Primăria Bistriţa, acuzată de Garda de Mediu ."Au distrus habitatul şi 3 gândaci erau decedaţi"

Cerambyx cerdo, croitorul stejarului
iStock

Primăria ar fi dispus tăierea unor stejari care constituie habitatul unei specii rare de gândac.

 

Primăria municipiului Bistriţa este acuzată de Garda de Mediu că, odată cu tăierea a patru arbori din pădurea-parc Schullerwald, a distrus şi habitatul unei specii rare de gândac - "Croitorul stejarului", protejată la nivel european.

Şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Gabriel Petraş, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că a fost sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean, pentru că fapta comisă reprezintă o infracţiune.

"Am constatat că a fost distrus habitatul şi trei gândaci erau decedaţi, motiv pentru care, fapta constituind infracţiune, s-au trimis adresă şi toate documentele către Inspectoratul de Poliţie", a spus Petraş.

Citește și
Una dintre cele sase veverite pe care Primaria Bistrita le-a cumparat cu bani publici si le-a expus in parcul municipal intr-o voliera metalica.
Primarul din Bistrita nu renunta la veverite, desi patru i-au fugit iar una a murit. "In primul rand, sa-i vedem sexul”
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Sesizarea a fost înregistrată la poliţie la sfârşitul săptămânii trecute, după ce la rândul său Garda de Mediu a fost sesizată de un biolog bistriţean, la mijlocul lunii aprilie, atunci când au fost tăiaţi cei patru stejari.

Şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud spune că nu era cunoscut faptul că stejarii din pădurea de lângă municipiul Bistriţa adăpostesc această specie rară de gândaci.

Au fost verificate şi condiţiile în care s-a dispus tăierea celor patru stejari, constatându-se că operaţiunea s-a făcut cu acte legale.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Episod final în epopeea veveriţelor de la Bistriţa. Ultimul exemplar a scăpat
Episod final în epopeea veveriţelor de la Bistriţa. Ultimul exemplar a scăpat

Episod final în epopeea veveriţelor de la Bistriţa. Ultimul exemplar captiv în volieră de 14.000 de lei a evadat cu ajutorul cuiva care, peste noapte, a distrus plasa de sârmă.

Primarul din Bistrita nu renunta la veverite, desi patru i-au fugit iar una a murit.
Primarul din Bistrita nu renunta la veverite, desi patru i-au fugit iar una a murit. "In primul rand, sa-i vedem sexul”

Primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, a declarat luni ca va cumpara si anul acesta veverite pentru a popula voliera montata in parcul central.

Veveritele din Bistrita au evadat din cusca de 4.000 de euro. Viceprimarul a dezvaluit ca aveau si contract de
Veveritele din Bistrita au evadat din cusca de 4.000 de euro. Viceprimarul a dezvaluit ca aveau si contract de "service"

Scandalul veveritelor din Bistrita continua - si capata tenta politica. 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.