Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Inca un oras pe harta imbolnavirilor provocate de "Cornul si laptele". Coincidenta din cazurile Pitesti, Galati si Brasov

Embed:

Dupa ce la Pitesti si Galati zeci de copii s-au imbolnavit din cauza alimentelor primite la scoala, o situatie similara a aparut vineri la Brasov.

Peste 20 de elevi din clasele 1-8 au ajuns de urgenta la spital, la scurt timp dupa ce au mancat laptele si cornul, oferite prin programul guvernamental. O coincidenta care ne da de gandit este ca scolile erau aprovizionate cu lapte de aceiasi producatori ca cele din Galati.

La nici doua ore dupa ce in scoala 31 din Brasov s-au distribuit laptele si cornul, au inceput sa apara primele cazuri de varsaturi, diaree si ameteli. Profesorii au dat imediat alarma si la fata locului au ajuns mai multe ambulante. Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase Brasov s-au mobilizat, astfel incat sa faca fata numarului mare de pacienti.

Adriana Anghel, medic Ambulanta Brasov: "Am gasit 23 de copii cu dureri de cap, dureri de burta si varsaturi."

Chemati de profesori, parintii au venit la scoala intr-un suflet.

Parinte: "A vomitat, a facut si scaunul moale, deocamdata nu stim mai mult. A baut doar laptele

Inspectorii sanitari dar si cei de la OPC au prelevat probe din toate alimentele distribuite in scoala. Intamplare sau nu, dar a fost prima zi in care elevii primeau acest sortiment de lapte, dupa ce reclamasera ca cel de dinainte avea un gust dubios.

Anca Georgeta Zamfir, inspector scolar general adjunct: "Unii dintre ei au fost foarte lacomi, unul a baut chiar 6 cutii de lapte. Copiii nu au simtit nici un gust aparte."

Numarul victimelor putea fi mai mare, insa multi parinti i-au instruit pe copii sa nu se mai atinga de alimentele primite la scoala.

Parinte: "S-au intamplat mult prea multe si cu ceilalti copii cu E.coli deci nu, eu asa l-am invatat pe copilul meu."

Parinte: "Mai bine nu le mai da decat sa se imbolnaveasca, sa o scoata si cu asta basta."

Aceiasi producatori livreaza laptele si in judetul Galati, unde 36 de elevi au ajuns ieri la spital. Douazeci dintre ei au ramas in continuare internati.

Dr. Nicolae Bacalbasa, presedinte CJ Galati: "E bine ca lumea sa inteleaga ca e o problema, de fapt, nationala, cu multiple focare in tara si foarte grava."

In ambele judete, programul "Laptele si cornul" a fost sistat.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Martie 2016
Citeste mai multe despre: lapte, scoala, elevi, intocxicatie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed