Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Proiectul cu care o eleva din clasa a 10-a de la Scoala Internationala Bucuresti s-a clasat pe primul loc la un concurs NASA

Embed:

O eleva din clasa a X-a de la Scoala Internationala Bucuresti s-a clasat pe primul loc la un concurs organziat de NASA.

Tanara a sustinut un proiect despre protectia impotriva radiatiilor, sistemul inchis de agricultura si gravitatie artificiala. A muncit , spun profesorii, cateva luni de zile si a scris un eseu de 100 de pagini. Totodata, o echipa formata din mai multi elevi de la aceeasi scoala, s-a clasat pe locul 3, cu un alt proiect - tot la Agentia Spatiala Americana.

Ariana Zhao, eleva in clasa a X-a la Scoala Internationala Bucuresti, a obtinut locul intai la concursul NASA Space Settlement, la categoria individual, cu proiectul "Osiris".

"Ariana este eleva in clasa a X-a la Scoala Internationala Bucuresti si pentru proiectul premiat de NASA a muncit serios cateva luni de zile, timp in care s-a documentat despre protectia impotriva radiatiilor, sistemul inchis de agricultura, gravitatie artificiala, etc. Dupa o cercetare minutioasa, care a durat cateva luni, Ariana Zhao a scris un eseu de aproximativ 100 de pagini, in care a explicat toate detaliile unei asezari durabile, cu un spatiu de habitat pentru 15.000 persoane", se arata intr-un comunicat al Scolii Internationale Bucuresti.

Ariana NASA

Eleva a spus ca a scrie despre colonizarea in spatiu a reprezentat pentru ea o oportunitate de a invata despre viitor. "Cercetand modul in care se face colonizarea, am dobandit numeroase cunostinte despre stiinta", a declarat Ariana.

De asemenea, echipa formata din elevii de clasa a X-a - George Valtas, Filip Gkogkos, Andrei Lu, Nicolas Mantescu si Maria Disli - a castigat locul trei cu proiectul "Afrodita". "Este o performanta pentru scoala noastra si tin sa-i felicit in mod special atat pe elevii castigatori, care au depus un efort important pentru aceste rezultate deosebite, cat si pe profesorul Ali Cabas, care i-a indrumat cu rabdare si pricepere in acest demers educational de exceptie", a declarat Sinan Kosak, director ISB.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 22 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Ariana Zhao, NASA, concurs,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed