Nici Fiscul nu scapa de DNA. Sefii ANAF, audiati din cauza sumelor nerecuperate in marile dosare de coruptie

Ultimul update: Sambata 06 Februarie 2016 07:01
Data publicarii: Miercuri 03 Februarie 2016 10:19
Categorie: Actualitate

Sefii ANAF vor trebui sa dea explicatii in fata procurorilor anticoruptie pentru cel putin trei mari dosare in care statul nu si-a recuperat decat partial sau chiar deloc prejudiciile.

Dosarul ICA, cel al fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu si dosarul Transferurilor sunt printre cele in care, pe langa condamnari, instantele de judecata au decis si plata unor sume uriase de catre condamnati. Procurorii vor verifica modul in care procurorii au dus la indeplinire latura civila a acestor dosare – prejudiciile ce trebuiau recuperate de la condamnati si confiscarile dispuse de judecatori.

E vorba despre sume uriase care trebuiau sa ajunga la bugetul statului. Unele au fost recuperate partial, altele deloc, tocmai de aceea procurorii DNA au decis sa-i cheme sa dea explicatii pe cei de la ANAF, institutia care trebuia sa aduca la indeplinire executarea acestor hotarari definitive din punct de vedere financiar.

Surse apropiate de ancheta spun ca toate marile dosare in care s-au dispus confiscari. In dosar sunt deja documente trimise de judecatoarea Camelia Bogdan, care in 2 dosare rasunatoare a dispus recuperarea unor sume fabuloase. De altfel, conform unor surse, chiar Camelia Bogdan este cea care a trimis o adresa la DNA cu documente referitoare la executarea silita in dosarul ICA. In acest caz, prejudiciul este estimat la 60 de milioane de euro iar valoarea imobilelor confiscate, dar inca nevandute, la 32,58 milioane euro (vezi aici evaluarea ANAF).

Intr-un raspuns trimis marti de DNA agentiei Agerpres se precizeaza ca ”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si nerespectarea hotararilor judecatoresti, de catre functionari publici din cadrul ANAF, al altor institutii si de catre persoane condamnate la pedepse privative de libertate. Acest nou dosar penal s-a constituit in conditiile in care hotarari judecatoresti definitive nu au fost executate sub aspectul recuperarii prejudiciului cauzat bugetului de stat".

Cine a dat o

Cine a dat o "gaura" de 388 de milioane de lei pe Transalpina. Doi fosti ministri PNL vor fi reclamati la DNA

Dosarul Belina

Proiectul lui Șerban Nicolae prin care insula Belina ar ajunge un paradis fiscal: "Ce e ilegal în asta?"

Ciupercile culese din pădure au ucis un bărbat din Iași. Alți doi oameni sunt la spital

Insecte ucigaşe într-o localitate din Dolj. Doi oameni au murit după ce au fost înțepați

Inspectoarea școlară din Arad a demisionat după scandalul privind pozele ei. ”Sunt oameni răi”

Inspecția Judiciară a trimis la DNA raportul privind activitatea instituției

Proiectul Legii manualului şcolar, pus în dezbatere publică

Incendiu

Bărbat de 70 de ani, mort într-un incendiu în Capitală

Manelistul Dani Mocanu, implicat într-un dosar de proxenetism

Sebastian Ghiță scapă de arestarea în lipsă, în dosarul Hidro Prahova

Un şofer a intrat cu maşina în vitrina unei bijuterii, în Arad

Cum au ajuns zeci de țigani să se bată sub ochii poliției în plină zi: "Au vrut să ia stăpânire pe oraş"

Inspecția Judiciară: Declarațiile lui Augustin Lazăr nu au încălcat codul deontologic