Concluzia oficiala in cazul profesorului de religie si a documentarului despre avort care l-a facut pe un elev sa lesine

×
Codul embed a fost copiat

Profesorul care le-a prezentat elevilor un film documentar despre avort, la ora de religie, este nevinovat. Asta cred cei care l-au anchetat disciplinar.

Dupa ce au vizionat imaginile si au stat de vorba cu adolescentul care a lesinat de spaima, membrii comisiei au stabilit ca nu se impune totusi nicio sanctiune. Ministrul invatamantului crede altceva.

Un fragment din documentarul prezentat la ora de religie se numeste "Strigatul mut" si a fost realizat in anii '80 de o asociatie americana ca un manifest anti-avort.

La inceputul filmului, cei care il urmaresc sunt avertizati ca unele imagini, dar si explicatiile folosite sunt extrem de dure si ca, pentru vizionarea lor, se recomanda acordul parintilor. Doar ca profesorul de religie nu a cerut acest acord.

Citește și
Infirmiere
Incident grav in Vaslui. Ce a urmat dupa ce o infirmiera a incurcat sacul in care se afla un bebelus mort cu cel de gunoi
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Dupa cateva minute baiatul de 17 ani, elev in clasa a IX-a, a cerut permisiunea sa merga la baie, pentru ca se simtea rau. Pe hol, a lesinat.

Gabi Vranceanu, profesor de religie: "A fost o lectie educativa, din care copiii au de invatat. Nu am facut nimic de deplasat. Copilului i s-a facut rau, e o persoana sensibila. Nu sunt filme de groaza, tine strict de umanitate. E prima data cand se intampla, au vizionat sute de copii."

O comisie a inceput ancheta in acest caz insa, dupa doar doua zile, verdictul, desi nu definitiv, a venit: profesorul nu ar fi vinovat cu nimic.

"Elevul a declarat ca nu imaginile prezentate i-au influentat starea de sanatate, el imaginandu-si posibile consecinte nefaste, acest fapt afectandu-l emotional. Reactiile elevului ar fi putut fi influentate de un cumul de factori: particularitati ale personalitatii, posibil disconfort fizic, particularitati specifice varstei adolescentei. Profesorii de specialitate din cadrul comisiei considera ca materialul ales de cadrul didactic pentru ilustrarea orei este adecvat temei" - este concluzia raportului comisiei de disciplina.

Acest caz a fost comentat si de ministrul Invatamantului.

Adrian Curaj, ministrul Educatiei: "Referitor la Vaslui, cred ca trebuie transmis un mesaj: probabil intentia profesorului a fost sa informeze, dar a fost o abordare neinspirata referitor la emotiile elevului si pot avea un impact nepotrivit."

Profesorul de religie spune ca a decis sa prezinte documentarul in contextul in care, numai in judetul Vaslui, peste 200 de adolescente au facut anul trecut avort.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Un elev a lesinat in timpul orei de religie, dupa ce a vazut un film despre avort. Profesorul:
Un elev a lesinat in timpul orei de religie, dupa ce a vazut un film despre avort. Profesorul: "A fost o lectie educativa"

Incident intr-o scoala din Vaslui, petrecut miercuri dimineata. Un elev de 17 ani a lesinat in timpul orei de religie, dupa ce profesorul a pus in clasa un filmulet despre avort, care curpindea si imagini socante din timpul unor chiuretaje.

Incident grav in Vaslui. Ce a urmat dupa ce o infirmiera a incurcat sacul in care se afla un bebelus mort cu cel de gunoi
Incident grav in Vaslui. Ce a urmat dupa ce o infirmiera a incurcat sacul in care se afla un bebelus mort cu cel de gunoi

 Ancheta la Spitalul Judetean din Vaslui, dupa un incident grav. Un bebelus nascut prematur la 5 luni, in urma unui avort spontan si declarat mort la nastere de catre medici, a fost din greseala trimis la incinerare, inainte ca legistii sa faca necropsia.

O britanica a primit o felicitare din partea clinicii unde a facut avort. Socul tinerei cand a vazut ce i-au scris angajatii
O britanica a primit o felicitare din partea clinicii unde a facut avort. Socul tinerei cand a vazut ce i-au scris angajatii

O tanara din Marea Britanie a trait un adevarat soc cand a primit o felicitare din partea clinicii unde facuse un avort, in urma cu cateva luni, scrie Metro.co.uk.
 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.