Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ploile torentiale au facut prapad intr-un bloc din Arad, aflat in reabilitare termica. Zeci de apartamente au fost inundate

Embed:

Situatie dezastruoasa la Arad unde zeci de apartamente dintr-un bloc aflat in reabilitare termica au fost inundate.

Proprietarii revoltati spun ca toata vina o poarta constructorul, care a demondat acoperisul cand era soare si seceta, dar l-a lasat asa, iar ploile torentiale din ultimele zile au facut prapad.

Oamenii au primit promisiuni ca li se vor repara locuintele, insa nu mai au incredere in muncitorii care au putut provoca atatea pagube. Blocul intrase in reabilitare termica acum cateva luni, cu fonduri europene, intr-un proiect al Primariei.

In urma cu doua saptamani, acoperisul a fost demontat si urma sa fie inlocuit. Insa constructorul a taraganat lucrarile, spun locatarii, si odata cu venirea ploilor, a inceput dezastrul. Dintre cele 19 apartamente, doar cele de la etajul 1 si de la parter au scapat neinundate.

Oamenii au imprastiat prin casa oale si lighene ca sa adune apa care curge din tavan si de pe pereti, ca de la robinet. Supararea multor proprietari este cu atat mai mare cu cat oamenii si-au renovat apartamentele la inceputul verii. Iar pe altii, inundatia i-a prins in plina amenajare.

Locatar: "Curge, pe aici nici nu putem da drumul la curent ca a facut flama la candelabru, am pus lighene, ca se uda tot, in toata casa ploua, da, in sufragerie, pe hol."

Locatar: "Dezastru...De saptamana trecuta, de cand au inceput ploile, e dezastru la noi. Era sa luam si foc, au ars prizele."

Cei de la ultimul etaj au fost nevoiti sa intrerupa alimentarea cu energie electrica pentru ca peretii erau deja imbibati de apa si oricine risca sa se electrocuteze.

Locatar: "Pai nu puteau sa inceapa cu acoperisul si apoi sa faca fatada. A inceput sa curga apa pana la etajul 2? Isi bat joc. Am inceput sa plang, numai ce am zugravit. In baie a inceput. Si numai ce am reparat."

Reprezentantii Primariei sustin ca toata ca responsabilitatea o are cel care a castigat licitatia.

Corina Draghici, purtator de cuvant Primaria Arad: "Reponsabilitatea cade in sarcina constructorului. Singurul responsabil legal si juridic e constructorul."

Locatarii spun ca cei care se ocupa de lucrari au promis ca le vor repara zonele afectate de inundatie insa oamenii se tem ca muncitorii vor face lucru de mantuiala, asa cum au facut si pana acum.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 August 2015
Citeste mai multe despre: blocuri, inundatii, Arad,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed