Noi stenograme in cazul Mircea Basescu. Surse Mediafax: Probele video depuse la dosar au fost autentificate de DNA

Mircea Basescu

Fisierele video depuse de fiul lui Bercea Mondial ca probe in sustinerea plangerii sale impotriva lui Mircea Basescu, au fost folosite de anchetatori doar dupa ce au fost certificate de un specialist tehnic al DNA, conform Mediafax.

Probele video depuse impotriva lui Mircea Basescu au fost autentificate de un specialist al DNA

Potrivit surselor citate, dupa depunerea inregistrarilor cu Mircea Basescu discutand cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, anchetatorii le-au transmis unui specialist tehnic din cadrul Direcţiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru evaluarea si expertizarea lor.

Ulterior evaluarii, inregistrarile au fost certificate ca autentice printr-un document ce se va regasi la dosarul cauzei, iar astfel au putut constitui probe ale acuzarii, spun aceleasi surse.

Sursele citate mai sustin ca pe parcursul anchetei, dar si la un eventual proces, inregistrarile vor putea fi reexpertizate, in functie de solicitarile partilor, caz in care acestea vor ajunge la Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC).

Citește și
Traian Basescu - cover
Basescu: "Le cer scuze romanilor pentru arestarea fratelui meu". Presedintele spune ca isi va duce mandatul pana in ultima zi
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Conform acelorasi surse, inregistrarile depuse de fiul lui Bercea Mondial, dupa certificarea lor de catre specialistul DNA, constituie probe si pot produce efecte juridice.

Stenograme noi in dosarul Mircea Basescu

Potrivit Mediafax, televiziunea care a publicat aceste stenograme a indicat DNA ca sursa a documentelor, insa acestea nu aveau elemente de autentificare. In urma cu cateva zile, acelasi post de televiziune a difuzat imaginile care il incriminau pe fratele presedintelui, imagini puse la dispozitie de avocatul clanului Bercea, Pavel Abraham, cel care in calitate de aparator are acces la dosarele care il vizeaza pe clientul sau.

Familia lui Bercea Mondial l-ar fi amenintat pe Mircea Basescu ca il va reclama la DNA daca nu-si recupereaza banii pe care i-ar fi dat pentru o interventie in favoarea interlopului. Familia lui Bercea vrea sa ajunga la o intelegere cu Mircea Basescu, care cere ragaz ca sa faca "niste planuri". Anghel Izaura ii spune la un moment dat lui Mircea Basescu sa ia bani de la fratele sau, insa acesta ii raspunde ca nici presedintele nu are.

Prezentam integral stenogramele, asa cum au fost preluate de Mediafax:

Anghel Izaura: Nasule, eu daca ma duc si dau la DNA si mata intr-o saptamana esti arestat.
Mircea Basescu: Poftim?
Anghel Izaura: Intr-o saptamana esti arestat daca eu dau filmarea. iti garantez milion la milion.
Anghel Grinica Ion: Noi nu mergem la televiziuni. Noi mergem direct in fata la DNA.
Anghel Izaura: La DNA direct!
Anghel Grinica Ion: La procuror sau la DIICOT si „uite domne ce am facut, uite asa, uite asa…” Dumneavoastra sunteti si filmati si cand i-ati spus lui Florin ca i-ati dat bani si lui fratele dumneavoastra, Traian.
Constantin Marius: Sunteti filmati si banii si tot!
Anghel Grinica Ion: Va arat filmarea daca nu credeti
Mircea Basescu: Mai, cine stie ce oi fi spus eu, ma? Atatea s-ar fi putut sa le fi spus… na… ca eram cu Marian. stii… sa va ajutam. Pe Marian, sa…
Anghel Izaura: Esti filmat, nasule. Si Doina e filmata.
Anghel Grinica Ion: Si la dumneavoastra acasa, cand a fost nasa, eu, mama si cu Florin si vorbeam la masa. si atunci esti filmat. Nasule, hai mai bine sa gasim o zi.
Anghel Izaura: Sa gasim o solutie sa nu ajungem acolo.
Anghel Grinica Ion: Sa ne dati banii!

(...)

Anghel Izaura: Noi de-asta am venit mereu la Constanta. Ca sa n-ajungem la presa si la DIICOT. Ca stii ce asteapta DNA-ul, uite-atata. Daca asteapta poate o unghie si noi nu vrem sa ajungem acolo. Mai bine dati-ne banii.

Anghel Grinica Ion: Noi deja suntem toti la puscarie. Nasule, hai ca facem intr-o zi, duminica, mergeti cu noi la tata si vorbiti cu tata fata in fata.
Basescu Mircea: Si asta e o varianta.
Anghel Izaura: Ce sa vorbeasca acolo cu tata despre bani, ca acolo e asculat tot!
Basescu Mircea: Da´ tata ce stie?
Anghel Izaura: Tata nu stie nimic. I-a dat tata bani, i-am dat eu, i-a dat mama si Florin
Basescu Mircea: Da´ unde i-ati dat banii lu´… La Draganesti?
Anghel Izaura: Nu. Aici, la mata, la Constanta.
Anghel Grinica Ion: Aici, la Constanta.
Anghel Izaura: N-am dat un ban la Draganesti. La Constanta, intr-un apartament, a venit o femeie de la banca.
Constantin Marius: Primii bani cand s-au dat am fost si eu atunci.
Anghel Izaura: Si el a fost. A chemat o femeie de la banca si ne-am intalnit intr-un apartament, da´ nu mai stiu sa ajung avum acolo unde ne-am intalnit noi.
Basescu Mircea: Aha.
Constantin Marius: Am mers din partea aia, in Constanta, spre McDonald´s-ul ala, in partea aia…
Anghel Izaura: Cand ii dadeam banii lui Marian, Florin l-a filmat si el dadea in numele tau de numele lu´ dumneavoastra. „Ca-i dau lui banii. Banii astia ajunge la Mircea, n-are cum…”
Anghel Grinica Ion: „Ca o sa scape taica-tu. Intr-o saptamana, doua saptamani o sa scape”.

(...)

Anghel Izaura: Ramane 50. Si mai ramane 230. si 30.000 mi-i dai pe 15 iunie. Si din 200 de mii, imi mai dai 100 in iulie si 100 in septembrie. (Pune banii inapoi pe birou) Ca asa nu se poate.
Basescu Mircea: Greu. Mici sanse.
Anghel Izaura: (Se intoarce la masa si se asaza pe scaun. Deci cu astia (10.000, n.red.) n-am ce sa fac.
Constantin Marius: Hai sa facem intr-un fel macar. Nu stiu cum sa spun, hai sa rezolvam intr-un fel.
Basescu Mircea: Ma, ma mai lasi o saptamana-doua.
Anghel Izaura: Nu pot, nasule.
Basescu Mircea: Taci! Taci din gura ma. Ca sa fac eu niste planuri, sa vad eu si dupa aia stam de vorba amandoi. Ca cu tine nu se poate sta de vorba. Tu esti mai…
Constantin Marius: Inteleg, ma, nasule, dar pune-te si dumneata in situatia noastra.
Basescu Mircea: Bai, tu nu intelegi ca eu n-am bani? Tu nu-ntelegi ca n-am?
Anghel Izaura: Uite ce ma enerveaza… N-ai mata bani! Du-te si imprumuta-te la frate-tu.
Basescu Mircea: Cum sa ma imprumut, ma, de la frate-miu? Tu crezi ca ala are bani? Sa stii ca nica ala n-are.
Constantin Marius: Traian? N-are Traian bani?
Basescu Mircea: Nu!
Constantin Marius: ´ai, ma!

(...)

Constantin Marius: Nasule, esti intr-o filmare!
Basescu Mircea: Afacerea voastra!
Constantin Marius: Esti filmat intr-o filmare. asta, cumnata-miu, cand venea pe la dumneata, el se facea ca se juca cu telefonul, uite asa, si tot filma!
Basescu Mircea: Foarte bine daca a filmat, hai sa vedem ce-a filmat!
Constantin Marius: Are si cravata care filmeaza. Cravata… Cravata cu camera-n ea! intelegi dumneata? si are filmarea aia cu…
Basescu Mircea: Hai sa mergem! Gata, am plecat, nu mai stau!
Constantin Marius: Are filmarea cand zici dumneata ca te duci si dai banii la Traian si vorbesti cu el si facem ceva si rezolvam.
Basescu Mircea: Ba, fugi de-aici!
Anghel Grinica Ion: Ba, v-aducea si niste acte aicea…
Constantin Marius: Sa mor daca te mint!
Basescu Mircea: Cine stie ce dracu´ am spus eu ca sa…
Constantin Marius: Ca eu n-am de ce sa mint

Basescu, dupa noile stenograme: Nu am primit niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel

Presedintele Traian Basescu sustine, intr-un comunicat transmis dupa aparitia unor noi stenograme in cazul Bercea Mondial-Mircea Basescu, ca nu a discutat niciodata cu fratele sau despre dosarul lui Bercea si nu a primit niciun ban sau niciun bun de la sau in numele acestuia.

"Nu am discutat niciodata cu fratele meu, Mircea Basescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si nu am primit niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo interventie de reducere a pedepsei in instanta si nici pentru vreo gratiere. intocmai cum nu am primit niciodata niciun ban si niciun bun de la nimeni pentru a interveni in vreun fel in dosare sau pentru vreo gratiere", afirma seful statului intr-o precizare despre care spune ca se refera "la ceea ce un post TV sustine ca sunt stenograme din cazul Mircea Basescu - Sandu Anghel pe care le-a difuzat marti, 24 iunie".

El argumenteaza ca pedepsele aplicate de instantele de judecata lui Sandu Anghel si altor membri ai familiei lui dovedesc ca justitia a functionat "doar sub imperativul legii".

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Directorul SRI: Basescu a fost informat in cazul Bercea, dar NU si despre legaturile interlopului cu fratele presedintelui
Directorul SRI: Basescu a fost informat in cazul Bercea, dar NU si despre legaturile interlopului cu fratele presedintelui

Serviciul Roman de Informatii NU l-a anuntat pe presedintele Traian Basescu despre relatiile fratelui sau cu Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Dezvaluirea a fost facuta de directorul SRI, George Maior, audiat la comisia de specialitate din Parlament.

Basescu:
Basescu: "Le cer scuze romanilor pentru arestarea fratelui meu". Presedintele spune ca isi va duce mandatul pana in ultima zi

"Imi cer scuze romanilor pentru faptele fratelui meu", a spus Traian Basescu in prima declaratie, dupa ce fratele sau a ajuns in arest. "Traim fiecare in casa lui, avem fiecare viata lui si nu stiam despre faptele lui", a mai spus presedintele.

Mircea Basescu ar fi
Mircea Basescu ar fi "transformat dreptatea in marfa care se vinde si se cumpara". Concluzia Tribunalului Bucuresti

Mircea Basescu ar fi "transformat dreptatea si libertatea in marfuri care se vand si se cumpara". Aceasta este concluzia la care a ajuns judecatorul de la Tribunalul Bucuresti, care l-a trimis in spatele gratiilor in arest preventiv.

Recomandări
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.