Motivul pentru care presedintele luteran al Romaniei merge la Inviere intr-o biserica CATOLICA. "Am trait bine impreuna"

Ultimul update: Marti 29 Martie 2016 07:07
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2016 21:45
Categorie: Actualitate
Vizita presedintelui Klaus Iohannis, alaturi de sotia sa, Carmen, la Asezamantul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) in Israel.

Sotii Iohannis participa anul acesta la slujba de Inviere la Biserica Romano-Catolica din Sibiu.

Sotii Klaus si Carmen Iohannis participa, sambata seara, la slujba de Inviere la Biserica Romano-Catolica din centrul municipiului Sibiu, familia prezidentiala intrand prin spatele bisericii pentru a evita jurnalistii, potrivit news.ro. Klaus si Carmen Iohannis au ajuns la Biserica Romano-Catolica din Piata Mare a municipiului Sibiu cu circa zece minute inainte de ora 21.00, cand era programata inceperea slubei de Inviere.

Familia Iohannis este asteptata si la slujba de duminica dimineata, la care participa de fiecare data cand isi petrece sarbatorile la Sibiu. De altfel, pe vremea cand era primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis participa aproape in fiecare duminica la slujba de dimineata la acelasi lacas de cult.

Desi este luteran, Klaus Iohannis participa la slujbele de la biserica romano-catolica din Sibiu, avand in vedere ca sotia sa este greco-catolica, scrie Agerpres. La inceputul lui 2015, Klaus Iohannis a participat pentru prima data in calitate de presedinte al Romaniei la o slujba ortodoxa, in Catedrala Mitropolitana de la Sibiu.

In 2014, Klaus Iohannis declara la Sibiu ca este "de esenta, ecumenic". "Sunt asa, de esenta ecumenica, si chiar cred in esenta Sibiului, unde traim asa de cateva sute de ani, si ortodocsi, si catolici, si evanghelici. Cred ca am trait bine impreuna si vreau sa ramana asa", spunea, in 2014, Klaus Iohannis.
 

Vizita presedintelui Klaus Iohannis, alaturi de sotia sa, Carmen, la Asezamantul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) in Israel. Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Iohannis, dupa acordul de la Bruxelles:

Iohannis, dupa acordul de la Bruxelles: "Nu s-au introdus cote suplimentare de migranti pentru Romania"

hot prins

Hoţul care şi-a luxat glezna în timp ce încerca să scape, arestat pentru furt

Un maior SRI a fost prins în flagrant când vindea canabis

Incendiu puternic la un vagon din Gara Basarab din Capitală

Accident Valea Oltului

Accident pe Valea Oltului: o mașină a izbit un camion plin cu butelii

Ilie Dragne, chemat din nou la DNA pentru a fi audiat

Corneliu Bârlădeanu s-a retras din funcția de Episcop al Hușilor