O tanara care statea nemiscata si legata la ochi pe o banca in Alba Iulia a starnit ingrijorare printre trecatori. FOTO

Alba Iulia, protest banca,

O tanara care a fost vazuta in mai multe zone din Alba Iulia stand in tacere pe o banca, legata cu o esarfa la ochi, a starnit reactii diverse pe retelele de socializare si in presa locala, relateaza news.ro.

Fata a ales sa proteste in acest mod fata de justitie, insa gestul a starnit ingrijorare. Tanara este studenta in Cluj-Napoca, are 28 de ani si trece printr-un moment mai dificil al vietii. Fata a depus plangere impotriva unui profesor pe care il acuza de discriminare si hartuire si la momentul respectiv era nemultumita de modul in care decurg cercetarile la Parchet.

Insa localnicii s-au temut ca fata ar juca "Balena Albastra”, jocul care a dus la sinuciderea mai multor tineri, relateaza news.ro. Politia a inceput verificari in acest caz, insa din cercetarile de pana acum a reiesit ca fata nu ar juca acel joc periculos.

Tanara a aparut astfel in diferite zone din Alba Iulia, in special in zona institutiilor publice sau unde se afla sediul instantelor. Poze cu aceasta realizate de locuitori ai municipiului au fost distribuite in aceasta saptamana pe retelele de socializare, oamenii facand apel catre autoritati sa incerce sa o salveze pe fata deoarece ar putea juca "Balena Albastra”, jocul care a dus la sinuciderea mai multor tineri.

O femeie din Alba Iulia a postat poza fetei pe o retea de socializare povestind ca a vazut-o stand pe o banca din apropierea sediului Judecatoriei Alba Iulia si i-a ridicat suspiciuni deoarece fata era legata la ochi cu o esarfa. "Statea singura, legata la ochi, am intrebat-o daca are nevoie de ceva, daca e ok si daca e un protest. Nu mi-a raspuns nimic. Acum astept sa apar la Camera Ascunsa sau sa aflu alt deznodamant”, a comentat "albaiulianca" la poza postata.

Citește și
greva tg-jiu
Angajatii Garzii de Mediu au facut greva timp de 2 ore fiindca nu li s-au marit salariile. "Si noi tot ai statului suntem"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Purtatorul de cuvant a Inspectoratului Judetean de Politie Alba, Luminita Prodan, a declarat, sambata, pentru News.ro ca politistii din Alba Iulia s-au sesizat cu privire la acest caz si au inceput verificari privind situatia tinerei. "Politistii din Alba Iulia s-au sesizat, au demarat verificari si au reusit sa o identifice pe tanara. Este vorba despre o persoana majora, care are 27 de ani. Din cercetarile de pana acum nu a rezultat ca aceasta ar juca acel joc periculos”, a spus Luminita Prodan.

Surse judiciare au declarat, sambata, pentru News.ro, ca tanara vazuta stand singura in diferite zone din Alba Iulia are 27 de ani si este din Alba Iulia. Potrivit acestor surse, fata este studenta in Cluj-Napoca si ar fi ales sa stea tacuta si legata la ochi in zona unor institutii pentru a protesta fata de justitie si fata de autoritati deoarece ar avea mai multe plangeri depuse si nesolutionate privind un caz personal in care acuza un profesor de discriminare si de hartuire.

"Balena Albastra” este un joc online lansat in Rusia si din cauza caruia peste 130 de adolescenti s-ar fi sinucis. Saptamana trecuta, trei tineri din Chisinau au murit dupa ce s-au aruncat in gol. Doi dintre ei, in varsta de 15 si 16 ani, au sarit de pe o cladire cu 18 etaje, iar autoritatile ar fi gasit dovezi pe paginile lor de socializare ca ar fi participat la jocul ”Balena Albastra”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tanar s-a aruncat de pe o cladire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care il practica sa indeplineasca mai multe provocari, care pot ajunge pana la a se arunca de pe acoperisuri. Vineri, cinci elevi de la o scoala generala din municipiul Iasi au ajuns la spital, dupa ce au lesinat in timp ce jucau, intr-o pauza, un joc ce presupunea sa isi tina respiratia. Surse din randul medicilor spun ca elevii ar fi pus in practica o varianta a jocului ”Balena Albastra”, in timp ce surse din Politie, care a deschis o ancheta in acest caz, afirma ca ar fi vorba doar despre o idee lansata de unul dintre copii.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
"Salvati Castelul Brancoveanu" a fost sloganul localnicilor din Breaza. Ce decizie ar vrea sa ia proprietarul castelului

"Salvati Castelul Brancoveanu"! Cu acest mesaj, zeci de localnici din Breaza au protestat marti in fata cladirii, care - se tem ei - risca sa fie demolata.

Angajatii Garzii de Mediu au facut greva timp de 2 ore fiindca nu li s-au marit salariile.
Angajatii Garzii de Mediu au facut greva timp de 2 ore fiindca nu li s-au marit salariile. "Si noi tot ai statului suntem"

Inspectorii si comisarii Garzii de Mediu din toata tara au intrat intr-o greva de avertisment, marti dimineata, timp de doua ore.

Zeci de biciclisti dezbracati au pedalat pe strazile unei metropole. Ce au vrut sa demonstreze prin manifestatia lor
Zeci de biciclisti dezbracati au pedalat pe strazile unei metropole. Ce au vrut sa demonstreze prin manifestatia lor

O cursa de biciclete inedita a avut loc in Africa de Sud! Zeci de persoane s-au dezbracat de haine si de inhibitii si au pedalat pe strazile orasului Cape Town. Biciclistii au vrut sa atraga atentia asupra schimbarilor climatice din ultimii ani.

Drumul National
Drumul National "pavat" cu pamant i-a scos pe oameni la protest. Mecanic: "Nu este zi in care sa nu vina cate o masina"

Romania, tara cu cea mai prosta infrastructura din Uniunea Europeana, suprinde din nou la capitolul sosele. De aceasta data vorbim de DN 24C, un drum national cu... portiuni de de pamant!

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.