Ads by INTERNET PROTV

Parintii ar putea scapa de plata intretinerii pentru copiii mici. De ce nu sunt de acord administratorii cu proiectul de lege

Embed:

Familiile cu copii mici vor plati mai putin la intretinere, daca proiectul unui parlamentar va deveni lege.

Acesta prevede sa nu mai fie trecuti la intretinere copiii sub trei ani. Un milion de minori se afla in aceasta situatie, iar parintii achita pentru ei la bloc aceleasi taxe ca pentru un adult.

Pentru Darian, un bebelus de 6 luni, mama lui plateste aproape 60 de lei pe luna la intretinere: "Singura, garsoniera, 2 milioane jumate pe timp de iarna, 1 milion jumate vara. Si acum platesc mai mult, cam 3 milioane. Nu mi se pare ok, mi l-a bagat la intretinere la 2 zile dupa ce l-am adus de la maternitate.”

Parintii cu copii mici sustin proiectul. "Ar fi o idee foarte buna pentru ca un copil mic nu consuma foarte mult, merge cu noi cu liftul."

La nivel de administratie, parerile se nuanteaza.

"Aceste cheltuieli se fac pe persoana, nu are cum sa fie exclus. El consuma apa, gaze la mancare, consuma gunoi ca il schimbi, pampersi. Gazele, se face mancarica, poti sa faci mai mult decat o familie fara copii, forta la lift, scoti copilul de 3 ori afara", atentioneaza Ion Chirita, administrator.

De pilda, intr-un bloc din sectorul 3 al capitalei sunt 17 copii care nu au implinit inca 3 ani. Intr-o luna, administratia incaseaza de pe urma lor aproape 600 de lei. Suma ar urma sa fie suportata de ceilalti locatari.

Avem aproximativ 1 milion de copii in Romania, cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani, care ar urma sa beneficieze de aceasta lege in cazul in care va fi aprobata. Asadar in fiecare luna, o familie de ex cu un copil de pana in 3 ani ar face o economie inre 30 si 60 de lei in functie de blocul si zona in care locuieste.

Proiectul de lege a fost depus in senat si urmeaza sa fie dezbatut de parlamentari.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 15 Martie 2016
Citeste mai multe despre: bloc, copii, lege,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed