Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

''Omar Cecenul', mort din punct de vedere clinic. Seful militar ISIS ar fi fost ucis intr-un bombardament american

Omar Cecenul

Unul dintre sefii militari ai gruparii Statul Islamic din Siria, ''Omar Cecenul'', este ''mort din punct de vedere clinic'' ca urmare a unui raid aerian asupra convoiului sau, a indicat duminica Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP.

OSDO, care dispune de o larga retea de surse pe cuprinsul Siriei, afirma ca, ''din punct de vedere clinic, jihadistul este mort si ca, de cateva zile, respira doar cu ajutorul aparatelor'' intr-un spital din estul provinciei Raqa, bastion al gruparii ultraradicale in nordul Siriei.

Pe 8 martie, un responsabil american sub acoperirea anonimatului a afirmat ca jihadistul ''a fost probabil ucis impreuna cu alti 12 combatanti'' ai SI intr-un bombardament american pe 4 martie in nord-estul Siriei.

OSDO a indicat insa ca, potrivit surselor sale, chiar daca ''convoiul jihadist a fost vizat de catre avioane ale coalitiei conduse de catre SUA'', seful sau nu este mort, ci ''grav ranit'', in timp ce garzile sale de corp au fost ucise.

''El a fost transportat din provincia Hassake (nord-est) la un spital in provincia Raqa, unde a primit ingrijiri medicale de la un medic jihadist de origine europeana'', a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Cunoscut pentru barba sa roscata, jihadistul, pe numele lui real Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, este un cecen din Georgia. Sef de razboi experimentat, ''Omar Cecenul'' a ocupat ''mai multe responsabilitati in conducerea organizatiei militare a SI, inclusiv ministerul de razboi'', potrivit purtatorului de cuvant al Pentagonului, Peter Cook.

Administratia americana a oferit 5 milioane de dolari pentru informatii sigure ce pot duce pana la el.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 13 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Omar Cecenul, Statul Islamic, bombardament,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed