Reabilitarea Cazinoului din Constanța, amânată deşi există bani pentru începerea lucrărilor

×
Codul embed a fost copiat

Cazionul din Constanța pare condamnat. Deşi există bani pentru începerea lucrărilor de reabilitare, Compania Naţională de Investiții nu reuşeşte să desemneze constructorul.

Licitaţia pentru desemnarea firmei, care ar uma să se ocupe de reabilitare, a fost contestată de unul dintre participanţi.

La licitaţia pentru desemnarea constructorului care ar urma să se ocupe de reabilitarea Cazinoului din Constanța s-au înscris trei grupuri de firme. Câştigătoare a fost desemnată o societate care în trecut s-a ocupat de consolidarea clădirii Ateneului Roman, a Băncii Naţionale şi a Teatrului Naţional.

Nemulţumiţi, reprezentanţii unei firme din Bucureşti - au contestat rezultatul.

Decebal Făgădău, primar Constanța: "Consorţiul care a depus contestaţia are preţul mai mare decât consorţiul câştigător. Din ce ştiu, consorţiul câştigător are o experienţă mai mare decât consorţiul care a făcut această contestaţie. Tare îmi e că încă o iarnă v-a produce prejudicii la cazinoul nostru. Ei contestă, nu-i trage nimeni la răspundere pentru acest timp pierdut, şi degradarea?."

Citește și
Cazino Constanța - 5
Cum va arăta Cazinoul din Constanţa după reparaţii. Guvernul a reaprobat proiectul
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În mijlocul luptei pentru câştigarea lucrărilor de reabilitare a cazinoului din Constanța este o sumă mare de bani. Investiţia a fost estimată de Ministerul Dezvoltării la peste 100 de milioane de lei. Lucrarea ar trebui executată în 30 de luni. Pentru că licitaţia a fost contestată, cei reponsabili nu pot preciza dată la care constructorii vor intra pe şantier.

Contestaţia depusă de firmă din Bucureşti urmează să fie analizată de comisia naţională de evaluare a contestaţiilor. Dacă va fi respinsă, societatea poate ataca decizia în instanţă.

Compania Naţională de Investiţii are însă posibilitatea să se folosească de o lege intrata recent în vigoare şi dea lucrarea câştigătorului până la o sentinţă definitivă în justistie.

În tot acest timp clădirea cazionului din Constanța continua să se degradeze.

Tânără: ”Starea în care este în momentul de faţă e dezastru. Este simbolul Constanței ar trebui să se facă ceva"

Femeie: "S-a degradat, dar sunt şi porumbeii ăia, păsările care stau acolo şi se degradează, păcat, păcat că nu ştim să ne păstrăm monumentele."

Sorin colesniuc, director Muzeul de Istorie Constanța: ”Este una dintre cladirele representative ale Constanței. Este una dintre primele clădiri construite aici”.

Dacă totuşi - până la urma - Cazionul va fi reabilitat - Ministerul Dezvoltării susţine că acolo vor putea fi găzduite evenimente culturale într-o sală cu 200 de locuri şi o alta de festivităţi de 150 de locuri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cartea
Cartea "România, te iubesc", lansată vineri la Cazinoul din Constanţa

"România, te iubesc!" a ajuns şi la malul mării. Este vorba de cartea de succes care a adunat cele mai importante reportaje de investigație realizate în ultimii 10 ani .

Cum va arăta Cazinoul din Constanţa după reparaţii. Guvernul a reaprobat proiectul
Cum va arăta Cazinoul din Constanţa după reparaţii. Guvernul a reaprobat proiectul

Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, în şedinţa de miercuri.

Ce a pățit un bărbat care a strângea fonduri pentru Cazinoul din Constanţa
Ce a pățit un bărbat care a strângea fonduri pentru Cazinoul din Constanţa

O persoană a iniţiat pe o reţea de socializare o campanie de strângere de fonduri pentru restaurarea clădirii Cazinoului din Constanţa.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.