Ploi si temperaturi modeste, de pana la 20 de grade Celsius, marti. Prognoza meteo pana vineri

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de marti ne-aduce vreme racoroasa, ploi mai mult dupa pranz in multe zone si in special averse. Maximele ajung in intervalul 13-20 de grade - cam modeste.

In Dobrogea si Baragan, gasim vreme schimbatoare: sansele de ploaie sunt reduse, vantul se inteteste trecator. Temperaturile, comparabile cu cele de luni, se opresc la 20 de grade Celsius. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, apar ceva momente de instabilitate in orele serii si asta se va intampla indeosebi in zonele mai inalte. Temperaturile raman modeste: nu vor depasi 19 grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina, temperaturile cresc fata de ieri, dar chiar si asa se vor situa sub valorile obisnuite. Va ploua temporar; se va arata putin si soarele, iar la amiaza vom avea cel mult 18 grade. In nordul Transilvaniei si in Maramures, gasim vreme amestecata, cu innorari, mai multe reprize de ploaie si pana la 16-17 grade Celsius.

Si in tinuturile vestice se-aduna norii si va ploua, dar vor fi si scurte perioade insorite. Desi temperaturile cresc fata de ziua trecuta, vorbim tot despre vreme racoroasa pentru aceasta data. Nici centrul Romaniei nu scapa de ploi, iar regimul termic lasa mult de dorit. La munte, la altitudini mari, apar lapovite sau chiar ninsori. Peste noapte se face frig: in depresiuni temperaturile coboara spre zero grade.

In sud-vest ploile se raresc. Catre seara mai pot veni cateva averse, cu fulgere si vant intens. Pana atunci avem vreme destul de buna, dar temperaturile raman sub mediile perioadei. In tinuturile sudice: atmosfera schimbatoare, un pic de soare la amiaza, racoare si instabilitate in crestere mai tarziu. Apar averse locale, insotite de descarcari electrice. Vantul se inteteste pe timpul ploilor si e posibil sa cada grindina.

Citește și
litoral
Ofertele hotelierilor cu programul "Litoralul pentru toti". Cat costa 6 nopti de cazare la un hotel de 4 stele in Mamaia
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

In Bucuresti e destul de racoare marti. Innorari si ceva burnita, dimineata, un pic de soare la pranz, dar revin norii candva dupa pranz si pe seara, aduc averse, posibil si descarcari electrice. Vantul va fi activ, temperatura maxima va fi de 18-19 grade. Miercuri dimineata se insenineaza si vom avea 9-10 grade.

La munte, asteptam vreme rece si averse frecvente catre seara. Vor fi si tunete, fulgere, rabufniri de vant. Se mentin conditiile de grindina, iar cantitatile de apa pot depasi 15 L/mp. Pe creste ar putea sa cada lapovita sau ninsoare.

PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE

In Bucuresti, marti se anunta innorari; un pic de soare si cateva averse in orele serii. Vantul ramane activ si se mai raceste putin fata de luni: vom avea cel mult 18 grade. Miercuri, asteptam vreme mai buna si o crestere a temperaturii. Maxima ajunge la 21 de grade; va fi soare in prima parte a zilei; mai spre seara se va innora si ar putea sa cada o ploaie de scurta durata. Joi vom avea vreme frumoasa, cu cer senin dimineata si noaptea. Se mai incalzeste putin: temperatura urca pana la 22-23 de grade. Vineri, temperatura mai creste un pic si ajungem la un regim termic normal pentru aceasta data, cu o maxima de 24-25 de grade. Norii vin si trec, dar nu sunt anuntate ploi.

La munte, marti se anunta vreme rece si averse frecvente catre seara. Vor fi si tunete, fulgere, rabufniri de vant. Se mentin conditiile de grindina, iar cantitatile de apa pot depasi 20-25 L/mp. Pe creste: lapovita sau ninsoare. Miercuri ramanem cu temperaturile modeste si mai ales pe inserat apar averse locale. Se mai pot strange 20 L/mp si ar putea sa cada grindina. La altitudini mari vor mai fi ceva lapovite sau ninsori. Joi, vremea se indreapta si se incalzeste usor. Dupa-amiaza, cu totul izolat mai pot veni cativa stropi de ploaie. Vineri continua sa se incalzeasca. Avem soare in prima parte a zilei; apoi se-aduna norii si apar averse sporadice, cu fulgere si vant intens.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Vreme rece si ploi consistente in aproape toata tara. La munte se anunta lapovite si chiar ninsori
Vreme rece si ploi consistente in aproape toata tara. La munte se anunta lapovite si chiar ninsori

Luni se raceste peste tot. In estul, sud-estul si prin centrul tarii vin averse mai consistente. Maximele termice sunt de la 9 la 21 de grade.

Ofertele hotelierilor cu programul
Ofertele hotelierilor cu programul "Litoralul pentru toti". Cat costa 6 nopti de cazare la un hotel de 4 stele in Mamaia

Vremea tot mai insorita e in concordanta cu programul "Litoralul pentru toti", care ofera vacante mai ieftine, pana spre sfarsitul lunii iunie.

Vremea se schimba de duminica dupa-amiaza. Luni vom avea ploi in aproape toata tara
Vremea se schimba de duminica dupa-amiaza. Luni vom avea ploi in aproape toata tara

Duminica ramanem cu vremea instabila. Aversele uda vestul, sudul tarii si local celelalte regiuni. Maximele termice ajung in intervalul 16 - 26 de grade.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.