Proiect de lege: antenele GSM, la 500 de metri de scoli si spitale. Deputat: "Sanatatea e mai importanta decat interesele"

Ultimul update: Sambata 26 Martie 2016 06:54
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2016 18:27
Categorie: Actualitate

Antenele de telefonie trebuie sa fie amplasate la 500 de metri distanta de scoli, gradinite, spitale sau centre de plasament. Asa prevede o initiativa legislativa, care a fost adoptata de Senat si trimisa la Camera Deputatilor pentru votul final.

Asociatia Operatorilor Mobili din Romania sustine ca daca se aproba legea, ea va duce la lipsa semnalului in cea mai mare parte a oraselor din Romania.

Lumea e impanzita de antenele operatorilor de telefonie mobila, la care cei mai multi dintre noi suntem abonati. Initiatorii proiectului cred ca este necesar ca retelele sa fie montate la o distanta mai mare de 500 de metri de scoli, gradinite, spitale, centre de plasament sau camine pentru batrani. Motivul? Antenele ar putea afecta sanatatea oamenilor.

Diana Tusa, deputat PNL:"Exista studii, niste masuratori, care certifica aceste valori, iar eu cred ca sanatatea e mult mai importanta decat celelalte interese particulare."

Initiatorii proiectului spun ca masurile de precautie trebuie luate chiar si atunci cand nu exista dovezi directe ca suntem afectati de retelele de comunicatii.

Facebook anunta o noua schimbare. Ce se va intampla cu pozele de profil ale utilizatorilor

Conform principiului precautiei, inscris in Tratatul Uniunii Europene, atunci cand exista elemente stiintifice suficiente, chiar in absenta unor certitudini sau probe absolute autoritatile
trebuie sa protejeze, inainte de toate, cetatenii

Precauti sunt si parintii, care au copii la gradinita sau la scoala, si care privesc cu ochi buni acest proiect de lege.

Iulian Cristache, presedintele Federatiei de Parinti din Invatamantul Preuniversitar: "Daca se muta la mai mult de 500 de metri de scoala, ceea ce e foarte bine, daca s-a constatat prin masuratori tehnice, afecteaza sanatatea celorlalti. Fara discutie sanatatea copiilor primeaza."

In acelasi timp, reprezentantii operatorilor de telefonie mobila spun ca masura este nejustificata si ea va perturba serios comunicarea mobila: vor fi pierderi de semnal si chiar nu se va mai putea apela numarul unic de urgenta de pe mobil.

REACTIE ASOCIATIA OPERATORILOR MOBILI DIN ROMANIA: Interdictia: in cazul in care va deveni lege, va duce la lipsa completa a semnalului in cea mai mare parte a oraselor mari din Romania.

Proiectul de lege a fost votat de senatori si trimis Camerei Deputatilor, pentru votul final.

Ce este

Ce este "amnezia digitala", sindromul de care sufera peste jumatate dintre oameni. Cercetatorii au descoperit "boala" recent

copii salvati, alba, arieseni,

Zeci de copii, salvaţi de drumari din mijlocul nămeţilor. Autocarul lor s-a defectat

Tren cu 25 de pasageri, cuprins de flăcări în gara din Timișoara

Loteria bonurilor fiscale 21 ianuarie 2018. Rezultatele extragerii

Firme închise, din lipsă de angajați: "Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă”

Tudor Chirilă, Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, printre protestatari: "Arătăm că nu vrem aşa cum vor ei"

Protest mut în Piața Victoriei. Flash mob cu oameni legați la ochi

loto 6/49

LOTO 6/49. Numerele extrase duminică, 21 ianuarie 2018

Marian Godină, jignit pe Facebook de o colegă de breaslă, după ce a postat poze cu jandarmul violent

Județul din România cu cele mai multe şi mai groaznice accidente din ţară din ultimul an

Accident la locul de muncă, suferit de un tânăr aflat în probe pentru angajare. Măsurile luate de autorități

Un elev din Târgu Jiu a găsit un portofel plin cu bani. Locul în care s-a oprit prima dată

Marian Godină l-ar fi identificat pe jandarmul care a lovit un bătrân cu pumnul, la protest