Pană majoră de curent în București. Banii de investiţii în reţea au mers la gaura din buget

Ultimul update: Miercuri 01 Noiembrie 2017 21:47
Data publicarii: Miercuri 01 Noiembrie 2017 17:10
Categorie: Actualitate

Mai multe zone din Capitală, din nordul Capitalei, dar şi din sectoarele 2 şi 3, au fost afectate miercuri de o pană de curent, până la această oră nefiind cunoscute cauzele acesteia.

Avaria s-a produs la 16 și 40 de minute și timp de o oră 300 de străzi începând din cartierul Aviației și până în Titan şi Dristor, au rămas fără iluminat stradal. În blocurile de locuințe și clădirile de birouri a fost întuneric, la fel și în stațiile de metrou. La Spitalul Fundeni, aflat în zona afectată, s-a activat automat generatorul electric și asfel a fost asigurată activitatea în sălile de operații și la terapie intensiva.

În multe dintre intersecții mai ales din sectoarele 1 și 2 în zonele Barbu Vacarescu, Pipera Tei, Pantelimon semafoarele s-au stins iar circulația a fost dirijată de polițiștii sau chiar de unii șoferi care au coborât din mașini. Pe harta traficului rutier multe zone sunt adevaratate puncte nevralgice, iar oprirea semafoarelor generează un haos general.

Cauza este o stație de alimentare de la Fundeni, aceeași stație care pe 21 octombriea lăsat în beznă atunci mai puține cartiere-doar 3. Lipsă investițiilor, spun oficialii că ar fi motivul real. Această lipsă vine pe fondul în care Guvernul a cerut anul acesta bani în avans de la companiile de electricitate, adică și de la Transelectrica, pentru a acoperi golul lăsat de plată salariilor și pensiilor. Trebuie să ne pregătim pentru că vor mai apărea astfel de probleme. Vine iarnă și consumul de electricitate e în creștere.


Cei de la Transelectrica spun că la numai o oră de la producerea incidentului, au fost realimentați în mod operativ toți consumatorii afectați.

 

E-Distribuție Muntenia a transmis următorul comunicat:

În după-amiaza zilei de 1 noiembrie 2017, a apărut un defect în rețeaua de electricitate din zona București, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia. Aceasta a afectat alimentarea unor stații de transformare operate de E-Distribuție Muntenia în partea de nord și de est a Bucureștiului. E-Distribuție Muntenia lucrează pentru alimentarea clienților, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol.

Metrorex a anunţat că au existat probleme cu iluminatul peroanelor în staţiile Iancului şi Pipera, dar că problemele au fost remediate, iar circulaţia trenurilor nu a fost afectată.

 

O pană de curent de proporţii similare a afectat zone din Bucureşti şi din judeţul Ilfov în 21 octombrie, fiind vorba despre o avarie o avarie în staţia electrică 220 / 110 /10 kV Fundeni, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune, după cum anunţa Transelectrica, relatează news.ro.

Atunci, cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas fără energie.
 

caz amprente falsificate

Probe falsificate de polițiștii spanioli, pentru a aresta 3 români. ”Oricum ar fi furat”

Cultura care aduce profituri record: 500 de euro la fiecare hectar

A plecat de la spital pentru că era coada prea mare și a murit. Concluziile anchetei

Mii de pacienți, tratați într-un dispensar pe cale să se prăbușească

Bărbat care amenința că aruncă oameni în fața metroului, arestat. ”Sunt un circar”

Hoţii de bancomate din Constanța nu se dau bătuți. A zecea încercare de a fura un ATM

Deces femeie Arad

Moarte în condiții suspecte, la Arad. Victima ar fi consumat droguri

MAE: Șase români și un sirian, repatriați din Siria. Ei au ajuns, duminică, la București

CCR admite sesizarea lui Iohannis privind funcționarii publici trimiși în judecată

Jandarmul care a lovit protestatarii, anchetat de Parchetul Militar. Ce pedeapsă riscă

Viorica Vasilica Dăncilă, schimbare de look înainte de ocuparea fotoliului de la Palatul Victoria

Scene incredibile surprinse într-o pădure din Caraș-Severin. Imaginile s-au viralizat rapid