COD PORTOCALIU de ploi incepand de miercuri noapte, in trei judete. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele 3 luni

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii au emis o noua avertizare cod portocaliu pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, valabila de joi, ora 03.00, pana vineri, la aceeasi ora, alte cinci judete fiind atentionate cu cod galben.

18:02 Codul portocaliu de ploi si vijelii in Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, valabil de joi, ora 03.00, pana vineri, aceeasi ora, ar putea fi extins si pentru judetul Gorj joi dupa amiaza, pentru o perioada de 6-10 ore, a anuntat, miercuri, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.

Potrivit avertizarii cod portocaliu, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in noaptea de miercuri spre joi, in judetul Caras-Severin, iar pe parcursul zilei de joi si in judetele Mehedinti si Dolj, va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40-50 de litri pe metru patrat si izolat peste 70 de litri pe metru patrat.

ANM a emis un Cod Portocaliu de ploi

Potrivit avertizarii cod portocaliu, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, in noaptea de miercuri spre joi, in judetul Caras-Severin, iar pe parcursul zilei de joi si in judetele Mehedinti si Dolj, va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40-50 de litri pe metru patrat si izolat peste 70 de litri pe metru patrat.

Citește și
Inundatii in Arges
Peisaj apocaliptic in comunele din Arges. Inundatiile au deraiat un tren, iar 4 calatori au ajuns la spital. VIDEO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

De asemenea, judetele Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt vor fi, de joi, ora 03.00, pana vineri, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi si vijelii.

"In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in sud-vestul tarii, precum si in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in Banat, Oltenia si sud-vestul Transilvaniei. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50 l/mp", potrivit avertizarii cod galben.

PROGNOZA METEO PENTRU MIERCURI, 30 IULIE,  IN TOATA TARA

Miercuri, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii. Unele innorari si cateva averse sunt prognozate sa apara din a doua parte a zilei local in zona de munte si pe arii restrinse in in vest, in sud-vest si in centru.

In Dobrogea si in Baragan asteptam o zi frumoasa si calda. Maximele ajung la 33 de grade, iar la orele amiezii disconfortul termic va fi destul de accentuat. In Moldova sudica si in nordul Munteniei pot sa apara cateva ploi de scurta durata, indeosebi in zonele mai inalte iar in rest se anunta vreme calda si frumoasa. Si in jumatatea nordica a Moldovei aversele vor uda mai ales zonele de munte. In rest se anunta ploi izolate. Maximele termice vor fi comparabile cu cele de ieri si vor urca pana la 31...32 de grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures mai ales dupa-amiaza si catre seara vor fi averse locale, fulgere, iar vantul se va inteti pe timpul ploilor. Temperaturile maxime cresc cu 3-4 grade fata de ziua trecuta. In vestul tarii, in prima parte a zilei se anunta vreme frumoasa si in incalzire. Dupa-amiaza si noaptea pe arii restrinse vor fi averse si descarcari electrice iar in Muntii Banatului izolat cantitatile de apa strinse pot fi mai importante. Maximele termice vor fi in crestere usoara.

In tinuturile centrale se anunta instabilitate si ploi din a doua parte a zilei mai ales in zonele de deal si de munte. Ploile vor veni insotite de descarcari electrice si de intensificari ale vantului. E posibil sa cada grindina iar temperaturile cresc usor fata de ieri. Si in sud-vestul tarii asteptam ploi din a doua parte a zilei mai ales in zonele mai inalte. Vom zari si soarele pe timpul zilei iar la amiaza termometrele vor indica 31 de grade Celsius. Pana la ora 14 avem avertizari cod galben si portocaliu de inundatii. Si in sud vor fi destule reprize de soare dar si cateva averse cu fulgere si vint mai nervos. Termometrele vor ajunge pana la 33 de grade Celsius in Lunca Dunarii. Si aici avem avertizari cod galben si portocaliu de inundatii pana la ora 14.

In Bucuresti, cerul va fi mai mult senin iar vantul va sufla intre slab si moderat. Maxima termica va ajunge pana la valoarea de 33 de grade Celsius.

La munte, instabilitatea atmosferica va continua sa afecteze majoritatea masivelor. Ploile sunt anuntate mai ales pentru a doua parte a zilei si vor fi din nou averse insotite de fenomene electrice si de vant intens. In Muntii Banatului cantitatile de apa vor fi mai insemnate iar temperaturile maxime cresc usor in toate statiunile.

Pe litoral, cerul va fi senin si soarele va straluci cel putin pana sambata. Din pacate disconfortul termic va fi accentuat si se va depasi pragul critic de 80 de unitati. In aer se vor inregistra pana la 30 de grade iar apa marii va avea in jur de 26 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE 3 ZILE

Joi, vor fi averse in vest si in sud-vest, vineri dupa-amiaza va ploua slab in vestul extrem si la munte iar sambata ar putea sa cada cativa stropi de ploaie la munte. Vineri, vremea va deveni caniculara in Baragan si in partial in Dobrogea iar sambata in Campia Romana, in Campia de Vest, in Dobrogea si in Moldova.

PROGNOZA METEO PE URMATOARELE 3 LUNI

In timp ce sudul tarii suferA deja din cauza furtunilor si a inundatiilor, meteorologii vin cu vesti ingrijoratoare. Urmeaza inca 3 luni cu fenomene extreme. In august, septembrie si octombrie, vremea iese din normal, iar ploile obisnuite de sezon se pot transforma oricand in furtuni violente.

In august trebuie sa stiti ca in general va fi cald, dar temperaturi peste medie se vor inregistra doar in Vestul tarii. Vor fi mai putine precipitatii fata de media acestei luni. Septembrie ar putea fi o luna buna pentru concedii. Va fi in general cald cu temperaturi peste medie in estul, sudul si din nou in vestul tarii. Temperaturi peste medie se vor mentine si in octombrie. Singura diferenta este ca pentru aceasta perioada prognoza arata iarasi precipitatii crescute.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Patru persoane au ajuns la spital dupa ce un tren a deraiat in Arges. Cum arata calea ferata macinata de viitura
Patru persoane au ajuns la spital dupa ce un tren a deraiat in Arges. Cum arata calea ferata macinata de viitura

In Arges, in zona localitatii Bascov, viitura a spalat terasamentul caii ferate, iar un tren a deraiat. Patru calatori au fost raniti si au ajuns la spital cu fracturi la maini sau picioare.

Peisaj apocaliptic in comunele din Arges. Inundatiile au deraiat un tren, iar 4 calatori au ajuns la spital. VIDEO
Peisaj apocaliptic in comunele din Arges. Inundatiile au deraiat un tren, iar 4 calatori au ajuns la spital. VIDEO

In Arges, nu departe de Pitesti, viitura a spalat terasamentul caii ferate, iar un tren a deraiat. Patru calatori au fost raniti si au ajuns la spital cu fracturi la maini sau picioare.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.