Codul portocaliu de vreme rea a fost ridicat, dar nu scapam de vant si ger. Temperaturile vor scadea si pana la -20 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Vestile rele se tin lant pentru cei care detesta iarna. Desi codul portocaliu de vreme rea a fost ridicat, nu avem motive sa rasuflam usurati. Continua sa ninga, vantul va mai avea rabufniri serioase si, mai mult decat atat, vine gerul.

Am scapat de codul portocaliu, insa acum este inlocuit in 12 judete cu unul galben pentru urmatoarele 24 de ore. Asta inseamna ca va ninge mult mai putin, insa vantul ramane tot nervos: 50-70 km/ora.

4 judete si Bucurestiul scapa de toate avertizarile. Dar in zilele urmatoare vine din pacate gerul, la nivelul intregii tari.

Si va fi mai frig fata de normalul perioadei chiar si cu 6 grade. Maximel:e -10 pana la un grad, iar noaptea, de la -20 la -6.

Un exemplu: in Bucuresti ar fi trebuit sa fie 1 grad. In schimb, maxima nu va depasi -5, -6 grade.

Citește și
gheata
Un sofer din New York si-a parcat masina langa o intindere de apa. La intoarcere a gasit un bloc de gheata
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Vremea in Europa
Astazi va fi cer senin in Italia si prin Scandinavia; atmosfera destul de placuta se anunta si prin tinuturile centrale si apusene. Precipitatiile vor afecta zone intinse din sud-estul continentului si Campia Rusa. Cantitati mari de apa se vor aduna in zona Carpato-Balcanica si in vestul Turciei. Temperaturile vor fi in usoara crestere in vest si sud-vest si in scadere simtitoare prin celelalte zone: zero grade la Viena, 8 la Roma si Madrid.

Precipitatiile vor veni aproape peste tot. Cel mai afectat va fi sud-estul balcanic, unde astazi, in combinatie cu vantul puternic, vor aparea situatii de vreme deosebit de severa: s-au emis avertizari meteo in Serbia, Macedonia, Grecia, Bulgaria si Romania. Mai tarziu patrunde un val de ploi din vest catre centru si sud.

Aerul rece din nord-est se va extinde si va stationa pe zone vaste din Europa: va cuprinde estul, centrul si sudul continentului. Doar in sud-vest patrunde o masa de aer cald, venita dinspre Atlantic. Astazi, natura se dezlantuie: viscolul devine si mai puternic ca in noaptea trecuta.

Vremea in fiecare regiune a tarii
Dobrogea si Baraganul vor avea parte de o vreme de iarna apriga. Va ninge abundent, vantul va sufla cu putere si va troieni zapada. Vizibilitatea ramane extrem de redusa in prima parte a zilei. Va ninge si dupa pranz, iar la noapte ninsorile scad in intensitate, dar nu se opresc.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei va fi viscol si ninsorile par ca s-ar inteti. Vantul ajunge la viteze de 80 km/h si o sa creasca serios stratul de zapada. Nici la noapte nu se opreste ninsoarea; in plus se face foarte frig. Mai sus, in jumatatea nordica a Moldovei si in Bucovina, vremea va fi rece si asteptam sa ninga atit pe timpul zilei cat si la noapte. Schimbari apar in regimul termic. La noapte se poate instala gerul, iar maximele se opresc pe la -5 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme un pic mai buna, in sensul ca ninsorile vor fi slabe si vantul mai domol ca in sud-est. Aerul rece se extinde si aici. La amiaza vor fi temperaturi negative.

Pentru vestul tarii, meteorologii anunta vreme mai blanda. Va ninge temporar, vantul va sufla cu 35 km/h si temperaturile nu scad foarte mult pe timpul noptii. Cerul ramane innorat.

In centrul Romaniei vom avea ninsori de-a lungul zilei, ba vor continua si la noapte, desi pierd din intensitate. Vantul inca isi mai face de cap. Maximele ajung la -3, -5 grade, dar senzatia de frig va fi accentuata.

In sud-vestul tarii: o zi de iarna autentica, cu ninsoare, vant nervos si temperaturi in jur de 2 grade cu plus. Nu se raceste prea mult nici pe timpul noptii.In sudul tarii va ninge mult, in special acum, dimineata.Se mai depune strat de zapada si vantul va avea aspect de viscol. Temperaturile zilei nu ne impresioneaza, dar la noapte, mercurul aluneca spre -7, -8 grade.

