Orasul in care 7 milioane de euro nu au fost suficienti pentru a construi un patinoar. Cum se antreneaza micutii sportivi

Ultimul update: Joi 18 Februarie 2016 07:23
Data publicarii: Luni 15 Februarie 2016 07:47
Categorie: Actualitate

Un patinoar ultra modern din Mures in care s-au investit peste 7 milioane de euro zace de ani de zile nefolosit pentru ca autoritatile nu mai au bani sa finalizeze ultimele lucrari.

Dureros este insa faptul ca acesta nu este singurul proiect de anvergura de care autoritatile au uitat. Un circuit pentru motociclisti, unic in Europa de Est, a fost abandonat, la fel, din lipsa de fonduri.

In tot acest timp, copii care vor sa devina sportivi de performanta nu au unde sa se antreneze, iar parintii lor au pornit o petitie online pentru a atrage atentia autoritatilor.

Cei mai mici sportivi din echipa de hochei a orasului Targu Mures nu au un patinoar unde sa se antreneze, asa ca iarna merg la cel municipal, deschis tuturor, iar vara schimba patinele cu rolele.

Parinte: "Avem nevoie de patinoar mai ales vara cand conditiile sunt asa cum sunt."

PROIECT DE LEGE. Romanii care nu se prezinta la medic ar putea fi nevoiti sa achite costul tratamentelor

Cladirea imensa unde trebuia sa functioneze cel mai modern patinoar din tara a fost gandita sa poata gazdui inclusiv concursuri internationale.

Mai mult, sala a fost proiectata in asa fel incat sa poata fi tranformata si in sala de baschet sau de volei. Ambitiosul proiect s-a "impotmolit" insa.

Nagy Arpad, antrenor hochei: "Lipseste, dotarea vestiarelor, birourilor, mantinela noua, plexiglas, deci ca sa poti face un concurs de talie internationala. Pe timpul verii suntem aici cu role."

Pana acum, investitiile se ridica la 7 milioane si jumatate de euro, dar mai este nevoie de inca 3. Satui sa mai astepte, locanicii au facut o petitie pentru a salva patinoarul.

Un alt proiect care a ramas deocamdata in aer, in zona, este circuitul pentru sporturile cu motor. Pista, in valoare de 55 de milioane de lei, trebuia sa fie gata in 2013.

Motociclist: "Am avut programat campionat european pe pista asta. Este turnat asfalt pe jumatate, cladirile sunt gata, din pacate probleme sunt acolo cu partea financiara."

Din cauza unor neintelegeri aparute intre autoritati si firma constructoare, lucrarile bat pasul pe loc.

Elek Andras, antrenorul lotului national de enduro din Romania: "Din pacate, in tara noastra exista foarte putine circuite inchise, multe concursuri se organizeaza ori in strainatate, ori pe aeroporturi."

Circuitul ar urma sa aiba o lungime de aproape 4 kilometri.
 

Cea mai mare centrala solara din lume, inaugurata in inima Saharei. Constructia din Maroc a costat 600 de milioane de euro

Cea mai mare centrala solara din lume, inaugurata in inima Saharei. Constructia din Maroc a costat 600 de milioane de euro

cosuri de gunoi Archis

Comună în executare silită, după ce primarul a dat bugetul pe 3 ani pe coşuri de gunoi

Un tractorist, care avea alcoolemie, a provocat un grav accident în Dâmbovița

Sute de credincioși s-au închinat la moaștele Sfintei Filofteia, în Alba Iulia

Groapa de gunoi de la Pata Rât s-a aprins din nou: 10 familii au fost evacuate

Românii îşi construiesc case în regie proprie, dar ignoră pericolele. "E ca medicaţia de pe internet"

Accident grav la Timişoara, din cauza unui şofer de 70 de ani

SRI

SRI a transmis comunicări oficiale despre alegerile din 2009, arhiva SIPA și declarațiile lui Dragomir

Poluarea omoară mai mulți oameni decât războiul sau foametea. 11,8 % din români sunt victime

Bucureştenii vor primi permisele de conducere prin poştă

40.000 de lei, pentru instalarea de camere de supraveghere într-un parc pustiu

CCR: Nu există nicio diferență între partenerii căsătoriți și cei aflați într-o uniune consensuală

Românii vor putea consuma roșii cultivate în țară, de Crăciun