Sute de oameni au venit la înmormântarea băiatului care a fost sfâșiat de un câine Amstaff

×
Codul embed a fost copiat

Sute de oameni au venit la înmormântarea băiatului de 4 ani şi jumătate din Sighetul Marmaţiei, sfâşiat de un câine Amstaff pe care rudele l-au adus, în iunie, din Italia.

Între timp, anchetă poliţiştilor continuă.

Copilul a fost condus pe ultimul drum de toată suflarea din Sighetul Marmaţiei. Toţi membri familiei sunt şi acum în stare de şoc aşa că autorităţile s-au mobilizat şi le vor poferi sprijin psihologic celor care au nevoie.

Cu atât mai mult cu cât proprietarul câinelui este un băiat de 17 ani, iar băieţelul care a murit era singurul copil al mamei. Femeia răpusă de durere a venit din Anglia pentru înmormântare. Divorţase de soţul ei iar cel mic era lumina ochilor ei. L-a lăsat în grijă străbunicilor pentru o perioada scurtă de timp cât şi-a dorit să strângă bani că să repare acoperişul casei.

Comunitatea din Sighetul Marmaţiei este îndoliată după moartea băieţelului.

Citește și
caine ciobanesc Argentina
Trista poveste a unui câine care stă de 10 ani la mormântul stăpânului său
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Despre tragedie s-a vorbit extrem de mult în ultimele zile iar la înmormântare au venit şi oameni care nu cunoaşteau familia dar au rămas marcaţi de tot ce s-a întâmplat. Străbunicii copilului se aflau în casă, lângă cel mic atunci când câinele a atacat. Copilaşul a murit pe loc, au constatat legiştii.

Localnic: "Eu vin de departe, da aşa ceva la noi nu s-a întâmplat niciodată, ce să facem, ne conducem unul pe altul, el e îngeraş."

Drama familiei este greu de descris în cuvinte. Autorităţile le vor oferi ajutor.

Romi Lazarciuc, asistent social: "Familiilor le vor fi acordate asistenţă de specialitate de către specialiştii nostri."

Anchetă continuă, iar poliţiştii fac cercetări pentru a stabili vinovaţii.

Câinele din rasă Amstaf avea 2 ani şi fusese adus în România la începutul verii. De atunci, animalul a locuit în permanentă în casă cu toţi membrii familiei şi nu a dat niciodată semne de agresivitate, spun oamenii.

Deocamdată, câinele se află la centrul de ecarisaj din oraş şi probabil va fi eutanasiat.

Bunica băiatului ucis de câinele Amstaff povestește cum s-a petrecut tragedia

Noi anchete în desfăşurare în cazul băieţelului în vârstă de 4 ani şi jumătate ucis de câinele unchiului său, un Amstaff introdus ilegal în ţară şi neînregistrat la poliţie.

Tânărul de 17 ani, acuzat de ucidere din culpă, a fost găsit miercuri de poliţişti la peste 80 de km distanţă de casă. Străbunica băiatului a povestit tot ce s-a întâmplat în ziua tragediei.

Mama băiatului de 4 ani şi jumătate a plecat în Anglia acum câteva săptămâni, ca să strângă bani pentru a repara acoperişul casei. Era supărată că le dăduse bani unor constructori care au dus-o de nas, iar familia a rămas şi fără economii şi fără lucrare. Acasă, băieţelul a rămas în grija străbunicilor, care spun că nu-l scăpau o clipă din ochi. Problema e ca în acelaşi timp, din Italia a venit şi un unchi al copilului, cu acel Amstaff neînregistrat la poliţie. Străbunicii au fost martori când câinele l-a atacat pe copil.

„Străbunicul a deschis uşa să îşi facă nevoile afară câinele. Băiatul a a fugit după bunic să vadă unde merge n-a mai apucat ca câinele i-a sărit la gât şi n-am putut să îl scot din colţii lui. Am încercat să îl scot, dar n-am putut să-l scap pe copil.”

În stare de şoc, bătrânii au chemat ambulanţa însă copilul deja murise. Câinele fusese crescut de mic de către unchiul copilului şi rudele spun că niciodată nu a creat probleme. S-a aflat zi de zi în preajma copiilor şi nu dădea semne de agresivitate.

Direcţia pentru Protecţia Copilului a început o Anchetă.

Toată comunitatea din Sighetu Marmaţiei este încremenită de durere.

”Nu mi vine să cred copilul se înţelegea foarte bine cu căţelul nu era agresiv nu mi vine să cred că s-a întâmplat aşa ceva.”

Poliţiştii continuă şi ei ancheta. Deocamdată, mama copilului este aşteptată în ţară ca să îşi înmormânteze singurul copil.

Proprietarul câinelui Amstaff va fi tras la răspundere şi pentru că că a introdus în ţară un câine dintr-o rasă cu potenţial agresiv, lucru interzis de lege. În apărarea lor, proprietarii câinelui spun că vor aduce documente care să dovedească faptul că animalul a fost introdus în ţara legal. Pentru cele întâmplate va fi tras la răspundere şi tatăl adolescentului. În paralel Direcţia pentru Protecţia Copilului vrea să vadă dacă într-adevăr mama a anunţat că îşi lasă copilul în grija străbunicilor. Înmormântarea copilului va avea loc joi.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Copil ucis de câine Amstaff. Proprietarul, acuzat de ucidere din culpă
Copil ucis de câine Amstaff. Proprietarul, acuzat de ucidere din culpă

Caz oribil în Sighetu-Marmaţiei: un copil de patru ani şi jumătate a fost ucis de câinele unchiului sau, un tânăr care nu a împlinit încă 18 ani.

Trista poveste a unui câine care stă de 10 ani la mormântul stăpânului său
Trista poveste a unui câine care stă de 10 ani la mormântul stăpânului său

Un câine foarte loial stăpânului său a stat la mormântul acestuia mai bine de 10 ani după ce acesta a murit, în Argentina.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.