Presiuni la adresa politistilor care anchetau moartea lui Bogdan Gigina. Ce a descoperit Corpul de Control al premierului

×
Codul embed a fost copiat

La nici trei saptamani de la votul care l-a lasat pe Gabriel Oprea cu imunitatea intacta, lovitura de teatru vine de la Corpul de Control al premierului.

Acesta a incheiat o investigatie si a stabilit ca politistii de la Serviciul Omoruri, cei care au anchetat moartea politistului Bogdan Gigina, ar fi fost supusi unor presiuni uriase pentru ca Gabriel Oprea sa nu fie pus sub acuzare. Trei echipe de control diferite, cu 3 teme diferite, au venit aproape concomitent la Serviciul Omoruri, verificand toata activitatea, exact cand dosarul Oprea era in lucru.

Primul control ar fi vizat verificarile pe care ofiterii de la Serviciul Omoruri le-au facut la Directia de evidenta a persoanei, in legatura cu martori sau suspecti din dosarele aflate in lucru. Au solicitat, de exemplu, adresa de domiciliu a suspectului. Iar cei veniti in control au gasit in calculatorul unui ofiter, o informatie de acest tip, care nu fusese inca stearsa. Asa ca au pornit o ancheta disciplinara impotriva sefului serviciului, Radu Gavris.

In timp ce se petreceau toate acestea, a venit in control a doua echipa, de la Inspectoratul general al Politiei. Acesta a fost, spune corpul de control al premierului, extrem de rapid organizat. In doar 4 ore, s-a constituit echipa de insptctori, s-a stabilit tema si s-a inceput controlul, o permiera neegalata in ultimii 3 ani.

Trei controale au fost trimise la Serviciul Omoruri din Politia capitalei. Unul dintre ele a avut nu mai putin de 18 inspectori, in conditiile in care in ultimii patru ani la toate controalele facute de Politia Romana nu au fost mai mult de 4 oameni.

Citește și
Gabriel Oprea
Ministrul Educatiei a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor lui Oprea: "DNA uita ca Gigina a cazut intr-o groapa"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Si acesta a descoperit o serie de nereguli administrative pe care seful serviciului a vrut sa le conteste.

Corpul de control de la Inspectoratul general al politiei ar fi refuzat sa introduca in raport explicatiile politistilor. A refuzat sa dea copii ale rezultatelor obtinute in urma controlului si a refuzat sa noteze pe timpul controlului remedierea unora dintre problemele constatate.

Concluziile raportului corpului de control al premierului arata clar o practica pe care politistii au mai intalnit-o, dupa cum sustin liderii sindicali.

Pe de alta parte, Inspectoratul General de Politiei respinge acuzatiile.

In acest moment, controalele sunt finalizate, iar seful Serviciului Omoruri este cercetat penal. Politia Romana a precizat ca acest raport de la guvern arata ca ofiterii nu au incalcat legea si au actionat ca la carte.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Mesajul mamei politistului Bogdan Gigina despre noaptea in care fiul ei a murit.
Mesajul mamei politistului Bogdan Gigina despre noaptea in care fiul ei a murit. "Am gasit un copil, copilul meu, desfigurat"

Mama politistului care si-a pierdut viata in vreme ce il insotea pe fostul vicepremier a reactionat la votul de luni din Parlament.

Ministrul Educatiei a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor lui Oprea:
Ministrul Educatiei a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor lui Oprea: "DNA uita ca Gigina a cazut intr-o groapa"

Gabriel Oprea a ajuns din nou la mana colegilor senatori. Solicitarea procurorilor DNA de incepere a urmaririi penale pentru infractiunea de ucidere din culpa a ajuns la Comisia Juridica.

Politist:
Politist: "Oprea nu avea deplasare fara antemergator". Noi detalii ies la iveala in anchetarea mortii lui Bogdan Gigina

Ancheta Parchetului din Bucuresti, legata de accidentul rutier in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina, este verificata de inspectia judiciara.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.