In Bucuresti, continua sa ninga si viscolul se inteteste. Stratul de zapada masoara acum 18 cm in zona Baneasa si 22 cm la Filaret. Va ninge abundent, mai ales dimineata, asa ca stratul de zapada va creste destul de mult. Vantul va sufla cu putere. Abia de la noapte se mai domolesc ninsorile, dar se lasa un frig teribil.

La munte, vremea devine geroasa chiar astazi! Ninsorile vin mai ales in zona Meridionalilor si in Orientali, dar nu sunt excluse nici in rest. Viscolul va continua pana pe seara si va reduce mult vizibilitatea. Si aici se ingroasa stratul de zapada: acum masoara 41 cm la Stana de Vale si aproape 30 cm in Semenic.

Vremea in urmatoarele trei zile
Ziua de maine aduce ninsoare slaba prin Moldova, Dobrogea, estul Munteniei si pe la munte. Vantul va sufla cu 60 km/h si va spulbera zapada. Fulguieli mai apar si prin Oltenia si Transilvania; in schimb prin vest se va insenina. Vestea si mai rea este ca se raceste galopant: in depresiuni vom avea ger si ziua, nu numai noaptea. Maximele vor fi de sub zero grade pretutindeni. Vremea rea persista, iar dupa valul de ninsori si viscol se prefigureaza un ger teribil.

Evenimentul zilei de marti este frigul naprasnic. Se raceste foarte tare in zonele cu zapada, adica in sud, centru si est. Incet-incet iese soarele. Vantul va mai avea rabufniri prin sud-est, iar dimineata mai vin si doi, trei fulgi.

Miercuri, vremea geroasa continua sa afecteze sudul, estul si centrul tarii. Norii vor fi rari, vantul activ, iar la campie se va depune chiciura. Temperaturile sunt sub pragul gerului noaptea si negative aproape peste tot ziua.

In Bucuresti, maine se anunta vreme geroasa. Peste zi va mai ninge slab, dar in noaptea urmatoare norii se vor imprastia treptat. Daca la pranz vom avea -3 grade, inchipuiti-va cat de frig va fi la o minima de -11. Marti va fi o zi insorita, dar gerul va fi greu de suportat. Vantul va mai avea unele rabufniri, maxima va fi extrem de modesta, iar minima poate ajunge la -19 grade in cartierele periferice si la -17 in centru. Miercuri: soare cu dinti si temperaturi extrem de scazute. Dimineata se va depune chiciura si maxima ramane la limita gerului. Noaptea se vor atinge lejer -15 grade.

Ajungem in zona de munte, unde astazi dam peste un ger naprasnic si peste ninsori viscolite. Va ninge in Meridionali si in zona Orientalilor, iar vantul va continua sa sufle cu putere. Maine vor mai veni ceva ninsori in masivele sudice si estice; nu se linisteste nici vantul, iar gerul se ascute. Marti se va arata soare printre nori; in depresiuni si pe vai se depune chiciura. Temperaturile vor fi foarte scazute: vremea ramane geroasa. Si miercuri se anunta un frig teribil, vant si depuneri de chiciura. Peste noapte sunt semne ca o sa si fulguiasca putin.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
COD PORTOCALIU de ninsori puternice si viscol in sud-estul tarii. Zonele in care vantul va sufla si cu 80 de km/ora
COD PORTOCALIU de ninsori puternice si viscol in sud-estul tarii. Zonele in care vantul va sufla si cu 80 de km/ora

De sambata, la ora 20, Bucurestiul si unsprezece judete din sudul si estul tarii intra sub incidenta unui cod portocaliu de viscol si ninsori. Vantul va fi naprasnic si va atinge la rafala chiar si 80 de kilometri pe ora.

Un sofer din New York si-a parcat masina langa o intindere de apa. La intoarcere a gasit un bloc de gheata
Un sofer din New York si-a parcat masina langa o intindere de apa. La intoarcere a gasit un bloc de gheata

Statul New York este afectat de ninsori extrem de abundente. Caderile de zapada au ingreunat traficul si au dus la inchiderea unor scoli. O bucata dintr-o autostrada paralela cu un lac a fost inchisa.

Ploile inghetate din ultimele zile au adus numai necazuri. 170 de oameni au ajuns la urgenta in Capitala, 47 cu fracturi
Ploile inghetate din ultimele zile au adus numai necazuri. 170 de oameni au ajuns la urgenta in Capitala, 47 cu fracturi

Dupa ce ne-a adus ninsori si si ploi inghetate, ianuarie, mai capricios ca niciodata, a acoperit strazile cu polei.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.