Patru ambasade îi transmit lui Florin Iordache că au propriile servicii de traducere

Ultimul update: Vineri 29 Decembrie 2017 20:39
Data publicarii: Vineri 29 Decembrie 2017 12:47
Categorie: Actualitate

Diplomaţii străini au reacţionat, după ce Florin Iordache a anunţat că le-a făcut o traducere în engleză a modificărilor legilor Justiţiei.

Ambasada Franței a reacţionat prima, transmiţând încă de joi seară că urmărește cu atenție modificările din Justiție și că are propriile servicii de traducere. ”Ambasada Franței în România urmărește cu atenție ansamblul evoluțiilor legate de reforma justiției, inclusiv discuțiile din cadrul societății românești și dispune de propriile servicii de traducere în acest scop”, a anunțat Ambasada Franței.

Vineri a reacţionat şi ambasada Germaniei, care a oferit următorul răspuns, la solicitarea ProTV: „În decursul ultimelor luni, ambasada a urmărit, îndeaproape şi cu atenţie, discuţiile privind reforma justiţiei. Până în prezent, ambasada nu a primit din partea Ministerului român al Afacerilor Externe nicio traducere a legilor adoptate de Parlamentul României. În cadrul ambasadei lucrează, însă, numeroşi diplomaţi cu cunoştinţe de limba română, care au fost în măsură să efectueze o traducere, respectiv o analiză a textelor.”

Ambasada Suediei a răspuns: “Urmărim cu atenţie evoluţiile din acest moment legate de reforma sistemului judiciar. Pentru a urmări evenimentele politice din România avem translatori proprii la Ambasadă”.

În ceea ce priveşte Ambasada Finlandei, aceasta a precizat că nu a primit până acum niciun material.

Iordache, despre adoptarea legilor Justiţiei: ”Nu există niciun motiv de îngrijorare”

Ultima care a transmis un mesaj în legătură cu legile Justiției este Ambasada Olandei. Într-un comunicat transmis Știrilor ProTV, precizează că nu a primit încă niciun document, dar că urmărește schimbările din Justiție și are translatori.

Ambasda Olandei nu a primit niciun document până în acest moment, dar vrem să subliniem că urmărim foarte atent schimbările din domeniul Justiției de săptămâni bune. De asemenea, avem la dispoziție servicii de traducere cu privire la acest subiect. Pe lângă consultarea celor trei legi ale Justiției, Ambasada Olandei a făcut o analiză și pe baza discuțiilor cu oficialii români, și pe baza declarațiilor făcute de instituțiile judiciare implicate în dezbaterea privind reforma Justiției. Ambasada va continua să monitorizeze discuțiile amendamentelor aduse Codurilor penale”, este mesajul Ambasadei Olandei.

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a transmis joi ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, proiectele de acte normative prin care au fost modificate legile 303/2004, 304/2004 şi 317/2004 pentru a fi prezentate ambasadorilor, traduse în engleză. Iniţiativa a venit după avertismentul ambasadelor de la Bucureşti privind modificarea legilor justiţiei. Într-o scrisoare dată publicităţii în 21 decembrie, Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei în România au făcut apel la “toate părţile implicate” în procesul de reformă a justiţiei “să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei”.

Legile Justiției, traduse și trimise la MAE. Ambasada Franței: ”Avem propriile servicii de traducere”

Legile Justiției, traduse și trimise la MAE. Ambasada Franței: ”Avem propriile servicii de traducere”

furt

Furt filmat într-un restaurant din Arad. Apel pe Facebook pentru găsirea hoțului. VIDEO

Noua lege privind apărarea împotriva incendiilor, în vigoare. Obligațiile localurilor publice

Ambulanță aflată în misiune, spulberată de un autoturism, în centrul Capitalei. Asistenta și șoferul, răniți

Filmul accidentului din Șantierul Naval Tulcea, în care un bărbat a murit strivit de o piesă de 7 metri

Clujenii care au pornit pe jos în "Marşul Speranţei" au ajuns în Bucureşti, după 450 de kilometri parcurşi pe jos

Vânătoarea de mistreți de la Balc, organizată de Ion Țiriac, a ajuns la final

protestatari gara, facebook

Protest de amploare astăzi, în Bucureşti. Zeci de manifestanți sosesc cu trenurile în Gara de Nord

Atenție când cumpărați haine de firmă. Descoperirea făcută de polițiști în Pantelimon

Biserică din lemn, din Suceava, arsă complet în incendiu: ”Se vedeau flăcări de la 5 km”

Accident în Şantierul Naval din Tulcea. Un bărbat a murit strivit între două piese. VIDEO

Iluminatul public, nefuncțional în mai multe cartiere din Timișoara. Explicațiile autorităților

Cutremur în județul Vrancea