Maxime de 18 grade si ploi slabe. Prognoza meteo pentru intreaga tara, pana marti

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astazi ne aduce vreme calda, cateva precipitatii slabe in jumatatea estica a tarii si timp frumos in rest. Maximele termice ajung in intervalul 3...13 grade, cu cele mai ridicate valori in vestul Olteniei.

Afla ce temperaturi vor fi astazi si in urmatoarele zile in orasul tau pe vremea.stirileprotv.ro.

In Dobrogea si in Baragan gasim ceata si conditii de ploaie in orele diminetii, apoi e posibil sa se arate soarele, dar temperaturile scad fata de ieri si nu vor mai depasi 6...7 grade Celsius.

Ziua a inceput cu ceata si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Norii vor fi numerosi si nu este exclus sa cada cativa stropi de ploaie. Se raceste usor si aici: dupa pranz se vor inregistra cel mult 5...6 grade.

In jumatatea nordica a Moldovei gasim atmosfera mohorata, cu ceata in zonele joase si precipitatii sporadice in prima parte a zilei. La munte se anunta cateva ninsori slabe.

Citește și
busu stiri
Ne asteapta un weekend cu maxime de 18 grade. Prognoza meteo pana luni
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

In nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea vreme schimbatoare, cu innorari, scurte momente cu soare si conditii de ploaie. Maximele ajung la 7...8 grade, valori mai  ridicate decat in mod obisnuit la aceasta data.

Vestul tarii are parte de vreme foarte placuta, cu mult soare si temperaturi peste mediile perioadei. Nu sunt semne de ploaie, iar dupa lasarea noptii vantul se inteteste in Banat si in Crisana.

In centrul Romaniei cerul va fi plin de nori, iar in prima parte
a zilei in depresiuni vor cadea precipitatii mixte. La munte apar cateva fulguieli, iar la altitudini mari vantul continua sa sufle cu putere.

In sud-vestul tarii vom avea atmosfera primavaratica, cu nori putini, vant destul de cuminte si temperaturi mai ridicate decat ar fi normal la mijlocul lunii februarie. Aici se va atinge maxima nationala, de 13 grade Celsius.

In sudul tarii vom avea ceata in zonele joase si innorari la inceputul zilei, dar sansele de ploaie vor fi extrem de reduse. Temperaturile scad fata de ieri, dar chiar si asa va fi putin mai cald decat in mod obisnuit la aceasta data.

In Bucuresti asteptam vreme buna, dar temperatura nu mai urca la fel de mult ca ieri, cand s-au atins 15 grade. Astazi, maxima se opreste la 8 grade Celsius, vor fi innorari in prima parte a zilei si conditii de ceata dimineata si din nou dupa lasarea noptii.

La munte va fulgui trecator pana spre pranz in Carpatii Orientali si in estul Carpatilor Meridionali; in rest vom avea vreme frumoasa. Vantul, se mentine intens in zonele de creasta, iar pe vai si in depresiuni e posibil sa apara ceata. Temperaturile vor depasi usor mediile perioadei.

VREMEA DE DUMINICA - Vremea va fi in general frumoasa, iar valorile termice vor marca o crestere fata de ziua anterioara la nivelul intregii tari, caracterizand o vreme calda, chiar deosebit de calda in regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu innorari in a doua parte a intervalului in nord-vestul si in nordul teritoriului, unde local va ploua, in general slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor avea valori de la 3 grade in Moldova, panã la 18 grade in dealurile Banatului, iar cele minime se vor incadra intre -7 in depresiuni si 9 grade in Dealurile de Vest. Dimineata si noaptea, in zonele joase din sud, est si izolat din rest, se va semnala ceata. 

VREMEA DE LUNI - Vremea va fi calda pentru aceasta perioada, chiar deosebit de calda in regiunile sudice, sud-vestice si centrale. In nordul, centrul si vestul tarii, cerul va prezenta innorari si va ploua pe arii relativ extinse. In zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala doar izolat, in a doua parte a intervalului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 grade in Moldova si 18 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre -2 si 6 grade. In zonele joase din sudul si sud-estul teritoriului, dimineata si noaptea, local, va fi ceata.

VREMEA DE MARTI - Desi valorile termice vor marca o scadere usoara fata de ziua precedenta in sudul si sud-estul tarii, acestea se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul zilei in regiunile nordice, estice si centrale unde doar izolat vor mai cadea precipitatii slabe, sub forma de ploaie, iar pe crestele montane si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 grade in Moldova si 18 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre -5 grade in depresiuni si 10 grade in Dealurile de Vest. Mai ales in cursul noptii, in zonele joase, indeosebi din sud si est, se va semnala ceata.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Temperaturi de 15 grade Celsius. Cum va fi vremea in acest weekend
Temperaturi de 15 grade Celsius. Cum va fi vremea in acest weekend

Vineri va ploua slab in Banat, Crisana, local în Maramures si doar izolat in a doua parte a zilei. La munte, la altitudini mai mari va fi lapovita sau chiar va ninge si vantul va prezenta intensificari de scurta durata.

Ne asteapta un weekend cu maxime de 18 grade. Prognoza meteo pana luni
Ne asteapta un weekend cu maxime de 18 grade. Prognoza meteo pana luni

Vineri si sambata va fi cam la fel de cald ca joi, iar duminica si luni se vor inregistra pana la 18 grade Celsius. Pe continent, vor fi valori mari ale presiunii numai in sudul extrem, in rest vor actiona mai multe campuri ciclonice.

Vreme mult prea calda pentru mijlocul lui februarie. Temperatura de azi e una record pentru ultimii 50 de ani
Vreme mult prea calda pentru mijlocul lui februarie. Temperatura de azi e una record pentru ultimii 50 de ani

Vremea este neobisnuit de calda pentru mijlocul lunii februarie. Meteorologii anunta ca ziua de astazi este cea mai calduroasa zi de februarie din ultimii 50 de ani

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.