In Bucuresti a fost dat startul sarbatorilor de iarna. Trei milioane de beculete au fost aprinse. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Startul sarbatorilor de iarna a fost dat joi seara, in Capitala, prin aprinderea iluminatului festiv.

Decorul este completat de un brad, care masoara anul acesta 25 de metri si a fost decorat cu mii de luminite. La Targul de Craciun din Piata Constitutiei au fost spectacole, Casa lui Mos Craciun, patinoar, personaje de poveste, bucate traditionale si daruri de sarbatori.

De sarbatori au fost decorate cu beculete 52 de locuri din Capitala, pe un traseu de 29 kilometri, ce include bulevardele Magheru, Balcescu, I.C. Bratianu, Unirii, Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, bulevarul Lascar Catargiu, Regina Elisabeta, Piata Victoriei, bulevardul Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piata Arcul de Triumf, Piata Charles de Gaulle, Piata Presei Libere, Soseaua Bucuresti – Ploiesti, la intrare de pe DN1, Fantana Miorita, Piata George Enescu, Centrul Istoric, Piata Romana, la monumentul Lupoaica, Piata Constitutiei, bulevardul Carol, zona Piata Universitatii - Piata Rosetti, zona Ateneu - Nicolae Golescu, intersectiile Soseaua Colentina cu Soseaua Stefan cel Mare, Soseaua Colentina cu strada Doamna Ghica, Calea Mosilor cu bulevardul Dacia, Soseaua Mihai Bravu cu strada Baba Novac, bulevardul Unirii cu strada Traian, bulevardul Cantemir cu bulevardul Marasesti.

Targul de Craciun, devenit deja o traditie a Capitalei, a fost deschis oficial tot joi, in acest an fiind organizat in Piata Constitutiei. Cei care viziteaza Targul de Craciun pot vedea spectacole, Casa lui Mos Craciun si personaje de poveste, pot merge la patinoar sau pot cumpara bucate traditionale si daruri de sarbatori. Targul de Craciun va fi deschis pana in 30 decembrie si va putea fi vizitat zilnic, intre orele 10.00 si 22.00.

Cele peste 100 de casute ale Targului de Craciun au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Coltul de decoratiuni, Fabricat in Romania, Zona culinara sau Dulce de Craciun. Vizitatorii vor putea cumpara sculpturi in lemn si os, tesaturi, impletituri din fibre vegetale, instrumente muzicale, icoane, papusi, masti traditionale, cosuri din lemn, vitralii, icoane pe sticla, globuri pictate manual, ghirlande, clopotei, ceramica de Horezu, produse ecologice din lavanda si trandafiri, costume populare, dulceturi, prajituri de casa, cozonaci si turta dulce.

Citește și
avion F-16
Parada de 1 Decembrie: VIDEO COMPLET CU DEFILAREA. Manevra spectaculoasa a noilor avioane F-16
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Casa lui Mos Craciun va fi deschisa pana in 24 decembrie, zilnic, intre orele 11.00 - 13.00 si 17.00 - 22.00. Aici, intr-un decor magic, toti copiii se vor intalni cu Mos Craciun si spiridusii sai. Cei mici pot face cunostinta cu Pachetica, Prajiturica, Spiridusul Postas, Mesterul de jucarii si cu Povestitorul, ajutoarele de nadejde ale Mosului, care, prin joaca, afla dorintele copiilor. La Casa lui Mos Craciun, copiii pot lasa in cutia postala scrisorile cu dorintele lor.

La Targul de Craciun, parintii pot veni cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, de patinoar in aer liber si trenulet, toate cu intrare libera. Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole sustinute de ansambluri de datini si obiceiuri din diferite zone ale tarii, de grupuri de copii si de colindatori, cantareti de muzica populara, artisti, trupe si coruri.

Elena Gheorghe, Bosquito, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Bere Gratis, El Negro, Pasarea Rock si Mircea Baniciu, Simona Nae, Paula Seling, Marcel Pavel, Camioane in multime, Pact, Proconsul, Jazzapella, Ducu Bertzi, Gospel Moods, Nicu Alifantis, Vita de Vie, Iris, Stefan Hrusca, Dinu Iancu Salajanu, Maria Dragomiroiu, Ovidiu Komornik, Cornelia si Lupu Rednic si Nicolae Voiculet vor urca pe scena din Piata Constitutiei.

Campania ”Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!” continua si in acest an. Vizitatorii pot dona jucarii si carti, care vor ajunge la copiii nevoiasi. Targul de Craciun este organizat anual de Primaria Capitalei, fiind inscris inca de la prima editie in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa – “Christmas Markets”.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Mesajul presedintelui Klaus Iohannis de Ziua Nationala:
Mesajul presedintelui Klaus Iohannis de Ziua Nationala: "1 Decembrie este ziua tuturor celor care gandim si simtim romaneste"

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca semnificatia Zilei Nationale trebuie sa fie permanent o sursa de inspiratie pentru a construi o tara prospera, demna si unita in jurul unor proiecte majore.

Parada de 1 Decembrie: VIDEO COMPLET CU DEFILAREA. Manevra spectaculoasa a noilor avioane F-16
Parada de 1 Decembrie: VIDEO COMPLET CU DEFILAREA. Manevra spectaculoasa a noilor avioane F-16

Parada de 1 Decembrie din Capitala a durat ceva mai mult de o ora si a decurs perfect, spectatorii putand admira noile avioane F-16 ale Armatei Romane.

Targul de Craciun Bucuresti 2016, program complet. Capitala aprinde 3 milioane de beculete pentru Sarbatorile de Iarna
Targul de Craciun Bucuresti 2016, program complet. Capitala aprinde 3 milioane de beculete pentru Sarbatorile de Iarna

Bucurestiul da startul la Sarbatorile de Iarna, joi, 1 decembrie 2016, la ora 19:00, in Piata Constitutiei - cand vor fi aprinse luminile de Sarbatori si se va deschide Targul de Craciun.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.