Temperaturile urca pana la 16 grade in Oltenia, vineri, dar va ploua in jumatatea nordica. Prognoza pentru weekend

Ultimul update: Luni 01 Februarie 2016 07:00
Data publicarii: Vineri 29 Ianuarie 2016 08:36
Categorie: Vremea

Vineri va ploua in jumatatea nordica, iar la munte o sa ninga la altitudini mari. Maximele vor fi intre 2 si 13 grade.
 

In Dobrogea si in Baragan urmeaza o zi inchisa si vor veni cateva ploi izolate. Temperaturile vor fi in usoara scadere fata de ieri. In Moldova sudica si in nordul Munteniei cerul va fi acoperit de nori si va ploua dar in zona mai inalta va ninge din cand in cand. Valorile termice vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri.

In nordul Moldovei si in Bucovina vor fi multi nori si ploi locale iar la munte pot sa vina lapovite sau cateva ninsori. Temperatura aerului scade chiar si cu 9-10 grade in unele zone. In nordul Transilvaniei si in Maramures atmosfera va fi inchisa si va ploua. Dimineata se va semnala ceata. Maximele termice vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri.

Si in vestul tarii vor fi multi nori si va ploua pe suprafete extinse iar temperaturile vor fi in scadere cu 5-6 grade fata de ziua trecuta. In tinuturile centrale atmosfera va fi inchisa vor fi ploi peste tot si vintul va sufla mai tare pe creste. Maximele termice vor fi in scadere.

In sud-vestul tarii este putina ceata la campie in orele diminetii; apoi asteptam vreme buna si doar in zonele inalte, izolat pot sa vina ceva ploi.Temperaturile scad putin insa chiar si asa vor fi cu mult peste mediile perioadei. Maximele urca pana la 13 izolat pana la 16 grade in Oltenia.

Ceata va fi prezenta la inceputul zilei si in zonele joase din sud. Dupa risipirea ei vom avea si perioade cu soare dar nu scapam cu totul de innorari. Temperaturile vor fi scadere usoara dar vor ramine ridicate pentru data din calendar mai ales in zonele deluroase.

In Bucuresti, dupa ceata de dimineata, vom avea timp placut, cu soare si 7 grade dupa pranz, adica la fel ca ieri.

In zona de munte astazi avem atmosfera inchisa si ninsori intai in masivele nordice, iar mai pe seara si in restul zonelor montane. Vantul redevine activ, iar temperaturile scad usor fata de ieri. Stratul de zapada ar putea sa mai creasca.

Cum va fi vremea in zilele urmatoare:

Sambata se incalzeste la loc in zonele deluroase ale Moldovei si in Bucovina. In sud, vest si centru, ceata va persista si va aduce cu ea si ceva burnita. In est iese soarele. Minimele scad mai mult in depresiuni: pana la minus 8 grade.

Duminica se face si mai cald; cele mai mari valori se vor atinge tot prin sud-vest si nord-est, iar norii se aduna catre seara. Ploile apar local in jumatatea nordica, iar prin nord si la munte vine si ceva lapovita.

Luni, vremea se anunta si mai calda, mai ales in sud si vest. Prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si Dobrogea va fi soare; prin vest, centru si nord reapar ploile. Vantul va fi activ, iar maximele ajung spre 16 grade.

Vremea se incalzeste in toata tara, joi, iar temperaturile ating 17 grade in Sud. Prognoza pentru finalul saptamanii

Vremea se incalzeste in toata tara, joi, iar temperaturile ating 17 grade in Sud. Prognoza pentru finalul saptamanii

vremea

Temperaturi ridicate, însoțite însă de ploi. Vineri revine canicula

Marți, pe litoral vântul va sufla cu intensitate. Unde va ploua

Luni, în Capitală e posibil să plouă. Prognoza pentru urmatoarele zile în toată țara

vremea, prognoza, meteo,

Canicula persistă în sud-estul țării. Ce se întâmplă cu vremea la munte și pe litoral

Cod portocaliu de furtuni și ploi torențiale în 18 județe din țară

Avertizări cod galben şi portocaliu pentru ploi torenţiale şi vijelii în 18 judeţe