Victimele CODULUI PORTOCALIU. Mai multe persoane au fost gasite inghetate in acest weekend

×
Codul embed a fost copiat

CODUL PORTOCALIU de ninsori si viscol din Romania a facut victime in mai multe zone ale tarii.

O FEMEIE DIN VASLUI, GASITA INGHETATA

O femeie in varsta de 70 de ani, din localitatea Valea Oanei, judetul Vaslui, a fost gasita inghetata, duminica dupa-amiaza, pe treptele unui imobil din curtea unei rude la care fusese in vizita, ultima data fiind vazuta in viata sambata seara, cand a plecat spre casa.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, batrana a plecat spre casa, sambata seara, de la o ruda la care fusese in vizita in aceeasi localitate, fara a fi insotita pana la poarta de catre gazda, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In cursul dupa-amiezii de duminica, femeia a fost gasita moarta de catre un fiul sau, sub zapada, langa un imobil in constructie din aceeasi curte a rudei la care fusese in vizita.

OM AL STRAZII, GASIT INGHETAT LA IASI

Citește și
Bucuresti
Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Un om al strazii a fost gasit mort in Iasi, sub un pasaj de la Hala Centrala, invelit cu o patura, medicii ajunsi la fata locului neputand determina cu exactitate cauza mortii, si anume daca se instalase sau nu socul hipotermic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La momentul la care au sosit echipajele de prim ajutor au constatat ca barbatul murise de mai mult timp si ca, in aceste conditii, resuscitarea nu mai era o solutie.

"Acesta a fost gasit intr-un pasaj din zona centrala dupa ce au fost apelati jandarmii. Echipajul nostru care a ajuns la fata locului a constatat ca stopul cardio-respirator era instalat de mai multa vreme, ca existau semne de moarte biologica instalata si ca resuscitarea nu era indicata. S-a declarat decesul, nu putem sti care este cauza mortii pana cand analiza medico-legala nu va fi incheiata. Fiindca nu a fost gasit imediat dupa ce a murit, la un astfel de caz accidentul cerebral arata la fel ca socul hipotermic", a declarat, duminica, corespondentului MEDIAFAX, conf.dr. Diana Cimpoesu, medic-sef la UPU-SMURD.

UN BARBAT A INGHETAT LA VASLUI

Un barbat in varsta de 44 de ani, din localitatea vasluiana Ciortolom, a fost gasit inghetat de catre un localnic, duminica, in fata unui magazin din sat, ultima data fiind vazut in cursul serii de sambata de catre un consatean la care fusese in vizita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit cercetarilor desfasurate de politistii vasluieni, barbatul a plecat spre casa, in cursul serii de sambata, de la un localnic la care fusese in vizita si, dupa aproximativ 200 de metri pe care i-a parcurs pe drumul satesc, a cazut in fata magazinului din localitatea Ciortolom.

Abia in cursul diminetii de duminica, un localnic a gasit cadavrul inghetat al vasluianului, fiind alertata Politia din comuna Tutova.

"Din primele verificari, s-a constatat ca nu exista urme de violenta pe corpul barbatului din care sa reiasa ca ar fi fost victima vreunei infractiuni. Barbatul era cunoscut cu probleme medicale si, de aceea, nu este exclus sa fi facut o criza in drum spre locuinta sa”, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Cadavrul barbatului a fost ridicat de catre medicii legisti care, in urma necropsiei, vor stabili cauza exacta a decesului.

FETITA DE 8 LUNI, SALVATA CU MASINA POLITIEI

Medicii au fost chemati de urgenta la Coteana, in judetul Olt, pentru o fetita de doar opt luni, care avea febra mare si tuse puternica. Parintii au fugit cu ea in brate pana la dispensar, insa masina ambulantei nu a putut ajunge pana acolo. Asa ca bebelusul a fost preluat de un echipaj de politie, care a reusit sa il duca pana la salvare. De acolo, pentru ca aceasta sa ajunga cat mai repede la Spitalul din Slatina, aflat la 30 de kilometri, s-au folosit, ca antemergatoare, doua utilaje de deszapezire.

"A fost o interventie extrem de dificila, a fost nevoie de interventia utilajelor de deszapezire care s-au deplasat urgent pentru a aduce copilul", a spus Alin Basasteanu, purtator de cuvant ISU Olt.

Patru medici si o asistenta au avut si ei nevoie de ajutorul celor de la ISU, dupa ce ambulanta cu care veneau la Craiova, pentru o prelevare de organe a ramas inzapezita, in localitatea Albota. Doctorii au fost dusi in cele din urma cu masini ale Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta din doua judete, ca sa ajunga la timp pentru interventie.

Apoi, prefectura Dolj a pregatit un autoturism de teren pentru intoarcerea medicilor in Capitala. Acestia au prelevat rinichii, ficatul si corneea unui pacient care se afla in moarte cerebrala, organe ce trebuie sa ajunga de urgenta la Spitalul Fundeni.

