Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Pericol de explozie intr-o localitate din Gorj, dupa o alunecare de teren. O casa sta sa se prabuseasca

Embed:

Pericol de explozie marti noapte in satul Logresti, din Gorj, unde pamantul a luat-o la vale.

Alunecarea de teren a rupt in doua o magistrala de gaz, iar bubuitura i-a trezit din somn pe localnici. Un drum judetean a fost distrus si nici acum nu se poate circula in zona.

Timp de mai multe ore, localnicii nu au folosit nicio sursa de foc sau curent electric, de teama ca s-ar putea aprinde gazul eliberat in atmosfera. In aceasta dimineata, curentul electric a fost sistat pentru o vreme, tot din motive de securitate. Dupa ce panta unui deal a luat-o pur si simplu la vale, magistrala de gaz s-a rupt iar drumul judetean care trece pe acolo a fost distrus.

alunecare de teren

Spre dimineata, unul dintre sateni a constatat ca pamantul a ajuns pana langa casa lui si exista varianta sa fie evacuat de autoritati. In zona se produc alunecari de teren de cativa ani de zile, insa ploile din ultima vreme au inrautatit situatia.

Dupa mai multe zile ploioase, pamantul din localitatea Logresti a inceput din nou sa se surpe. Cel mai grav a fost afectata conducta care transporta gazul de la cateva sonde spre un punct de colectare.

Dumitru Vulpoi, localnic: Am auzit o bubuitura mare, cand am iesit afara aici arunca la 300 de metri in sus si catre zi, am scos vitele din grajd si nu aveam ce face, stateam imbracati pe pozitie sa o luam catre padure, in deal.

Localnic: Aoleu, am crezut ca ne termina, parca venea de sus parca ploua, pe aici la vale e numai gaz.

Ilie Tranca, localnic: Prima data s-a dus un nor de gazolina in sus, era ca o ploaie, am trecut pe sub ea in dreptul conductei

Oamenilor le-a fost teama sa nu se aprinda gazul din magistrala.

Localnica: Sarea in sus parca era foc asa mergea la vale, ne-a fanul, am dus vitele in deal, ne-am speriat

Miercuri au ajuns in zona si oficiali ai companiei care detine conducta. S-au luat imediat masuri pentru a devia gazele pe alt traseu.

Marian Varlea, reprezentant OMV: Nu stim, in momentul de fata. Si noi venim pentru investigatii, nu cunosc nimic.
Reporter: Mai exista pericol?
Marian Varlea: nu, nu acum nu mai e pericol, s-au luat toate masurile de izolare corespunzatoare.

O casa este in pericol sa se prabuseasca, daca terenul nu se stabilizeaza.

Ion Baluta, primar comuna Logrest: Casa dumnealui este in pericol pentru ca falia a ajuns pana langa casa, exista risc de evacuare, daca evolueaza, da.

Traficul rutier pe drumul judetean a fost intrerupt inca din timpul noptii. Astazi drumarii au adus in zona utilaje in speranta ca vor redeschide circulatia macar pe un singur sens, pentru masinile de tonaj mic.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 9 Martie 2016
Citeste mai multe despre: alunecare de teren, Gorj, pamant, gaz, conducta,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed