Numele lui Blejnar apare in dosarul coruptiei din Constanta. VEZI ce ministru mai este invocat

Sorin Blejnar

Instanta care a decis arestarea celor 29 de persoane din Portul Constanta a luat aceasta masura si in urma analizarii unor stenograme. In aceste inregistrari apar urmatoarele nume: Sorin Blejnar - seful ANAF, M. Banias - senator, dar si un actual ministru.

Astfel, conform unui document obtinut de Mediafax, senatorul Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu ca intervine la seful ANAF, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge sa renunte la atitudinea negativa a acestuia fata de Liviu Durbac, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

Liviu Durbac era membru, la randul sau, al grupului infractional organizat din care faceau parte Banias si Bogatu, potrivit sursei citate. Tot atunci, senatorul Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu sa intervina pe langa Iulian Tudor si ministrul TransporturilorAnca Boagiu ("doamna"), "pentru o chestiune de afaceri discutata anterior de cei doi".

In documentul citat de Mediafax se mai arata ca "la data de 3 decembrie 2010 inculpatul Banias Mircea Marius a intervenit pe langa un ministru pentru a-l pastra in functie pe fostul director de la Directia Sanitar-Veterinara din Constanta".

29 de arestari in dosarul "La Piovra” varianta romaneasca. Lista celor care au primit mandate

Citește și
Laurentiu Mironescu
Scandalul Mironescu - Sfarsitul "Doi s'un sfert"?
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Numele sefului ANAF Sorin Blejnar este invocat intr-o discutie dintre doi inculpati, in dosarul coruptiei din Portul Constanta, pe tema intentiei lui Sunai Cadar de a se retrage din "grupul infractional organizat", din cauza "disidentelor interne", sustin anchetatorii.

Discutia a avut loc in 24.12.2010, intre Tudoran Dragos Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanta, si Liviu Bratu, adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

Discutia dintre Tudoran Dragos Iulian si Liviu Bratu

“T.D.I.: Ma. Ideea e ca isi joaca o carte asta (n.r. – CADiR SUNAI). Cica nu se mai face restructurarea ca au primit aviz negativ de la Justitie a doua oara.(...)

T.D.I.: si acum el zice “mai, nu, eu m-am saturat de toate frecusurile astea, nu stiu ce, eu vreau sa ma retrag”.

T.D.I.: (…) Face toata chestia asta ca sa-si pastreze postul.

B.L.: Sa-si pastreze functia.

T.D.I.: Ca n-a fost bine… A fost bine, se putea si mai bine, nu stiu ce tot zicea el acolo, vrea sa se retraga si din Container Clearance Services si Dolce Vita, stii?

(...)

Dar sa ramana el, sa faca el aici. Cred. Asta vreau, stii? Adica sa ne rupem cumva, stii?

(...)

Ca s-a saturat de toate frecusurile astea, ca el incearca sa faca ceva si ca e interpretat gresit, ca are nu stiu ce razboi cu nu stiu cine si... intelegi? N-a zis nimic de Brigada.

B.L.: OK. Vorbesc eu si cu Jupanu’, acolo.

T.D.I.: Da.

B.L.: Daca avem acceptul, il sunam pe ala, peste mari.

(...)

B.L.: Ce a zis, ca se intalneste cu astalaltul?

T.D.I.: Ti-am zis, nu, se intalneste si cu, a, cu Sorin si cu….

B.L.: Cine se intalnesc?

T.D.I.: Cowboy-ul (n.n. – DURBAC LIVIU) se intalneste cu Sorin (n.n. – SORIN BLEJNAR) acolo?

B.L.: Da, da.

T.D.I.: A! A plecat si Sorin colo?

B.L.: Da, pe 26, nu stiu cat zicea.”

In acest dosar au fost emise 29 de mandate de arestare, iar senatorul PDL Mircea Banias este cercetat in stare de libertate, avand interdictie de a parasi tara.

Tudoran Dragos Iulian este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, cumparare de influenta, complicitate la trafic de influenta, in forma continuata si dare de mita.

Liviu Bratu este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup.

Durbac Liviu Adrian este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup.

De asemenea, Sunai Cadir, director al Directia Regionala de Accize si Operatiuni Vamale Constanta, s-a retinut infractiunea de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup.

Cea mai proasta zi a unui secretar de stat. Demis si dus cu mascatii la DNA

Basescu: ANAF, una dintre cele mai ineficiente institutii

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Portul Constanta,
Portul Constanta, "scanat" de autoritati timp de 7 zile in cautarea dovezilor de evaziune fiscala

Zi plina in Portul Constanta, unde continua descinderile in forta in cautarea marfurilor de contrabanda aduse din China. Cea mai importanta problema este ca aceste controale vin la 4 zile distanta dupa ce procurorii anticoruptie au facut verificari acolo.

Scandalul Mironescu - Sfarsitul
Scandalul Mironescu - Sfarsitul "Doi s'un sfert"?

DGIPI, serviciul secret al MAI, risca sa fie desfiintat deoarece nu a blocat numirea pe functia de secretar general a lui Laurentiu Mironescu, arestat preventiv in dosarul evaziunii si contrabandei de zeci de milioane de euro din Portul Constanta.

Dosarul vamilor: George Popa, seful
Dosarul vamilor: George Popa, seful "Doi si un sfert" de la Constanta, a fost demis

Seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) al judetului Constanta, comisar sef George Popa, a fost demis, miercuri in cadrul anchetei demarate de DGIPI.

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.