Joburi pentru elevi si studenti. Ce salarii puteti primi daca va angajati in restaurant, hotel sau club

Ultimul update: Joi 24 Martie 2016 07:08
Data publicarii: Luni 21 Martie 2016 18:46
Categorie: Financiar

Se apropie vara, iar patronii de restaurante, hoteluri si cluburi din toata tara cauta personalul ideal. Mai exact tineri care nu cer salarii mari si sunt dispusi sa lucreze intr-un ritm alert. Oferta ar putea fi tentanta pentru elevi si studenti.

Nu putine au fost cazurile in care cei care au aplicat pentru o slujba temporara s-au descurcat foarte bine si au fost angajati permanent.

Andrei Manea era student atunci cand s-a angajat la acest restaurant. Avea nevoie de bani ca sa-si plateasca facultatea. A fost prima lui slujba si chiar daca initial si-a propus sa lucreze doar o vara, compania i-a propus o colaborare permanenta. Dupa 6 luni a ajuns sef de sala, apoi director adjunct, iar la 25 de ani manager.

Andrei Manea, director restaurant: "Eram modelul atipic de ospatar, un tip introvertit, usor timid, iar cu ajutorul acestor oameni si prin lucrul cu oamenii m-am deschis."

In aceasta perioada restaurantele, hotelurile si cluburile recruteaza tineri pe care sa-i angajeze ca barmani, ospatar si receptionari. Interesati sunt mai ales elevii si studentii care ajung astfel sa castige experienta pe piata muncii, care sa-i ajute ulterior sa-si gaseasca un loc de munca permanent.

Pe langa salariu, angajatii primesc si bonusuri trimestriale, in functie de performanta si participa la traininguri care sa-i ajute sa avanseze repede.

Corina Diaconu, specialist resurse umane: "Tinerii sunt cei mai targetati pentru posturile de acest gen. Castigurile variaza intre 200 si 500 de euro."

Asta daca nu punem la socoteala bacsisul, care poate mari cu peste 50% venitul celor din restaurante, cluburi si baruri.

Odata specializati, insa, unii tineri isi iau zborul.

Carmen Cristescu, manager restaurant: "Vin la angajare tineri necalificati pe care noi ii calificam la locul de munca, iar ulterior pleaca fara niciun motiv anume. Ei vin pentru ca au nevoie de bani: chirie, etc. dupa care nu se mai prezinta dupa ce si-au facut banii."

Potrivit estimarilor specialistilor din resurse umane, tinerii pot ajunge sa castige pe perioada verii cat altii intr-o jumatate de an.
 

Sustinea un interviu de angajare atunci cand un jaf a intrerupt totul. Ce a urmat

Sustinea un interviu de angajare atunci cand un jaf a intrerupt totul. Ce a urmat

trafic bucuresti

Topul celor mai scumpe orașe din lume. Pe ce loc se află Bucureștiul

Riscăm să intrăm într-o nouă ”bulă imobiliară”. Ce se întâmplă cu prețul caselor

Euro crește accelerat, în ciuda avansului economic solid. De ce se depreciază leul

Emma Stone

Cea mai bine plătită actriţă din lume: 26 milioane de dolari pe an

Aproape 1.000 de joburi în Europa, pentru români. În ce țări se fac cele mai multe angajări

Ministrul Laufer a semnat primele contracte de finanțare din programul Start-Up Nation