Piedone a demisionat. Cum s-a scuzat in fata alegatorilor, pe care i-a "incantat" plantand in sectorul 4 palmieri cu leduri

×
Codul embed a fost copiat

Sfasiat de regretul ca si-a dezamagit alegatorii, carora printre altele le-a plantat in sector palmieri cu leduri si pe care i-a ferit de toxiinfectii alimentare, dupa ce s-a razboit cu vanzatorii de shaorma, Cristian Piedone si-a dat miercuri demisia.

Dar nu inaintea premierului, ci dupa. I-au cerut sa elibereze functia zecile de mii de oameni, care i-au facut marti noapte o vizita neasteptata, la primarie. Pe lumina, Piedone a pus toate iesirele sale nefericite din ultima vreme, pe seama emotiilor si a absentei unui consilier, care sa ii pregateasca discursurile.

Cristian Popescu Piedone: "Da, am demisionat. Nu pentru a spala ceva, era un act de normalitate.E o greseala si mi-o asum, prea traziu, dar o asum ca nu am procedat la demisie din prima zi. Imi voi reprosa toata viata acest lucru."

Demisia a venit la patru zile de la nenorocire si la fix 3 ore DUPA demisia premierului. Nu a fost un gest care a venit din interior, ci unul provocat de furia strazii, de zecile de mii de oameni care i-au cerut marti seara sa plece de la primarie.

Culmea este ca acest Cristian Popescu Piedone nu are ce sa-si reproseze. Considera inclusiv ca angajatii sai care nu au verificat, controlat si sanctionat clubul Colectiv pentru neregulile grave care au dus la aceast incendiu, nu au fost delasatori. Ce i-a lipsit lui nu sunt niste inspectori cu ochi si urechi pe teren, ci ...o consiliera.

Citește și
Cristian Popescu Piedone
In timp ce oamenii ii cereau demisia in strada, Piedone anunta ca va face un monument si ca nu e raspunzator de tragedie
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Cristian Popescu Piedone: "Sunt omul care va poate privi in ochi, dar las capul in nos ca nu am avut inspiratia sa am o consiliere, am refuzat sa am o consiliera. Onoarea trebuia sa fie in prima zi."

Si uite asa, Piedone a dat vina pe emotii care l-au impiedicat sa comunice bine.

Cristian Popescu Piedone: "Vreau sa-mi intelegeti impactul emotional, de ce nu am cominucat cu dvs., si daca am facut-o am facut o prost. Nu am putut sa ies din cauza emotiilor, credeti sau nu, dar sunt si eu om."

A comunicat prost primarul sectorului 4? Am spune ca a fost foarte clar. Clubul Colectiv avea aviz de functionare de la primaria sectorului 4. Problema era ca edilul nu considera asta... o problema. Ascuns in spatele unei legi care spune ca un patron poate declara pe propria raspundere orice, Piedone a sustinut ca nu era treaba lui sa vada daca in club incap 80 de oameni cum scria in acte, sau 400 cati erau in noaptea parjolului.

De altfel, am putea spune ca primarul demisionar nu a fost niciodata fanul avizelor luate de la pompieri. Nu le-a considerat importante sau poate ca era prea ocupat? Greu de raspuns. Cert este ca nici restaurantele pe care le detin copiii lui, ambele in sectorul 4, nu autorizatie de securitate la incendiu.

"Operatorul economic din bulevardul Marasesti (...) a solicitat si i-a fost emis aviz de securitate la incendiu in anul 2015, dar fara solicitarea si obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu pana in prezent. Operatorul economic din strada Gramont (...) nu figureaza in evidenta computerizata a institutiei cu solicitare de emitere a avizului. (...) proprietarul ori beneficiarul are obligatia sa solicite si sa obtina avizele si autorizatiile de securitate la incendiu", ne-au comunicat pompierii.

Primul este pe strada Garmont. Cel care sustine ca este proprietarul de drept al terenului afirma ca imobilul ridicat acolo nu are autorizatie de construire. Mai mult, acum 4 ani, cladirea a fost mansardata ilegal, cel putin asta sustine avocata bucuresteanului care a ridicat proprietatea.

Ioana Constantin, avocat Bucuresti: "A fost ridicat fara autorizatie de construire. Asta inseamna ca pe acea constructie s-a facut mansarda. Si era o problema. Da, sigur ca da, si era o mare problema."

Avizul de mansardare ar fi fost dat de primaria sectorului 4, adica de Piedone, tatal proprietarului restaurnatului.

Cel de-al doilea este pe bulevardul Marasesti, intr-o zona protejata. Cladirea de aici este uriasa. Vecinii vorbesc despre nunti si botezuri care se tin in acest loc. Adica sute de oameni care petrec intr-un spatiu fara avizul pompierilor. La fel ca la Colectiv.

Si sotia primarului a intrat in afaceri cu un salon de coafura. Deschis in fata casei in care locuia acum ceva timp, spatiul pare mai curand un butic de bloc.

Cirstian Popescu are in declaratia de avere trecuta afacerea sotiei, bijuterii de familie in valoare de 20 de mii de euro, obiecte vechi si timbre in valoare de 15 mii de euro, dar si 5 autoturisme. Din 2006 are un depozit de 61 de mii de euro, iar in 2014 a cerut la banca un card de credit de 5 mii de euro.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Gabriel Oprea, despre demisia lui Victor Ponta:
Gabriel Oprea, despre demisia lui Victor Ponta: "Am decis ca trebuie sa ascultam glasul strazii. A procedat corect"

Gabriel Oprea a avut o prima reactie dupa ce Victor Ponta a anuntat ca depune mandatul Executivului, aratand ca au luat decizia impreuna, in urma manifestarilor stradale de marti seara din Bucuresti.

In timp ce oamenii ii cereau demisia in strada, Piedone anunta ca va face un monument si ca nu e raspunzator de tragedie
In timp ce oamenii ii cereau demisia in strada, Piedone anunta ca va face un monument si ca nu e raspunzator de tragedie

In timp ce oamenii sunt revoltati si cer in strada ca primarul Cristian Popescu Piedone sa faca un pas inapoi si sa explice cum a fost posibil ca un club din sectorul condus de el sa se transforme in cuptor, cel vizat anunta ca va face un monument.

CORUPTIA UCIDE: 25.000 de oameni au cerut in strada schimbarea sistemului politic din Romania.
CORUPTIA UCIDE: 25.000 de oameni au cerut in strada schimbarea sistemului politic din Romania. "Este doar inceputul!"

25.000 de oameni au iesit marti in strada, cerand schimbarea clasei politice din Romania si demisiile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Cristian Popescu Piedone.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.