Parapet in locul gardului furat acum trei ani, solutia primariei dupa cele doua tragedii de pe Splaiul Unirii

Ultimul update: Joi 03 Martie 2016 07:12
Data publicarii: Luni 29 Februarie 2016 16:49
Categorie: Actualitate

Dupa cele doua tragedii inregistrate saptamana trecuta, cand un barbat si o femeie au plonjat cu masinile in Dambovita si au murit, autoritatile s-au urnit.

In al 12-lea ceas, Primaria Capitalei, dar si cea de sector, se bat in promisiuni: ca vor ridica pe marginea drumului un parapet din beton. Specialistii in siguranta circulatiei cred ca solutia este buna, cu o conditie: sa fie dusa la capat.

Accidentul teribil de sambata putea fi evitat, daca in locul gardurilor furate de ani de zile autoritatile ar fi ridicat parapeti de protectie. Si cum in mai putin de 48 de ore au murit doua persoane, iar o fetita se zbate intre viata si moarte pe patul spitalului, accidentele cu masini plonjate in Dambovita le dau frisoane edililor. Mai ales ca zeci de soferi au protestat duminica chiar in zona in care s-au produs nenorocirile.

Cristian Dragnea, consilierul primarului general: "Domnul Razvan Sava a dispus in regim de urgenta montarea unor limitatoare de viteza din 800 in 800 de metri, pe ambele sensuri de mers ale raului Dambovita, intre podul Vitan si limita administrativa a orasului, spre Glina. Semnalizarea rutiera va fi completata cu noi indicatoare de avertizare, iar ambele maluri ale raului vor fi securizate prin dispunerea unor parapeti de beton. Vorbim despre o investitie de circa 3.750.000 de lei."

Venita cu intarziere, vestea e salutata totusi de specialisti in siguranta circulatiei.

Doua accidente in doua zile, pe malul Dambovitei. Autoritatile nu pot decide cine ar trebui sa puna un gard de protectie

Specialistii in siguranta circulatiei sustin ca separatoarele de sens din beton pot fi solutia care sa salveze vieti. Insa, pana in momentul in care primaria va finalzia proiectul, le recomanda politistilor de la rutiera sa puna radare in zona, ca sa ii mai potoleasca pe vitezomani.

Iar politia rutiera a trimis deja cateva echipaje chiar la iesirea din Bucuresti spre Soseaua de centura. Cat despre parapetii din beton, nu e sigur cine ii va monta. Primarul sectorului 3 e si el dispus sa salveze aparentele.

Robert Negoita, primarul sectorului 3: "Vazand ca cei care o au in administrare nu au reusit sa o rezolve, am solicitat,noi, primaria sector 3, sa ne ocupam de tot ce inseamna malul Dambovitei, in zona administrativa a sectorului 3."

Consiliul General pare ca se misca mai repede. Are resursele financiare necesare si mai trebuie doar sa voteze proiectul. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, spun soferii.

Promisiunile autoritatilor dupa cele 2 tragedii de pe Splaiul Unirii. De ce primariile NU ar avea obligatia sa puna garduri

Promisiunile autoritatilor dupa cele 2 tragedii de pe Splaiul Unirii. De ce primariile NU ar avea obligatia sa puna garduri

ratacita

Operațiune de salvare în Poiana Brașov a unei schioare de 20 de ani, care s-a rătăcit pe munte

Trafic feroviar blocat, după ce o pasarelă de la Gara de Vest Ploiești s-a prăbuşit pe calea ferată

"România, te iubesc!", premiată de Superbrands. Nou sezon al emisiunii, duminică, 25 februarie

Primăria Ploieşti, acuzată că a dat cu titlu gratuit o rețea de gaze unui distribuitor privat

Protest spontan la Salina Slănic Prahova. ”La 40 de ani de muncă am salariu de mizerie”

Bacalaureat 2018. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie, miercuri și joi

pompieri

Bărbat cu ruptură de bazin, salvat de medici după trei ore din cauza drumului accidentat

O femeie din Bârlad și-a declarat soțul mort, pentru a se putea recăsători. ”Din 2003 sunt declarat decedat”

Scene revoltătoare în fața unui liceu. Un bărbat a fost surprins făcând scene obscene în mașină

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ pichetează miercuri şi joi Ministerul Muncii

Măsura luată de autorități împotriva tânărului care a bătut un medic din Mioveni

Două accidente pe A1, între Sibiu și Sebeș. Un șofer a izbit din spate un TIR