Tânărul care s-a electrocutat pe podul CFR Herăstrău, în stare gravă. Mărturia fratelui

×
Codul embed a fost copiat

Alexandru, adolescentul care s-a electrocutat pe podul CFR Herăstrău din Capitală, internat acum într-un Spital Militar din Belgia, este în stare extrem de gravă. Are răni cumplite pe 50% din corp.

Medicii din Belgia spun că băiatul încă nu poate fi operat. Vestea încurajatoare este că transportul a fost făcut în condiţii bune, şi nu există o suprainfectare a rănilor. Pe de altă parte, prietenul care i-a sărit în ajutor este îngrijit în spitalul de Arşi din Capitală.

Puteți dona pentru Alexandru în contul:

Stefan Rebeja
IBAN: RO11INGB0000999904084801

Fratele lui Alexandru, Ştefan, l-a însoţit în Belgia şi îi este alături la spital. “Peste noapte a decurs bine, a avut tensiunea normală, în avion a decurs bine, medicii ăştia au fost foarte buni'', spune Ştefan.

Citește și
Herastrau
Filmul incidentului din Herăstrău în urma căruia un adolescent a suferit arsuri extrem de grave
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Alexandru învaţa la liceul Dinu Lipatti şi este pasionat de dans sportiv şi actorie. Avea spectacole, alături de fratele său la teatrul Stela Popescu din capitală. Pentru el, Ştefan a participat la emisiunea ''Dansez pentru tine''. Voia să-i asigure un viitor mai bun.

Nimeni din familie nu îşi explică de ce tânărul a căzut pradă tentaţiei de a-şi face un selfie la înălţime. În urmă cu câţiva ani podul pe care este calea ferată era folosit drept scurtătură pentru cei care voiau să traverseze lacul din parcul Herăstrău, Între timp s-a construit o pasarelă şi practic nu mai exista niciun motiv pentru a urca pe acel pod''

Adolescentul s-a urcat pe arcadă. Tensiunea pe linia de contact este însă de 27.000 V şi chiar dacă nu a atins firele, s-a creat un câmp electric. Corpul tânărului a devenit un paratrăznet şi aşa s-a format un arc electric.

Alexandru este cel de-al 7 lea mare ars transferat în acest an în străinătate. Iar acest lucru păstrează deschisă discuţia despre faptul că România nu poate îngriji aşa cum se cuvine astfel de răniţi. La noi sunt doar 13 pături pentru marii arşi: 11 în capitala la Spitalul Floreasca şi Spitalul de Arşi şi 2 în Braşov. Îngrijirea unui astfel de bolnav presupune şi câteva luni de spitalizare, aşa că cele 13 locuri sunt mai tot timpul ocupate.

Deşi sunt promise de 4 ani, secţiile din Timişoara şi Iaşi nu sunt funcţionale. Ministrul sănătăţii spune că acestea vor fi date în folosinţă în această toamnă, după ce va ajunge şi a doua transa de echipamente.

Sorina Pintea: "Martie 2015 - acesta a fost momentul în care proiectele puteau să demareze. În 2018 s-au semnat contractele pentru furnizarea a 6 tipuri de echipamente. Pe3 aprilie 1019 s-au semnat încă 6 contracte pentru echipamente cu livrare în iulie-august.

Şi tot de 4 ani se vorbeşte despre alte 4 centre noi pentru marii arşi: 2 în Bucureşti, la spitalul Grigore Alexandrescu şi Spitalul Bagdasar şi alte 2 în Târgu Mureş şi Timişoara. Abia anul acesta au fost semnate contractele pentru studiile de fezabilitate şi proiectare, iar lucrările ar putea începe anul viitor.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Povestea lui Alexandru, tânărul care s-a electrocutat pe podul CFR Herăstrău din Capitală
Povestea lui Alexandru, tânărul care s-a electrocutat pe podul CFR Herăstrău din Capitală

Alexandru, adolescentul care s-a electrocutat pe podul CFR Herăstrău din Capitală, a fost transferat luni la un Spital Militar din Belgia.

Filmul incidentului din Herăstrău în urma căruia un adolescent a suferit arsuri extrem de grave
Filmul incidentului din Herăstrău în urma căruia un adolescent a suferit arsuri extrem de grave

Adolescentul de 16 ani care s-a urcat duminică pe podul CFR Herăstrău din Capitală ca să facă un selfie a fost transferat în Belgia, la spitalul Militar. Are arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corpului.

Momentul în care un tânăr se prăbușește de pe o clădire când își face un selfie. VIDEO
Momentul în care un tânăr se prăbușește de pe o clădire când își face un selfie. VIDEO

Imagini șocante au fost postate pe Twitter de poliția din Mumbai, India.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.