Linia tramvaiului 41 din București, blocată temporar de ploaia înghețată

×
Codul embed a fost copiat

Condițiile meteo nefavorabile din București au provocat probleme în transportul public. RATB a anunțat că linia tramvaiului 41 a fost blocată duminică după-amiază, din cauza fenomenului de ”ploaie înghețată”.

UPDATE ora 16.00 Primăria Capitalei a transmis un comunicat de presă: 

”Având în vedere fenomenele meteo extreme din ultimele ore - ploaie înghețată- care favorizează formarea poleiului în Capitală, operatorii responsabili cu programul de deszăpezire și combatere polei acționează cu 73 utilaje care împrăștie material antiderapant pe rampe, pante, poduri și pasaje și pe arterele cu trafic RATB. Precizăm că numărul de utilaje va fi suplimentat dacă condițiile meteo o vor imune.

Echipele RATB au intervenit pentru dezghețarea firului de contact de pe linia tramvaiului 41 care a fost blocată din cauza că în zona Podului Ciurel rețeaua de contact a tramvaiului a înghețat.

La această ora problema s-a remediat iar circulația tramvaielor de pe linia 41 a fost reluată. Autobuzele liniei 641 introduse în momentul blocării tramvaiului vor circula până se va restabili intervalul de succedare a mijloacelor de transport.

Citește și
trafic capitala zapada
Prognoză meteo SPECIALĂ pentru București. Se întorc zăpezile
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Echipe ale Poliției Locale se află în teren pentru a verifica modul în care se intervine și pentru a sesiza problemele ce pot apărea din cauza poleiului.”

UPDATE 15:10 Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost reluată duminică în ambele sensuri, în jurul orei 14:30, după ce pe Şoseaua Virtuţii, la Pod Ciurel, sens Piaţa Presei, un tramvai s-a defectat din cauza depunerii de gheaţă pe reţeaua de contact, iar pentru preluarea călătorilor de pe traseu a fost introdusă linia naveta de autobuze 641, conform unui anunţ publicat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti pe Twitter.

Autobuzele vor circula până se va restabili intervalul de succedare a mijloacelor de transport, precizează RATB.

"La Pod Ciurel au ajuns echipajele de intervenţie, iar cauza este depunere de gheaţă, pe reţeaua de contact, tramvaiele sunt blocate pe ambele sensuri. La ora 13:25, RATB a introdus linia navetă de autobuze 641, de la capăt de linie Piaţa Presei, iar la ora 13:31, de la capăt de linie Ghencea, pentru preluarea călătorilor de pe întreg traseul liniei de tramvaie 41", a scris compania pe Twitter. 

”Pe Șos. Virtuții, la Pod Ciurel, sens Piața Presei, un tramvai din linia 41 s-a defectat, cauza este depunerea de gheață pe rețeaua de contact.

Tramvaiele sunt blocate, pe ambele sensuri.” - se arată în anunțul făcut de RATB pe rețelele de socializare.

Compania bucureșteană de transport a mai anunțat că pentru preluarea călătorilor de pe traseu a fost introdusă linia naveta de autobuze 641.

"La Pod Ciurel au ajuns echipajele de intervenţie, iar cauza este depunere de gheaţă, pe reţeaua de contact, tramvaiele sunt blocate pe ambele sensuri. La ora 13:25, RATB a introdus linia navetă de autobuze 641, de la capăt de linie Piaţa Presei, iar la ora 13:31, de la capăt de linie Ghencea, pentru preluarea călătorilor de pe întreg traseul liniei de tramvaie 41", au mai precizat reprezentanții RATB.

Duminică, vremea rea a adus fenomenul de ”freezing rain” (ploaie înghețată, n.r.) în Capitală.

”Freezing Rain” se formează atunci când ploaia întâlneşte o suprafaţă rece și îngheaţă instantaneu, fie că e vorba de metal sau de asfalt.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Freezing Rain în București. Imagini cu ploaia înghețată care a lovit Capitala
Freezing Rain în București. Imagini cu ploaia înghețată care a lovit Capitala

Vremea rea a adus fenomenul de freezing rain în Capitală.

Prognoză meteo SPECIALĂ pentru București. Se întorc zăpezile
Prognoză meteo SPECIALĂ pentru București. Se întorc zăpezile

Adrministrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo specială pentru București, valabilă în perioada 18 - 22 martie.

România, lovită de un nou val de frig și ninsori. Zăpadă de 15 cm în Botoșani
România, lovită de un nou val de frig și ninsori. Zăpadă de 15 cm în Botoșani

S-au întors frigul şi ninsorile. Temperaturile au scăzut dramatic în 24 de ore, iar la Suceava şi Botoşani s-a aşternut din nou zăpadă şi au fost şi probleme în trafic.

"Freezing rain" în România. Meteorologii, despre fenomenul de "ploaie înghețată"

ANM a anuntat că până duminică vor fi precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate şi strat consistent de zăpadă. Mai mult, după episodul de ger, este foarte posibil să ne confruntăm cu fenomenul de "ploaie înghețată".

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.