Radu Mazare: "Ma gandesc sa dau statul in judecata. M-au bagat la beci cu probe nelegale". Cum ar fi obtinut DNA documentele

×
Codul embed a fost copiat

Primarul Radu Mazare s-a saturat sa fie supus controlului judiciar in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit mita 175.000 de euro.

Asa ca edilul Constantei le-a cerut magistratilor sa il scape de restrictiile si obligatiile care i-au fost impuse cand a fost eliberat conditionat din arest. Cel mai mult il nemultumeste faptul ca nu poate parasi tara.

Radu Mazare are de jumatate de an obligatia de a trece martea, la ora 12,00 pe la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta. Primarul s-a saturat de vizitele impuse de instanta si cere sa fie scutit de controlul judiciar.

"- Ce veti face daca vi se ridica controlul?
- O sa traiesc in continuare bine.
- O vacanta ceva?
- S-ar putea sa facem o mica vacanta sa ne mai detasam de procurori si judecatori",
a dialogat Mazare cu jurnalistii.

Mazare este cercetat pentru luare de mita. El ar fi primit 175 de mii de euro de la un om de afaceri israelian care, in schimbul banilor, ar fi primit un contract pentru construirea unui cartier de locuinte sociale in constanta.

Citește și
Traian Basescu
Reactia lui Traian Basescu, dupa ce Radu Mazare a injurat procurorii: "El atata minte are"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Primarul nu vrea doar sa scape de controlul judiciar. Sustine ca are de gand sa dea in judecata DNA ul pentru ca ar fi folosit ilegal probe, impotriva lui si a fratelui lui.

Procurorii au trimis o comisie rogatorie sa verifice conturile din Liechtenstein pentru Elan Schwartzenberg. Numai ca la control au fost gasite si depozite ale fratelui primarului, Alexandru Mazare. Asa au facut anchetatorii legatura intre cei presupus a fi implicati si i-au acuzat pe toti de coruptie.

"Ma gandesc sa dau in judecata statul roman si procurorii si sa cer daune pentru m-au bagat la beci utilizand aceste documente peste limitele legale, deci niste probe nelegale", spune Mazare.

Intr-o scrisoare trimisa Ministerul Justitiei de la Bucuresti, Oficiul pentru Justitie al Principatului Lichtenstein sustine ca probele cerute de anchetatorii de la Bucuresti il vizau pe Elan Schwartzenberg si avertizeaza ca:

"Institutia solicitanta (DNA n.r.) sa nu utilizeze rezultatele probatorii transmise de Lichtenstein in alte proceduri, respectiv, impotriva altor persoane".

Documentele cu pricina sunt extrase de cont prin care s-ar fi stabilit traseul banilor ce ar fi fost platiti drept mita fratilor Mazare.

Primarul Constantei are de asteptat cateva zile pana cand va primi un raspuns. Unul dintre judecatori a cerut sa iasa din complet pe motiv ca ar fi incompatibil. Este acelasi magistrat care a refuzat sa il aresteze preventiv pe Radu Mazare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Radu Mazare, salvat de bodyguarzi dupa ce s-a rasturnat cu o canoe.
Radu Mazare, salvat de bodyguarzi dupa ce s-a rasturnat cu o canoe. "Asa-i in viata, te ineci ca tiganul la mal"

Zi de cumpana pentru Radu Mazare, care a fost protagonistul unui incident nefericit. Primarul Constantei era sa se inece la mal, in timp ce venea cu un caiac la o intalnire cu ziaristii.

Reactia lui Traian Basescu, dupa ce Radu Mazare a injurat procurorii:
Reactia lui Traian Basescu, dupa ce Radu Mazare a injurat procurorii: "El atata minte are"

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la o reuniune PMP, ca injurarea procurorilor reprezinta ”emblema PSD”, partid caracterizat de ”ura impotriva statului, a legii”.

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare:
Liderul PSD Constanta, Radu Mazare: "Daca nu iese Ponta, eu nu mai stau"

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, l-a criticat pe candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis ca nici nu a ajuns bine presedintele PNL si a facut deja plangere penala, iar daca va fi seful statului va face numai acest lucru.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.