Pescarii cautati timp de 4 ore au traversat Lacul Siutghiol ... pe jos. Explicatia aberanta pentru care nu au spus nimic

×
Codul embed a fost copiat

Dupa patru ore de cautari disperate, in care s-au folosit inclusiv doua elicoptere, cei trei pescari despre care se credea ca ar fi cazut aseara in apele lacului Siutghiol au fost gasiti teferi si nevatamati la casele lor.

Pompierii, scafandrii, jandarmii si politistii au declansat alerta de gradul zero, mai ales ca in urma cu trei saptamani, in zona respectiva, s-a produs o catastrofa aviatica. Cei dati disparuti miercuri ar fi fost de fapt la o partida ilegala de pescuit.

 

"- Ce cautati pe lac? Ce ai facut acolo? 
- Cautam lisite (pasari de balta) moarte.
- Si s-a spart gheata cu voi?
- N-am gasit nimic.
- De ce ati anuntat asa tarziu?
- Nu stiam despre ce e vorba."

Cei trei barbati au fost cautati aseara, de peste 100 de politisti, pompieri, jandarmi si scafandri dar si de doua elicoptere. Se aflau pe lac la pescuit si nu stiau ca prezenta lor acolo va declansa o operatiune de amploare. Unul dintre ei era chiar pescarul care a participat in urma cu trei saptamani la misiunea de salvare a celor din echipajul SMURD.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Totul a inceput la ora 16 si 52 de minute, cand a fost facut apelul la 112. O femeie i-a spus operatorului ca a vazut trei persoane care ar fi cazut in apele lacului chiar in zona in care, pe 15 decembrie, a avut loc tragedia aviatica. Numai ca, de fapt, ea ii zarise pe barbati disparand la orizont in timp ce acestia, nestiind ca zeci de echipe ii cauta, se indreptau spre casa, in statiunea Ovidiu.

Daca ipotetic ai vrea sa ajungi de aici din statiunea Mamaia in localitatea Ovidiu pe lacul inghetat ar trebui sa strabati o distanta de aproape 4 kilometri. Cei trei barbati au mers pe jos cel putin jumatate din aceasta distanta daca ar fi sa luam in calcul ultimul loc in care au fost vazuti de martori. O misiune riscanta, pentru ca daca la mal stratul de gheata are cativa zeci de centimetri, in larg s-au format inca de ieri ochiuri de apa.

"Au confirmat ca au traversat pe gheata lacul Siutghiol dinspre statiunea Mamaia catre orasul Ovidiu. Au vazut cand se efectua cautari, nerealizand ca ei sunt cei cautati", spune Bogdan Paduraru, purtatorul de cuvant al IPJ Constanta.

Dupa esecul de acum trei saptamani autoritatile au vrut sa demonstreze ca sunt pregatite. Echipajele de interventie au trimis pompieri si ambulante pe malul lacului din dreptul statiunii Mamaia, dar si pe malul din dreptul localitatii Ovidiu.

In cele din urma cei trei au fost gasiti de politie la casele lor.
Dupa audieri ei au fost lasati sa plece.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Bucurestenii au iesit la pescuit pe lacurile din Capitala, desi afara au fost grade cu plus. Cum au justificat inconstienta
Bucurestenii au iesit la pescuit pe lacurile din Capitala, desi afara au fost grade cu plus. Cum au justificat inconstienta

Curajosi din nastere, cum le place sa se laude, fie indrazneti de la paharele cu tuica, sute de romani si-au incercat norocul de doua ori pe lacurile inghetate, unde au pescuit la copca.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.