Mariana Campeanu ramane in Guvern. Decizia premierului, dupa o discutie de 30 de minute cu sefa de la Munca

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, nu isi da demisia si nici nu va fi demisa de premier. Informatia a fost confirmata de Victor Ponta, dupa o intalnire pe care cei doi au avut-o dimineata.

Tot premierul a anuntat ca sefa de la Munca a avut un accident vascular sambata. Ea a fost acuzata, saptamana trecuta, ca si-ar fi ajutat sotul sa obtina o pensie de invaliditate de gradul unu.

Mariana Campeanu a avut o discutie de aproximativ 30 de minute la sediul Guvernului cu premierul. In timp ce Traian Basescu i-a cerut public sa demisioneze daca acuzatiile despre felul in care i-a acordat ajutorul de invaliditate sotului se adeveresc, Victor Ponta a declarat ca o sustine. In tabara liberalilor lucurile sunt mai complicate. Saptamana trecuta, Crin Antonescu i-a recomandat Marianei Campeanu sa ia in considerare posibilitatea demisiei. Luni, dupa ce a plecat de la Guvern, Mariana Campeanu a ajuns la spital, acuzand probleme de sanatate.

Victor Ponta, prim ministru: "Mi-a spus ca a avut un accident vascular sambata si chiar am rugat-o si e foarte bine ca merge, sa aiba grija, pentru ca sambata i s-a intamplat acest lucru. De fapt, tema discutiei noastre a fost tocmai acest necaz de sanatate pe care il are si am rugat-o sa stea linistita in aceste doua zile".

Accidentul vascular ar fi avut loc sambata. Insa duminica Mariana Campeanu a aparut in public, alaturi de Crin Antonescu, la o conferinta de presa la Deva. La spital s-a dus abia azi, pentru un control care a durat aproximativ o ora. Simptomele cu care s-a prezentat arata ca ministrul ar fi putut avea un accident cerebral minor.

Citește și
Mariana Campeanu
Ministrul Muncii, despre demisie, la Stirile ProTV: Presiunile la care sunt supusa vor afecta starea de sanatate a sotului
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

 

Pe pagina de Facebook a Partidului National Liberal exista, de altfel, si fotografii care atesta ca, in ciuda accidentului suferit sambata, Mariana Campeanu era activa duminica la conferinta PNL Hunedoara, alaturi de Crin Antonescu.

 

 

 

Mariana Campeanu a ajuns in atentia opiniei publice in urma informatiilor publicate de Centrul de Investigatii Media, conform carora ministrul i-ar fi dat sotului sau pensie si indemnizatie de insotitor coresupunzatoare gradului I de invaliditate in urma unor "acte neclare si diagnostice discutabile”. Potrivit fotografiilor si videoclipurilor Centrului de Investigatii Media, Iulian Campeanu ar fi de fapt sanatos. De asemenea, acelasi material afirma ca sotul ministrului Muncii ar folosi in scopuri personale o masina a Registrului Auto Roman, unde este director tehnic fiul sau, Flavius Campeanu. Acuzatiile au fost preluate de presedintele Basescu, care a cerut ca Mariana Campeanu sa isi dea demisia „daca stie ca sotul dansei nu este invalid, nu merge in carucior, nu are un handicap sever”. Si Agentia Nationala de Integritate a inceput verificarile in acest caz.

Vezi declaratia presedintelui despre Mariana Campeanu

Un alt membru al familiei, Remus Catalin Campeanu, fiul ministrului muncii, este printre cei citati in cazul salariilor mari de la Autoritatea de Supraveghere Financiara. In noiembrie si decembrie 2013, el ar fi castigat 5.411 euro pe luna, salariu brut. Cat despre Flavius Campeanu, acesta e anchetat de DNA intr-un dosar legat de cumpararea unui teren supraevaluat, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro. Potrivit Gandul, ministrul sustine nevinovatia fiului ei.

Ministrul Muncii a negat si acuzatiile vizand pensia sotului sau, spunand ca e vorba de „un demers jurnalistic nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete”, care are ca scop „transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist si om politic”.

Cazul Campeanu, radiografia unui sistem bolnav. Adevaratii pacienti sunt umiliti si obligati sa dea pensia inapoi

Mariana Campeanu a anuntat si ca nu va demisiona din cauza acuzatiilor Centrului de Investigatii media, deoarece nimeni afara de presedintele Basescu nu i-a cerut acest lucru. „Nu imi pot permite sa imi dau demisia pentru ca nu ma simt cu nimic vinovata, nici profesional, nici legal, nici de alta natura. In acelasi timp, sunt si eu un om uzat, lucrez 12 - 14 ore pe zi, plus problemele de acasa si nu mai pot face fata, nu la faptul ca sunt in atentia presei, ci faptul ca nu ma mai pot concentra si nu imi mai pot face atributiile de serviciu. Si, in conditiile astea, nu stiu daca mai pot sa raman”, a spus Mariana Campeanu, lasand astfel deschisa optiunea unei demisii din motive de stres sau sanatate.

Mai mult, ministrul a spus, pentru StirileProTV, ca presiunile la care e supusa ar putea afecta starea de sanatate a sotului si chiar a mamei ei.

Seful ei de partid, Crin Antonescu, i-a recomandat sa demisioneze „daca nu mai poate rezista”, in vreme ce Victor Ponta a sustinut-o, spunand ca ministrul trebuie sa isi continue activitatea daca presedintele Basescu nu poate aduce dovezi concrete.

Problemele de sanatate invocate de ministru fac insa plauzibila varianta unei demisii din motive de sanatate si nu din motivele invocate de seful statului.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Premierul a decis: Mariana Campeanu ramane ministru. In schimb, directorul CEC va pica pe motiv de
Premierul a decis: Mariana Campeanu ramane ministru. In schimb, directorul CEC va pica pe motiv de "Nana"

Lovitura dura pentru ministrul muncii, Mariana Campeanu: nu va putea sta acasa sa ingrijeasca de sotul invalid, fiindca premierul nu i-a cerut demisia.

Ministrul Muncii, despre demisie, la Stirile ProTV: Presiunile la care sunt supusa vor afecta starea de sanatate a sotului
Ministrul Muncii, despre demisie, la Stirile ProTV: Presiunile la care sunt supusa vor afecta starea de sanatate a sotului

Agentia Nationala de Integritate vrea sa verifice daca ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a influentat decizia de acordare a pensiei de invaliditate sotului ei. Aceasta spune ca nu se simte vinovata si inca se gandeste daca sa demisioneze sau nu.

De 9 ani e
De 9 ani e "invalid de gradul I", desi merge la nunti si se plimba pe strada. Cum si-a pensionat sotul ministrul Muncii

Potrivit unei investigatii publicate recent, Mariana Campeanu i-ar fi acordat in 2005 sotului ei pensie de invaliditate si indemnizatie de insotitor, in conditii suspecte.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.