UN ANGAJAT CNADNR A MURIT IN TIMPUL DESZAPEZIRILOR

Un angajat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a murit, sambata, in timpul interventiei pentru deszapezire, in judetul Olt.

Anuntul a fost facut de Florin Dascalu, consilier in cadrul CNADNR, la Ministerul Afacerilor Interne, unde a fost convocat comandamentul de iarna.

Angajatul companiei, in varsta de 52 de ani, din Slatina, participa la operatiunile de deszapezire de pe DN 64, in localitatea Ganeasa.

El se afla la volanul unui utilaj, ceilalti colegi vazand ca masina pe care o conducea s-a oprit brusc si constantand ca barbatul a murit.

Decesul ar fi survenit din cauza unor probleme cardiace.

FEMEIE DIN VASLUI, GASITA MOARTA PE UN CAMP

O femeie de 56 de ani, din localitatea vasluiana Frasinu, a fost gasita inghetata, sambata, pe un camp din apropierea satului, dupa ce a plecat spre casa, in cursul dupa-amiezii de vineri, de la locuinta concubinului sau, insa nu a mai ajuns la locuinta din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit primelor informatii oferite de politistii vasluieni, cadavrul femeii a fost gasit de catre rude aproape acoperit complet de zapada, pe un camp din apropierea localitatii Frasinu, la aproximativ cateva sute de metri de locuinta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vsluianca a plecat de la domiciliul concubinului spre casa, in cursul dupa-amiezii de vineri, avand de strabatut pe jos aproximativ 1,5 kilometri. Intrucat femeia nu a mai ajuns acasa nici in cursul diminetii de sambata, rudele au inceput sa o caute pe traseul dintre locuinta concubinului si domiciliu, ea fiind gasita inghetata pe camp.

"Deocamdata, nu se cunosc cauzele exacte ale decesului. Cadavrul victimei a fost preluat de Serviciul de Medicina Legala, in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzelor care au condus la moartea femeii", a declarat, sambata, pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

In judetul Vaslui, acesta este al doilea deces inregistrat de politisti in mai putin de o saptamana din cauza gerului, dupa ce, joi, un barbat de 71 de ani, din comuna Arsura, a fost gasit in conditii similare, inghetat pe un camp din apropierea localitatii de domiciliu. 

UN BARBAT A FOST SCOS DE SUB ZAPADA IN MEHEDINTI

Ambulanta Mehedinti a fost sezizata ca intr-o gospodarie din localitatea Mehedinteana Stangaceaua un barbat este cazut in curtea casei, victima fiind gasita decedata de catre medici sub un strat consistent de zapada, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Apelul la 112 a venit la Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti, in jurul orei 10.47, un barbat anuntand ca un batran este cazut in curtea casei sale din localitatea Stangaceaua, judetul Mehedinti.

Potrivit unui comunicat de presa remis, sambata, de Centrul Operational Judetean Mehedinti, la fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti, care a constatat ca cetateanul in varsta de 82 ani nu avea semne vitale, era acoperit cu un strat consistent de zapada, iar pamantul de sub el era uscat.

„Se ia in calcul ipoteza ca decesul sa se fi produs inainte de caderile de zapada. Din informatiile pe care le avem, cetateanul se afla in evidenta Serviciului Judetean de Ambulanta cu boli cronice (hipertensiune arteriala).”, se mai arata in comunicatul Centrului Operational Judetean Mehedinti.

Politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie au deschis o ancheta in acest caz, pentru a stabili cauzele decesului barbatului.

In judetul Mehedinti se circula in conditii de iarna, dar nu exista localitati blocate in urma ninsorilor.

Potrivit autoritatilor, pentru interventia in cazul indepartarii stratului de zapada de pe carosabil si a altor incidente care ar putea aparea, in Mehedinti sunt pregatie 225 efective ale Ministerului Afacerilor Interne si 165 reprezentanti ai altor structuri. Acestia vor interveni cu 21 de autovehicule ale MAI SI 103 ale Sectiilor Drumurilor Nationale.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
FOTO: Sinaia sub zapada, imagini primite de la utilizatori. Trimite si tu fotografii de la tine din oras
FOTO: Sinaia sub zapada, imagini primite de la utilizatori. Trimite si tu fotografii de la tine din oras

Romania este puternic afectata de ninsoare, vant si ger, in acest final de saptamana. Trimite-ne aici imaginile surprinse de tine cu frigul care a cuprins toata tara noaptea trecuta!

Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada
Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada

Sorin Oprescu a declarat ca, in cele trei adaposturi municipale, se afla 520 de persoane, iar trei echipe mobile ale Directiei de Asistenta Sociala monitorizeaza alte 46 de persoane adulte care au refuzat adapostirea.

Starea drumurilor blocate dupa ce ANM a dat avertizare nowcasting de COD ROSU
Starea drumurilor blocate dupa ce ANM a dat avertizare nowcasting de COD ROSU

ANM a anuntat miercuri la pranz ca sase din judetele aflate in cod portocaliu de viscol vor intra in cod rosu pana seara la ora 22:00.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.