Cum vor arata uniformele de instructie ale Armatei Romane, din 2017

Ultimul update: Marti 09 Februarie 2016 07:08
Data publicarii: Sambata 06 Februarie 2016 09:19
Categorie: Actualitate
armata

Armata Romaniei intentioneaza ca incepand cu anul 2017 sa introduca in serviciu un nou model al costumului pentru instructie.

Principalele elemente de noutate ale prototipului noului costum pentru instructie sunt coloristica (desenul mozaic fiind format din cinci culori - kaki-bej, verde, maro inchis, maro deschis si bej deschis), croiala, ajustarea in talie si dublarea zonelor cu solicitare maxima, informeaza un comunicat al Armatei Romane.

Materialul de baza are o noua compozitie fibroasa, respectiv 50% bumbac si 50% poliamida, prezinta o retea filamentara ripstop, ceea ce mareste rezistenta mecanica si cea coloristica, asigurand un confort termic superior indiferent de anotimp.

Noul model de tinuta de instructie, cu pastelizare unica va fi folosit pentru toate zonele in care militarii Armatei Romaniei vor desfasura misiuni.

Cadavrele a zeci de refugiati, aruncate de valuri pe plajele Turciei. Care a fost cauza tragediei

Primele 250 de tinute de instructie, cu pixelizare unica, vor fi confectionate prin modulul "croitorie" din subordinea Comandamentului Logistic Intrunit si vor fi testate de soldati-gradati profesionisti din unitati militare din compunerea categoriilor de forte. Perioada testarii se face pana la finalul trimestrului III al acestui an.

Ulterior perioadei de testare vor fi intocmite specificatiile tehnice finale pentru noul model de tinuta de instructie, proces urmat de demararea si desfasurarea procedurilor de achizitie conform specificatiilor tehnice finale avizate si aprobate.

Achizitionarea si distributia articolelor din compunerea noii tinute de instructie in vederea echiparii efectivelor Armatei Romaniei se va realiza incepand cu trimestrul I din 2017.

Articolele din compunerea tinutei de instructie, cu pixelizare unica, pentru toate zonele in care militarii Armatei Romaniei desfasoara misiuni vor fi folosite de militarii romani atat in tara, cat si in misiunile desfasurate in afara teritoriului national, respectiv in zonele temperate si zonele calde (desertice).

Vesta multifunctionala cu buzunare modulare este un produs destinat transportului munitiei si materialelor.

Are posibilitatea de ajustare in partile laterale si la umeri, cu structura de baza din urzeala tip fagure pe care sunt fixate chingi transversale ce permit fixarea si repozitionarea buzunarelor.

Buzunarele au dimensiuni si forme diferite, cu destinatie stabilita (incarcatoare, statie radio, tomfa, baioneta), iar pozitionarea acestora este aleasa in functie de optiunea luptatorului si de specificul misiunii.

Se sprijina pe umerii luptatorului, are un sistem de ajustare a lungimii si un sistem de prindere prin chingi, la baza, in fata se inchide cu fermoar, iar in lateral ajustarea se face cu un snur trecut prin capse.

Vesta are in regiunea omoplatilor un maner de recuperare, folosit pentru apucarea si tragerea luptatorului in misiunile de salvare.
 

armata Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
armata Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
armata Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
armata Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Final in ancheta tragediei de la aerodromul Clinceni. Cine este considerat vinovat oficial de accidentul soldat cu 2 morti

Final in ancheta tragediei de la aerodromul Clinceni. Cine este considerat vinovat oficial de accidentul soldat cu 2 morti

accident blindat galati

Vehicul blindat, implicat într-un accident rutier în Galaţi

Decizia luată de Guvern după campania Știrile ProTV ”Un fluviu de prostie”

Organizatorii dezbaterii anticorupție de la Bruxelles, către un jurnalist român: Ești fake news!

Vedetele din România care au dezvăluit că au fost hărţuite sexual

Val de eliberări din închisori, de joi. Sociolog: ”România nu este pregătită pentru ce va urma, 80% recidivează”

Un veteran de 92 de ani ar putea ajunge în închisoare. Ce făcea cu biletele CFR gratuite

pensii

Un botoşănean cu pensie de 200 de euro a ajuns dator 2 milioane de euro

Pe 19 octombrie are loc deschiderea oficială a expoziției de artă contemporană România-Cipru-Grecia

Pădurarii din Braşov şi Râşnov cer aviz pentru împuşcarea a 4 urși

Exercițiu de antrenament al forțelor de intervenție, în Capitală

Trei hoți de vaci, reținuți. Ei au păgubit fermierii cu 19.000 de lei

Rimaru, după acuzațiile de hărțuire sexuală: ”Am primit amenințări cu moartea”