Mesajul transmis de Papa Francisc celor peste un miliard de catolici de Florii: Puternicii planetei se spala pe maini

Ultimul update: Miercuri 23 Martie 2016 00:04
Data publicarii: Duminica 20 Martie 2016 09:50
Categorie: Actualitate

Peste un miliard de credinciosii catolici si reformati sunt in zi de mare sarbatoare. Este Duminica Floriilor, cea care marcheaza intrarea in Saptamana Patimilor.

De la Vatican, Sfantul Parinte a vorbit despre indiferenta oamenilor fata de semenii lor refugiati. A tinut sa puncteze ca puternicii planetei se spala pe maini asa cum au facut-o si cei care l-au condamnat de Iisus. La Bucuresti, cateva mii de persoane au participat la o procesiune impresionanta.

Floriile evoca intrarea Mantuitorului in Ierusalim, unde a fost intampinat cu ovatii. Tocmai de aceea si in zilele noastre credinciosii tin in maini flori sau crengute inverzite in maini, asemeni celor care l-au primit pe Iisus in orasul sfant.

Odata ce au fost binecuvantate ramurile, oamenii au pornit pe traseul deja cunoscut: de la Biserica Franceza pana la Catedrala Sfantul Iosif. Fiecare dintre ei a vazut in aceasta procesiune o marturisire publica a credintei.

Pentru biserica Romano Catolica, Duminica Floriilor coincide in fiecare an cu Ziua Tineretului. Anul acesta in plus este si Anul Sfant al Milostivirii.

Si in vestul tarii la Timisoara catolicii au participat la sfanta slujba.

De la Vatican, Papa Francisc le-a transmis un mesaj tulburator celor peste 1 miliard de credinciosi. “Lui Iisus nu doar ca i s-a facut o mare nedreptate, ci a simtit, de asemenea, indiferenta oamenilor, pentru ca nimeni nu voia sa isi asume responsabilitatea in legatura cu soarta lui. Ma gandesc la atat de multi oameni, oameni marginalizati, solicitanti de azil si refugiati pentru a caror soarta nimeni nu-si asuma raspunderea.”

Duminca viitoare, romano catolicii sarbatoresc Pastele.
 

Patru zile pana la Pastele catolic. Cat a ajuns sa coste un kilogram de carne de miel in pietele din Romania

Patru zile pana la Pastele catolic. Cat a ajuns sa coste un kilogram de carne de miel in pietele din Romania

Accident Vâlcea, Câineni

Traficul feroviar, blocat în Vâlcea, în urma unui accident

Românii pot vota logo-ul preferat, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire

Osemintele a trei luptători anticomuniști, exhumate

Motociclist Bran

Motociclistul urmărit si lovit de o mașină de poliție este și el polițist

Pomohaci contestă decizia de caterisire

Șofer de TIR român, considerat erou în Elveția