Vremea rea face primele victime. Doua femei au murit in ambulante: una dintre ele era insarcinata

viscol

O tanara de 25 de ani, din judetul Vaslui, a murit, dupa ce ambulanta care urma sa o preia s-a inzapezit si nu a putut ajunge la pacienta.

O tanara de 25 de ani din Vaslui a facut stop cardiac si a murit; ambulanta s-a inzapezit si nu a putut ajunge

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat ca, luni, la ora 15:20, a fost solicitata interventia unei ambulante in localitatea Deleni, din judetul Vaslui, pentru o pacienta de 25 de ani, care era inconstienta. Ambulanta care a fost trimisa sa o preia pe tanara s-a inzapezit pe DJ 245 T, in localitatea Bulboaca, la trei kilometri de Deleni, astfel ca in zona a fost trimisa, de catre Primaria localitatii o autosenilata care a preluat pacienta si a transportat-o la salvare. Femeia a fost preluata de echipajul medical in stop cardiac, insa, in pofida incercarilor de resucitare, aceasta nu a mai putut fi salvata.

Primarul comunei Deleni, Vasile Zanfir, a declarat ca a mers impreuna cu medicul din sat la locuinta tinerei de 25 de ani, care, potrivit acestuia, era deja in stop cardio-respirator.  Vasluianca a fost urcata in masina Primariei si, cu un utilaj de deszapezire ca antemergator, a ajuns in cateva minute la ambulanta aflata la aproximativ trei kilometri de locuinta femeii, in zona localitatii Bulboaca. "Pacienta a fost preluata in stop cardio-respirator, fiind efectuate in ambulanta manevrele de resuscitare timp de peste 30 de minute, insa fara niciun rezultat. Oricum, prognosticul era unul rezervat chiar daca drumul ar fi fost bun si s-ar fi putut ajunge cu autosanitara pana la locuinta tinerei”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX medicul Dan Ungureanu, din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui.

Trupul tinerei de 25 de ani a fost transportat la morga Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei decesului. Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a mai declarat ca, desi s-au luat masuri preventive si au fost evacuati bolnavii care urmeaza sa faca dializa si femeile gravide in ultima luna de sarcina, sunt in continuare necesare interventii pentru aceste cazuri, posibil si din cauza ca unii au refuzat sa plece atunci cand li s-a solicitat.

Citește și
carton
CODUL GALBEN de ninsori, prelungit pana marti. Lista drumurilor nationale blocate si a trenurilor anulate. LIVE UPDATE
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

O femeie gravida a murit in ambulanta in timp ce era transportata de la Tulcea la Constanta

O femeie gravida a murit, luni dupa-amiaza, intr-o ambulanta a Serviciului de Ambulanta Tulcea, in timp ce era transportata la Spitalul Judetean Constanta, starea sa agravandu-se pe timpul transportului, cand femeia a intrat in stop cardiac.

Directorul Serviciului de Ambulanta Tulcea, Dumitru Valcu, a declarat ca femeia a facut stop cardiac la jumatatea distantei dintre Tulcea si Constanta, in apropierea localitatii Cogealac, si, desi au fost facute manevre de resucitare, femeia nu a mai putut fi salvata. El a mai spus ca, din discutia avuta cu asistenta din localitatea de unde era femeia, a aflat ca aceasta nu era luata in evidenta ca fiind gravida. "Se pare ca femeia a ascuns sarcina, nu a fost nici monitorizata, a mai avut o sarcina gemelara, in urma cu catva timp, si la fel, nu a fost monitorizata. A nascut doi copii care au murit. Femeia mai are patru copii", a precizat Dumitru Valcu.

Potrivit aceleiasi surse, femeii, care era din localitatea Ostrova, judetul Tulcea, i s-a facut rau luni dimineata, in jurul orei 10.00, si cu ajutorul unui utilaj a ajuns la dispensarul din localitate, de unde a fost preluata de o ambulanta cu o asistenta, autosanitara plecand catre Spitalul Judetean din Tulcea.

Dumitru Valcu a mai precizat ca, in jurul orei 12.00, autosanitara a ajuns la intersectia de la drumul national care facea legatura cu municipiul Tulcea, insa soseaua era blocata in acel moment. Dupa aproximativ trei ore, constatandu-se ca drumul nu a fost deblocat, a fost luata decizia ca ambulanta sa se indrepte catre Constanta, drumurile de acces catre Spitalul Judetean fiind libere, a explicat Valcu.

Acesta a adaugat ca, atunci cand s-a plecat catre Constanta, femeia era stabila din punct de vedere medical si ca echipajul de la ambulanta a reusit sa ajunga cu pacienta pana la Cogealac, in judetul Constanta, la jumatatea distantei dintre acest municipiu si Tulcea, cand femeia si-a pierdut cunostinta si a intrat in stop cardiac.Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat, la randul sau, ca femeia nu a mai putut fi salvata, desi in sprijinul ambulantei a fost trimis si un echipaj SMURD de la Constanta.

Arafat a precizat ca, cel mai probabil, femeia a avut eclampsie, o complicatie foarte serioasa in timpul sarcinii, care poate duce la deces. "Nu se stia de pacienta, aceasta nefiind monitorizata. Nu se stia ca are sarcina si ca in zona respectiva exista o gravida", a spus Arafat. Secretarul de stat a mai declarat ca femeia a fost preluata in conditii stabile, insa starea ei s-a agravat in timpul tranportului si a intrat in stop cardiac, motiv pentru care s-a cerut si sprijinul unui echipaj de Terapie Intensiva, care nu a mai reusit insa sa o resusciteze. Potrivit lui Dumitru Valcu, decesul femeii a fost declarat in jurul orei 18.00.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Trenuri blocate in zapada, avioane anulate, camioane trase pe dreapta. Iarna a inghetat traficul in sud-estul Romaniei
Trenuri blocate in zapada, avioane anulate, camioane trase pe dreapta. Iarna a inghetat traficul in sud-estul Romaniei

Trenuri blocate in zapada, avioane anulate, camioane trase pe dreapta. Iarna a inghetat traficul in SE Romaniei

CODUL GALBEN de ninsori, prelungit pana marti. Lista drumurilor nationale blocate si a trenurilor anulate. LIVE UPDATE
CODUL GALBEN de ninsori, prelungit pana marti. Lista drumurilor nationale blocate si a trenurilor anulate. LIVE UPDATE

Zece judete din estul si sud-estul tarii sunt sub cod galben de ninsori si vant pana marti, la ora 6.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO
Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO

Scandal uriaș în localitatea Brădeni din juțelul Sibiu, după ce Dan Braga, candidatul PSD la primărie, a filmat în curțile familiei actualului edil, fără să-i ceară acordul acestuia.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat.