Gabriel Oprea ia in calcul demisia din Parlament. "Toti suntem oameni si la un moment dat cedezi"

gabriel oprea

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a declarat, miercuri, ca a comis o eroare prin faptul ca a cerut colegilor din Senat sa voteze impotriva incuviintarii urmaririi sale penale pentru uciderea din culpa a politistului Bogdan Gigina.
 

Oprea a precizat, la Antena 3, ca ia in calcul varianta demisiei din Parlament, scrie News.ro.

Cred ca a fost o greseala ca m-am simtit hartuit si am cerut sprijinul colegilor (...) Toti suntem oameni si, la un moment dat, cedezi. Cred ca acum am cedat si am acceptat acest vot care a fost din partea partidelor. Imi pare rau ca nu am procedat ca data trecuta”, a spus Gabriel Oprea, referindu-se la faptul ca, la cererea anterioara a DNA, care viza urmarirea penala pentru abuz in serviciu, a cerut senatorilor sa dea curs solicitarii.

Intrebat care a fost rostul votului din Senat, in conditiile in care mai are doar doua luni de mandat de senator si daca se gandeste la demisia din Parlament pentru ca procurorii sa poata continua urmarirea penala, Oprea a raspuns: ”Ma gandesc la aceasta varianta”.

Ulterior, invitat sa precizeze daca ia in calcul renuntarea la imunitate, fostul vicepremier a dat un raspuns afirmativ. ”Ancheta s-a facut, este la DNA si sunt convins ca, in scurt timp, voi renunta la aceasta imunitate. Pana la alegeri”.

Citește și
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea le raspunde celor care il critica: "Peste doar cateva luni, asa-zisa imunitate nu va mai exista"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Oprea nu a exclus ca votul impotriva cererii DNA sa fi fost ”o capcana politica”. ”Am vazut ca toate partidele au votat acest lucru, ceea ce e neobisnuit. Probabil ca, ca orice om, am cedat si psihic in sensul ca, facandu-mi datoria si avand aceleasi drepturi pe care le-au toti ministrii de Interne, ei nu au fost chemati. Am fost chemat eu ca tinta politica”, a comentat Oprea.

Fostul vicepremier a afirmat ca a ajuns sa se simta hartuit. ”Am simtit ca sunt o tinta politica. Dupa tragicul accident, s-a cerut demisia mea si a Guvernului in mod politic. Este greu - si eu am familie - sa fii acuzat permanent, cand tu te simti nevinovat (...) Ca om m-am simtit hartuit ingrozitor”, a spus Oprea.

El a mentionat ca nu stie cine a dispus prezenta lui Bogdan Gigina in coloana in care se afla in seara accidentului.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Kovesi, a declarat, miercuri dimineata, ca in cazul lui Gabriel Oprea a fost "un vot politic care blocheaza justitia", ea apreciind ca au mai existat astfel de "precedente", amintind de votul dat in Parlament in cazul fostului ministru de Externe Titus Corlatean.

"Au mai fost astfel de precedente, va reamintesc dosarul in care a fost implicat fostul ministru de Externe Corlatean Titus. Au fost mii de oameni care nu au putut sa voteze la alegeri, am deschis o investigatie, din nou votul politic a blocat acea investigatie, motiv pentru care nu o sa putem sa administram probe si sa aflam ce s-a intamplat", a afirmat procurorul sef al DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a formulat in 1 septembrie cererea de efectuare a urmaririi penale fata de senatorul Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitate nationala si fost ministru al Afacerilor Interne, pentru ucidere din culpa in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie a fost respinsa luni, in plenul Senatului, cu 73 de voturi ”impotriva” cererii, 45 ”pentru” si sase abtineri..

Directia Nationala Anticoruptie arata, marti, ca respingerea de catre Senat a cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Gabriel Oprea face imposibila stabilirea raspunderii penale a fostului ministru al Intertnelor pentru moartea politistului Bogdan Gigina, ancheta penala pentru ucidere din culpa fiind blocata prin votul majoritatii senatorilor.

In 20 octombrie 2015, politistul Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei, a murit, la 28 de ani, in timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul cazand cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Sotia lui Gabriel Oprea a ajuns la spital. Ce spun medicii despre starea ei
Sotia lui Gabriel Oprea a ajuns la spital. Ce spun medicii despre starea ei

Sotia fostului vicepremier a fost dusa de un echipaj SMURD la Spitalul Universitar miercuri seara. 

Gabriel Oprea le raspunde celor care il critica:
Gabriel Oprea le raspunde celor care il critica: "Peste doar cateva luni, asa-zisa imunitate nu va mai exista"

Senatorul Gabriel Oprea nu a putut sa ramana indiferent la valul de indignari pe care l-a provocat votul din Parlament in privinta imunitatii sale.

Reactia Laurei Codruta Kovesi in cazul Gabriel Oprea:
Reactia Laurei Codruta Kovesi in cazul Gabriel Oprea: "Este un vot politic care blocheaza Justitia. O mama ramane sa astepte"

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine ca in urma votului din Senat procurorii nu mai pot sa stabileasca raspunderea penala in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea si ca, astfel, "o mama ramane sa astepte".

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.