Perchezitii la o firma de avocatura si un lichidator judiciar. Frauda cu facturi ilegale de milioane de euro

×
Codul embed a fost copiat

Peste 150 de politisti din Capitala au facut luni dimineata 50 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Dambovita si Ialomita si au pus in aplicare 36 mandate de aducere, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani

UPDATE 13:00 La ora actuala, ancheta este in plina desfasurare la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 4, unde 36 de persoane dau declaratii. Este vorba de o grupare condusa de Orlando Constantinescu, pe care procurorii il acuza ca s-a folosit de firma de avocatura a fostei sale sotii pentru a infiinta mai multe firme-fantoma care eliberau apoi facturi fictive. Aceste facturi erau plimbate prin mai multe companii iar banii care rezultau din deducerea TVA intrau in buzunarele sefului gruparii. Dupa ce erau folosite, firmele-fantoma erau lichidate prin aceeasi firma de avocatura. Anchetatorii spun ca se foloseau si alte forme de frauda, de pilda lucrari pentru care facturile erau trecute prin firmele-fantoma iar ulterior deducerea de TVA ajungea la seful gruparii

Potrivit Politiei Capitalei, cei banuiti se foloseau de o firma de avocatura si de un lichidator judiciar pentru infiintarea si ulterior lichidarea si radierea mai multor firme, prin intermediul carora incheiau tranzactii fictive, in scopul deducerii ilegale de T.V.A. Prejudiciul in acest dosar este estimat la suma de 5.000.000 de euro.

Conform unor surse din randul anchetatorilor citate de Mediafax, perchezitii au loc si la firma de avocatura ”Mirela Radu, Valentin Tudor si Asociatii”, avocata Mirela Radu urmand sa fie dusa cu mandata la audieri. ”In urma documentarii activitatii infractionale, s-a stabilit ca banuitii se foloseau de o firma de avocatura si de un lichidator judiciar pentru infiintarea si ulterior lichidarea si radierea mai multor firme, prin intermediul carora incheiau tranzactii fictive, in scopul deducerii ilicite de TVA.”, se arata in comunicatul citat.

Prejudiciul in acest caz este estimat la suma de cinci milioane de euro, rulajul total al circuitului evazionist fiind de aproximativ 12 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, suspectii eliberau facturi fictive pentru firme care activau in domenii precum publicitate, tehnologia informatiilor, constructii, paza sau consultanta, pe care reprezentantii acestor societati le foloseau ulterior pentru a-si deduce TVA in mod ilegal.

Citește și
videochat
Cea mai mare firma de videochat din Europa a "uitat" sa-si declare veniturile. Cate mii de euro iau romancele de la videochat
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Din cele 36 de persoane care urmeaza sa fie duse la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Sector 4, 31 au calitatea de suspecti, iar cinci sunt martori. Ancheta in acest caz este coordonata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al SRI.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Perchezitii la cabinetul unei doctorite din Timisoara, suspectate ca a luat mita de la pacienti si a facut decontari fictive
Perchezitii la cabinetul unei doctorite din Timisoara, suspectate ca a luat mita de la pacienti si a facut decontari fictive

Cabinetul unei doctorite din Timisoara, suspectate ca ar fi luat in repetate randuri mita de la pacienti si ca ar fi facut decontari fictive de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, a fost perchezitionat joi seara.

Cea mai mare firma de videochat din Europa a
Cea mai mare firma de videochat din Europa a "uitat" sa-si declare veniturile. Cate mii de euro iau romancele de la videochat

Cum poti sa faci un milion de dolari sau mai multe? Povestesti liber pe internet si dupa caz faci ce isi doreste sa vada clientul care te-a apelat.

Perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Prahova. Este vizata fundatia care organizeaza concursul scolar
Perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Prahova. Este vizata fundatia care organizeaza concursul scolar "Evaluare in educatie"

Politistii fac, joi, 19 perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Prahova, intr-un dosar in care este vizata fundatia care organizeaza concursul scolar "Evaluare in educatie".

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.