Mii de oameni au stat in ger la Patriarhie, pentru a lua apa sfintita. Politicianul care s-a fotografiat la slujba

Ultimul update: Sambata 09 Ianuarie 2016 07:12
Data publicarii: Miercuri 06 Ianuarie 2016 13:51
Categorie: Actualitate

A fost plin Dealul Mitropoliei, la slujba de Boboteaza, oficiata de Patriarhul Daniel. Cum intr-o astfel de zi vremea este in general cainoasa, credinciosii au venit cu hainele cele mai groase, ca sa apuce sa duca acasa aghiazma.

Peste tot in tara, romanii au urmat obiceiurile de Boboteaza si au sfintit mancarea, sau animalele de povara cu apa de la biserica. In Bucuresti in fruntea soborului de preoti, s-a aflat Preafericitul Patriarh Daniel, care a oficiat o slujba speciala. Vremea cainoasa a pus insa la incercare credinta dar mai ales rabdarea oamenilor. Ploaia marunta, ingheta pur si simplu pe hainele celor care asteptau la coada.

Credincios: "Se zice ca daca este chiciura de Boboteaza, o sa ne mearga bine tot anul."

Iar un preot care miruia multimea a fost la un pas sa cada din cauza poleiului. 3000 de credinciosi s-au imbulzit sa ia apa sfintita si din fata Mitropoliei Iasi.

Credincioasa: "Am stat la un rand de trei ore jumatate si am reusit cu ajutorul lui Dumnezeu."

Cativa mai grabiti si-au stropit direct in portbagaj bucatele si bautura.

Credinciosii spun ca merita efortul, fiindca agheazma, bauta in fiecare dimineata pe stomacul gol, ii va ajuta sa fie sanatosi si sa le mearga bine tot anul.

Printre cei veniti la Patriarhie s-a numarat si fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, care a demisionat dupa incendiul din clubul Colectiv. „De peste 20 ani, am fost mereu prezent la slujba de Boboteaza, de la Patriarhie, nu am lipsit niciodata”, a scris el pe Facebook.

Cristian Popescu-Piedone a fost pus sub acuzare initial pentru abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii l-au anuntat ca au extins urmarirea penala si au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul sau pentru fals intelectual si abuz in serviciu.

La Bailesti gospodarii si-au botezat caii impodobiti cu panglici si ciucuri. Printre mandrele animale si-au facut loc si doi magarusi simpatici. Flacaii satului s-au aruncat pe burta in apele scazute ale raului Bistrita, in Susenii Bargaului. Preotul le-a azvarlit crucea de pe pod, iar ei s-au grabit sa o prinda. Norocosul are 30 de ani si va primi toti banii lasati de credinciosi la biserica in ziua de Boboteaza.

Cu dor de casa in suflet 300 de romani stabiliti in Goteburg, Suedia au participat la slujba oficiata de un preot roman. Apoi 5 dintre ei s-au aruncat dupa cruce in Marea Nordului.

Pregatiri pentru Boboteaza. Arhiepiscopul Tomisului s-a catarat pe masinile de pompieri ca sa sfinteasca 60.000 litri de apa

Pregatiri pentru Boboteaza. Arhiepiscopul Tomisului s-a catarat pe masinile de pompieri ca sa sfinteasca 60.000 litri de apa

a2

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule

Tânăra de 23 de ani, la spital după ce s-a rănit în timp ce se dădea pe tiroliana

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude

incident

Femeia rănită joi de o bucată de tencuiala a fost externată

Suspiciuni de fraudă la Casa de ajutor reciproc din Abrud. Acuzaţiile clienţilor

Hoţul care şi-a luxat glezna în timp ce încerca să scape, arestat pentru furt