Ads by INTERNET PROTV

Judecatorii vor decide vineri daca Neculai Ontanu poate fi arestat. Cine l-a "turnat" la DNA

Embed:

Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, isi petrece noaptea acasa. Ordonanta de retinere i-a expirat joi seara, iar judecatorii Curtii de Apel au amanat decizia de a-l aresta preventiv.

Vineri va afla daca va ajunge sau nu in arest, dupa ce procurorii l-au acuzat ca ar fi acceptat, sub forma de mita, doua terenuri in valoare de 4,2 milioane de euro. Cel care l-a denuntat Directiei Anticoruptie este Cristi Borcea.

"Am incredere in justitie" - acestea au fost cuvintele repetate obsesiv de Neculai Ontanu la iesirea din tribunal. Vineri va afla daca se va intoarce in spatele gratiilor.

Ce acuzatii ii aduc procurorii lui Nicolae Ontanu

Primarul Sectorului 2 este acuzat de luare de mita, iar procurorii anticoruptie reproseaza ca in urma cu 10 ani ar fi acceptat in mod nelegal nu mai putin de 1.500 de metri patrati, un teren situat in sectorul 2 al Capitalei. Totul pentru ca edilul sa puna umarul in mod ilegal la mai multe restituiri de terenuri catre o persoana ce ulterior l-a denuntat la DNA.

Procurorii spun ca terenul a ajuns in proprietatea lui Ontanu, prin intermediul unor contracte de vanzare-cumparare "de forma", catre avocata Loredana Radu si o alta persoana, indicata de edil.

Pentru o bucata de 500 de metri patrati de teren, pretul perceput persoanei respective ar fi fost de 500 euro/ mp, adica valoarea minima potrivit Ghidului cu preturi orientative, al Uniunii Nationale a Notarilor Publici. In total, noteaza procurorii, terenul ar fi costat 250.000 de euro, iar Loredanei Radu i s-ar fi perceput un pret de 10 ori mai mic, adica 50.000 de euro pentru lotul de 1.000 de metri patrati.

In realitate, sustine DNA, nu s-a achitat nicio suma de bani, iar cele doua contracte au avut un caracter fictiv. Terenurile au fost transferate in contul mitei promise primarului Ontanu Neculai, la indicatia acestuia, spun procurorii.

Vizat in dosar este si secretarul consiliului local al sectorului 2 Toma Sutru, care ar fi primit mita doua milioane de euro ca sa ajute retrocedarile. Acesta ar fi transferat spaga in conturi din straintate, de unde ar fi inceput sa isi cumpere case.

Primarul sectorului 2 a fost prezentat joi instantei cu propunere de arestare preventiva.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 24 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed