Propagandă pentru referendum la orele de religie. Mesajul unui preot din Sibiu: ”Nu cedați!”

×
Codul embed a fost copiat

Mai multe anchete, au fost demarate de inspectorate în şcoli, după ce au apărut situaţii de propagandă pentru referendum, în timpul orelor de religie, sau la şedinţele cu părinţii.

În Braşov, o profesoară este acuzată că le-a împărţit pliante elevilor şi le-a cerut să îi convingă pe părinţi să voteze pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

În plus, susţin elevii, ea ar fi comparat homosexualitatea cu zoofilia şi pedofilia. Iar într-o localitate din Iaşi, părinţii spun că au fost puşi de învăţători să semneze pe o listă că merg la vot.

La ora de religie, dascălul le-a adus copiilor afişe prin care erau chemaţi la referendum şi îndemnaţi să voteze. În plus, profesoara, povestesc elevii, le-a spus să îşi convingă şi apropiaţii să vină la vot. Iar când adolescenţii au avut un punct de vedere diferit, profesoara i-ar fi mustrat.

Elevii au dus pliantele acasă şi le-au spus părinţilor că profesoară de religie le-a cerut să îi convingă pe adulţii din familie să meargă la vot căci doar aşa, din spusele dascălului, apără copiii României.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Pentru că a încălcat legea educaţiei şi principiul libertăţii de gândire şi al independenţei față de ideologii, dogme religioase şi doctrine politice, profesoara a primit avertisment scris de la superiorii ei. Profesoara de religie este soţie de preot, iar materialele le-a primit de la biserică, susţin surse din anchetă.

Ion Negril, inspector Școlar General Adjunct: ”În şcoală nu se face nici un fel de prozelitism, nu se fac acţiuni politice, şcoala este şcoala şi se respectă metodologia. Afişele respective nu sunt material didactic, nu aveau ce să caute la nivelul claselor.”

Se face anchetă şi la o şcoală din Voineşti, Iaşi, după ce mai mulţi părinţi au povestit că dascălii au împărţit liste cu tabele nominale pe care să le semneze părinţii că vor merge la vot.

Sabina Manea, purtător de cuvânt ISJ Iaşi: "După semnalul primit chiar de la dvs, în cursul dimineţii colegii mei s-au deplasat la faţa locului şi vă pot spune că a început o anchetă disciplinară "

Reporter: Învăţătorii au împărţit liste?
Mama: Da...prin care au semnat dacă sunt sau nu de acord cu schimbarea legii.
Reporter: Şi au semnat?
Mama: Da..majoritatea, chiar sută la sută cei de aici de la şcoală.

Părinte: Aţi semnat şi pe nişte liste?
Părinte: Exact, da.
Reporter: Aţi fost îndemnată şi să mergeţi la vot?
Reporter: Da.

Astfel de mesaje sunt promovate şi de preoţi. La o biserică din Sibiu, de exemplu, un preot a avut un discurs cu nuanţe discriminatorii, spun credincioşii.

Preot Sibiu:" Homosexualii au tratament special, încalcă toate drepturile celorlalți și tot ei sunt victimele? Nu faceți nici un compromis, nu cedați absolut nimic, sunt şi ei oameni adevărat, nu-i urâţi, nu-i bateţi, nu-i înjuraţi! Dar nu acceptați să vă calce în picioare valorile și principiile. Vrem să vină vremurile acelea în care vom fi obligați prin lege (chiar dacă nu vrem) să cununăm bărbat cu bărbat și femeie cu femeie?”

Contactat telefonic, preotul bisericii din Sibiu spune că nu are ce să-şi reproşeze şi că nu a făcut altceva decât să le prezinte oamenilor poziţia Bisercii Ordodoxe față de acest referendum. Superiorii lui au declarat că fiecare preot este liber să-şi exprime părerile.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Captură record de deșeuri în Dâmbovița. La operațiune au participat sute de oameni ai legii
Captură record de deșeuri în Dâmbovița. La operațiune au participat sute de oameni ai legii

Captură record de deșeuri feroase și neferoase în județul Dâmbovița. 70 de tone de cupru, inox, aluminiu și fier au fost confiscate de polițiști, în urma unor percheziții făcute în localitatea Bălteni.

 

Un şarpe de doi metri a fost găsit în anexa unei gospodării din Mehedinți. Cum a reacționat proprietarul
Un şarpe de doi metri a fost găsit în anexa unei gospodării din Mehedinți. Cum a reacționat proprietarul

Surpriză de proporții, într-o gospodărie din Șimian, județul Mehedinți. Un șarpe, deloc mic și foarte activ a fost descoperit într-o gospodărie, în cotețul păsărilor.

Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu. Ar putea fi audiaţi părinţii tinerilor morţi în accident
Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu. Ar putea fi audiaţi părinţii tinerilor morţi în accident

Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat, joi, de la ora 10.00, la Judecătoria Mangalia.

 

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.