Palatul Primaverii din Bucuresti, fosta resedinta a sotilor Ceausescu, va fi deschis publicului

Ultimul update: Vineri 11 Martie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 08 Martie 2016 08:01
Categorie: Actualitate
candelabru

Palatul Primaverii va fi deschis de sambata si publicului. Anuntul a fost facut de Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, pe pagina sa de Facebook.

Palatul Primaverii, imobilul cu 80 de camere in care au locuit timp de 25 de ani Nicolae si Elena Ceausescu, alaturi de copiii lor, va fi deschis publicului. Guvernul a decis sa organizeze o expozitie permanenta in resedinta fostilor dictatori, celebra pentru finisajele sale luxoase. Sambata va fi prima zi de vizitare.

In asteptarea primului val de vizitatori, muncitorii fac ultimele pregatiri. Profilurile stilizate ale lui Nicolae si Elenei Ceausescu sunt ridicate pe panoul care ii va intampina pe curiosi la intrarea in curte.

Un sfert de veac a locuit familia ceausescu in aceasta resedinta de pe Bulevardul Primaverii, construita in 1965. In timpul regimului comunist era cunoscuta drept "obiectivul P50". A mai fost nevoie de inca un sfert de veac sa fie permis accesul publicului in acest palat luxos cu peste 80 de incaparei, piscina, spa, salon de coafura si in subteran a fost construit si un buncar.

La cateva zile dupa revolutie, casa Ceausestilor a fost asaltata de un grup de revolutionari. Au fost primii care au vazut luxul in care traia cuplul prezidential. Tot atunci fiscul au confiscat lingourile de aur din seiful lui Nicolae Ceausescu si bijuteriile Elenei Ceausescu. Apoi cladirea a reintrat in circuitul inchis al RAAPPS si a ramas doar la dispozitia oficialilor si a ospetilor din strainatate.

Cladirea a fost construita in anii 60 din comanda politica. Mobilierul, candelabrele, oglinzile murano si finisajele de lux au fost alese personal de Nicu si Elena Ceausescu.

Vila are propria sera, dar si o gradina interioara cu foisor unde au fost adusi pauni.

In urma cu cativa ani Guvernul a vrut sa vanda Palatul Primaverii, insa pana la urma autoritatile au renuntat la aceasta idee.

Cei interesati se pot inscrie pentru turul inaugural de sambata pe www.palatulprimaverii.ro Apoi resedinta va putea fi vizitata in fiecare saptamana de miercuri pana duminica, insa trebuie sa va programati in avans pe internet sau prin telefon. Biletele costa intre 15 si 30 de lei. Intrarea este gratuita pentru prescolari si veterani.
 

 

Imaginile cu cea mai inalta cladire din lume in flacari au creat panica pe internet. Explicatia

Imaginile cu cea mai inalta cladire din lume in flacari au creat panica pe internet. Explicatia "incendiului urias" din poze

FULLSCREEN
Palatul Primaverii din Bucuresti, fosta resedinta a sotilor Ceausescu, va fi deschis publicului
  • /

Sursa: Pro TV

Harta Romania - Egipt

Grâul românesc, la un pas de a primi o mare lovitură la export

200 de persoane cu dizabilități au protestat în fața Ministerului Muncii

Dan Șova ar fi împușcat cu bile de vopsea 2 bătrâni. Scandal cu poliția

Incendiu Bihor

Autoturism, cuprins de flăcări pe un drum public din Bihor

Mesajul transmis de Kovesi Comisiei care anchetează alegerile din 2009

Turiști atacați de ursoaică. Imaginile filmate de un martor