Noi audieri in dosarul Colectiv. Patronii clubului si pirotehnistii, chemati la Parchetul instantei supreme

colectiv

Cei trei patroni ai clubului Colectiv s-au prezentat, joi, la sediul Parchetului General, surse judiciare precizand ca au luat la cunostinta despre viitoarea expertiza medico-legala privind victimele incendiului.

La intrarea in sediul institutiei, niciunul dintre cei trei patroni nu a dorit sa faca declaratii jurnalistilor.

Tot joi, s-a prezentat la Parchetul General si patroana firmei care a montat artificiile in clubul respectiv, Daniela Nita.

In acest dosar, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de Marian Moise, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala, si au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, relateaza news.ro.

La Parchetul instantei supreme au fost citati, joi, patronii clubului Colectiv - George-Alin Anastasescu, Paul-Catalin Gancea si Costin Mincu - pirotehnistii Marian Moise si Viorel Zaharia Viorel si patroana firmei de artificii, Daniela Ioana Nita.

Citește și
un an de la Colectiv
Supravietuitorii si familiile victimelor la marsul Colectiv. "Vreau ca moartea copilului meu sa nu fi avut loc degeaba"
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

In 28 octombrie, Parchetul instantei supreme a anuntat ca, in cauza disjunsa din dosarul Colectiv, in care procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de artificierul Marian Moise, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala, au fost audiati 40 de martori si persoane vatamate si au fost dispuse 82 de expertize medico-legale.

Procurorii mentionau ca au dispus inceperea urmaririi penale fata de artificierul Marian Moise, aflat sub control judiciar, pentru ucidere din culpa privind decesul a 64 de persoane si vatamarea corporala din culpa a 112 persoane, precum si pentru nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

In acest caz se fac cercetari si fata de persoanele trimise in judecata prin rechizitoriul din 28 aprilie 2016, pentru vatamare corporala din culpa, fata de alte 92 de persoane vatamate, mai arata anchetatorii.

"Pana in prezent au fost audiati 40 de martori si persoane vatamate si au fost identificate si ridicate sute de noi inscrisuri cu caracter medical de la unitati sanitare din Romania si strainatate. Au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, fiind ridicate si alte inscrisuri de la autoritati ori institutii din tara", mai aratau procurorii.

Ei mai sustin ca, potrivit actelor medico-legale intocmite initial in cauza, medicii legisti din cadrul Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici” au apreciat ca este necesara reexaminarea mai multor persoane vatamate la interval de sase luni si un an, in vederea stabilirii prejudiciului estetic sau a infirmitatii, pana in prezent unele dintre persoanele vatamate fiind in cursul tratamentului atat in tara, cat si in strainatate.

Cauza a depasit faza de Camera preliminara, urmand a se fixa termen de judecata, mai spuneau procurorii.

Procurorii mai arata ca in cauza au fost audiati 174 de martori, iar pana la emiterea rechizitoriului, peste 100 de persoane fizice, 11 unitati spitalicesti si alte cinci institutii s-au constituit parti civile.
 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Premierul Dacian Ciolos, despre incidentul cu jurnalistii de la Colectiv:
Premierul Dacian Ciolos, despre incidentul cu jurnalistii de la Colectiv: "Eu sunt vinovat si imi asum aceasta vina"

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca isi asuma responsabilitatea pentru modul in care s-au desfasurat lucrurile, duminica seara, cand a mers sa aduca un omagiu victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Supravietuitorii si familiile victimelor la marsul Colectiv.
Supravietuitorii si familiile victimelor la marsul Colectiv. "Vreau ca moartea copilului meu sa nu fi avut loc degeaba"

1 an de la Colectiv. In urma cu exact un an, tragedia din Colectiv a incremenit Romania si a oprit timpul in loc pentru 64 de familii.

Un an de la Colectiv: nimeni nu a fost pedepsit. Mumu:
Un an de la Colectiv: nimeni nu a fost pedepsit. Mumu:"Se stie ca sistemul medical e varza, suntem condusi de hiene corupte"

DURERE SI REVOLTA COLECTIVA, partea a III-a. La un an distanta de la tragedia din Colectiv nimeni nu a raspuns pentru greselile petrecute atunci.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.