Marturia sfasietoare a mamei care si-a pierdut copiii in accidentul de la Braila. Ce a povestit, cu lacrimi in ochi

×
Codul embed a fost copiat

Accidentul din Braila, unde s-a rasturnat un autocar si trei copii au murit, iar zeci de persoane au fost ranite, lasa in urma povesti dramatice.

Mama celor doi frati, Elena si Vladimir, in varsta de 15 si 14 ani, care si-au pierdut viata sub ochii ei, este zdrobita de durere. Femeia spune, ca va trai mereu, cu amintirea acelor ultime secunde, in care si-a vazut copiii in viata.

E greu de descris in cuvinte durerea care i-a sfasiat inima acestei femei.


Natalia Negru, mama copiilor decedati: "Baietelul s-a sculat si a strigat 'mama, vino, te rog, langa mine'. Fetita abia se trezea. M-am dus si baietelul zice 'mama, sa iti spun ceva si sa te sarut!?' In momentul asta auobuzul a inceput sa deraieze si nu i-am mai vazut!


Femeia de 32 de ani lucreaza in Istanbul si isi luase copiii in vacanta de vara. Dupa doua luni si jumatate, se intorceau in Republica Moldova pentru a se pregati de scoala. Isi aminteste cu sufletul distrus, ca erau cu totii fericiti ca nu mai aveau mult pina acasa. Atunci s-a petrecut accidentul.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Femeia sustine ca soferul turc conducea cu mare viteza si ca nu a mai putut sa controleze autocarul: copiii ei si alt baietel de sase ani au murit pe loc.

Natalia Negru, mama copiilor decedati: "Avea viteza mare, carosabilul era umed, nu s-a gandit ca are prunci in autobuz.”

Femeia se simte rau si ea, dar durerile fizice nu se pot compara cu suferinta din sufletul ei.Specialistii incearca sa o ajute psihologic, pentru a avea puterea sa isi ingroape copiii. La cateva saloane distanta, Olga si Ludmila, alte pasagere, isi amintesc cu greu ce s-a petrecut ieri dimineata.

Olga Buzu, pasager in autocar: "Am inchis ochii sa dorm. Si, cand m-am trezit, m-am trezit in sticla toata si am iesit in genunchi. Tipau toti, toti se straduiau sa iasa, a venit echipa de descarcerare, a fost strasnic. Doi copii deodata au murit. Mama copiilor plangea in strada. Ploua afara. Era frig."

Ludmila Petis, pasager in autocar : "A mers cu viteza soferul. A plouat si cred ca nu vazut curba sau... nici nu stiu!?

Procuror Fanel Mihalcea, Parchetul de pe langa Tribunalul Braila: "Deocamdata conducatorul auto turc este la dispozitia organelor romanesti de cercetare in vederea lamuriri tuturor imprejurarilor."

In Spitalul de Urgenta din Braila se mai afla internate cincisprezece victime ale accidentului: Trei pacienti, dintre care si un copil, au avut, insa, rani grave. La Braila a ajuns si un reprezentant al autoritatilor din Republica Moldova.

dr. Mihail Iugulescu, manager Spitalul de Urgenta Braila: "Trei au suferit interventii chirurgicale. Pacientii operati sunt in stare buna, sunt stabili, au iesit din zona de pericol si din zona de atentie."

Ion Caraja, sef Directia Situatii Exceptionale a Raionului Cahul: "Suntem la stadiul de pregatire a actelor si a procedurii de transportare si repatriere a cetatenilor Republicii Moldova care au nimerit in accidentul rutier, in ziua de ieri.


Sase victime ale accidentului asteapta sa fie externate in scurt timp si, odata ce va fi stabilita procedura de trimitere in tara - cu sau fara asistentza medicala - sa vor intoarce acasa, in Republica Moldova .

Procurorii il cerceteaza pe soferul autocarului pentru ucidere din culpa.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Primul exercițiu de simulare a „activării nucleare
Primul exercițiu de simulare a „activării nucleare", supervizat de Kim Jong Un, cu „mare satisfacție”

Primul exerciţiu militar de simulare a "activării nucleare" în Coreea de Nord a avut loc marți sub supervizarea liderului suprem Kim Jong Un. S-a dorit o ripostă la exerciţiile aeriene americano-sud-coreene.

Țara care a fost lovită, marți, de zeci de cutremure. Cel mai puternic a avut magnitudinea 6,3
Țara care a fost lovită, marți, de zeci de cutremure. Cel mai puternic a avut magnitudinea 6,3

Taiwanul a fost zdruncinat, marţi dimineaţa, de o nouă serie de zeci de seisme, care nu s-au soldat cu victime, potrivit autorităţilor, dar au făcut să se clatine clădirile, inclusiv în capitala Taipei, relatează AFP şi Reuters.

Fenomenul care va afecta România două zile la rând.
Fenomenul care va afecta România două zile la rând. "Va fi deasupra țării"

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi şi în prima partea zilei de miercuri.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.