O noua "performanta" a Romaniei. In 2014, Guvernul da in folosinta numai 50 km de autostrada si face promisiuni pentru 2030

×
Codul embed a fost copiat

Contraperformanta demna de cartea rusinii. Romania a dat in exploatare in 2014 doar 50 de kilometri de autostrada, jumatate fata de anul trecut.

Vineri au fost deschisi 20 de kilometri intre Nadlac si Arad. Insuficient: coridorul de autostrazi care leaga Bucurestiul de Nadlac este o sosea de viteza cu foarte multe tronsoane lipsa. Vom putea iesi din tara pe autostrada abia in 2030.

Pana vineri, in 2014 am reusit sa inauguram 28 de kilometri de autostrada. Cu doua saptamani inainte de Anul Nou, CNADNR a deschis circulatiei alti 22 de kilometri, intre Nadlac si Pecica.

Autostrada este rupta de restul tarii. Abia anul viitor vor fi gata cei 17 kilometri pana la Arad. Nadlac-Pecica-Arad se va lipi de autostrada Arad-Timisoara, care este in exploatare.

Intre Timisoara si Lugoj mai sunt 20 de kilometri de autostrada de construit. Apoi, alti 17 kilometri pe care se poate circula si din nou 82 de kilometri pana la Deva pe care se lucreaza.

Citește și
autostrada
Noul lot de autostrada pe care vom circula din aceasta saptamana
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Intre Deva si Sibiu sunt 114 kilometri pe care putem circula cu 130 de kilometri pe ora. Trebuie sa franam insa la Sibiu. Ministerul Transporturilor se chinuie de ani buni sa inceapa lucrarile la autostrada Sibiu- Pitesti. Acum, a decis sa construiasca aici un drum expres, pe care sa-l extinda la autostrada. Cand se va termina? In 2030.

Ioan Rus, ministrul Transporturilor: "Eu cu siguranta nu apuc, poate numai daca ma puneti ministru pe urmatoarele cicluri. Cred ca intr-un an si jumatate - doi ani se pot demara lucrarile."

Astfel, de la Vama Nadlac putem ajunge la Bucuresti pe coridorul 4 ... abia in 2030. Ar putea exista o alternativa. Ministerul Transporturilor promite sa construiasca Sibiu-Brasov pana in 2020.

Pentru Brasov-Comarnic, castigatorii licitatiei nu au inca finantare. Iar pentru autostrada dintre Comarnic si Ploiesti nici macar nu a inceput licitatia.

Anul viitor vom avea 50 de kilometri noi de autostrada, anunta Compania Nationala de Drumuri. Asta inseamna ca totalul de autostrazi pe care le va avea Romania va fi in continuare cel mai mic din Europa, numai 700 de kilometri.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cand incepe constructia celei mai asteptate autostrazi din Romania. Ministrul Transporturilor:
Cand incepe constructia celei mai asteptate autostrazi din Romania. Ministrul Transporturilor: "Eu cu siguranta nu mai apuc!"

Contractul pentru constructia in concesiune a autostrazii va fi semnat...

Noul lot de autostrada pe care vom circula din aceasta saptamana
Noul lot de autostrada pe care vom circula din aceasta saptamana

Directorul proiectului a declarat, vineri, ca lotul I ar putea fi deschis circulatiei saptamana aceasta.

Ponta, intrebat cati km de autostrada s-au construit din supra-acciza:
Ponta, intrebat cati km de autostrada s-au construit din supra-acciza: "Suma colectata... va transmit imediat de la minister"

Victor Ponta a fost intrebatce suma s-a colectat in acest an din acciza suplimentara la carburant, de 7 eurocenti, si cati kilometri de autostrada s-au construit pe baza acesteia, el aratand ca e vorba de o ”interpretare gresita”.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.