Madalin Voicu si-a studiat dosarul la Camera. "Nu am nevoie sa ma apar. Sa mi se demonstreze cu probe invinovatirile"

Ultimul update: Duminica 14 Februarie 2016 07:05
Data publicarii: Joi 11 Februarie 2016 13:20
Categorie: Actualitate

Deputatul Madalin Voicu studiaza probele stranse de procurorii anticoruptie impotriva sa, cu care incearca sa convinga plenul Camerei Deputatiilor sa dea aviz favorabil retinerii si arestarii sale preventive.

Madalin Voicu sustine ca nu a facut nimic ilegal. El a venit joi la Camera Deputatilor pentru a studia dosarul in care procurorii DNA cer retinerea si arestarea sa pentru fapte de coruptie. Madalin Voicu a venit la Comisia juridica insotit de avocatul sau.

"Eu nu am nevoie sa ma apar. Eu astept sa mi se demonstreze cu probe si concret invinovatirile pe care le-am citit. Interceptari ciudate, adica au cel putin un grad de banalitate. Dar, sigur ca sunt lucruri pe care probabil ca ei conteaza. Eu nu pot sa ma bag in treaba lor. Cum ei nu se baga in simfoniile mele, nici eu nu ma bag", a precizat Madalin Voicu, la Camera Deputatilor, potrivit Agerpres.

El a spus ca nu le va cere colegilor deputati sa respinga cererea procurorilor DNA.

"Nu nu fac niciun fel de discutii pe tema asta, deci nu am cum sa cer ceva cuiva. Cine ma cunoaste stie cum sunt, cine nu ma cunoaste o sa afle cum sunt. Eu nu am cum sa cer cuiva ceva", a punctat Voicu.

Fostul lider PSD Miron Mitrea vrea sa iasa din inchisoare dupa numai un an. Judecatorii au RESPINS cererea sa de eliberare

Intrebat despre acuzatiile conform carora ar fi facut interventii la ANAF, Madalin Voicu a spus ca nu cunoaste pe nimeni la aceasta institutie.

"Eu nu cunosc pe nimeni de la ANAF. Problema cu interventiile mele era legata de un telefon dat domnului Teodorovici (Eugen Teodorovici - n.r.), rugandu-l sa il primeasca pe domnul deputat Paun, nu mergand eu acolo, chestie care s-a intamplat, dupa care lucrurile au decurs normal. Eu, in principiu, nu am facut decat sa ajut. Adica in speranta ca lucrurile prin proiect se vor rezolva, de buna credinta am sprijinit, nu am bagat pile cum se spune clasic. Nicu (Nicolae Paun - n.r.), de exemplu, putea sa intervina la domnul Teodorovici la fel cum am intervenit eu. Numai ca eu, fiind prieten si coleg de partid, am facut oficiul acesta prin telefon, deci nu m-am dus cu el de brat. Nu am facut niciun fel de vizita undeva, pe care sa o putem considera ca facand parte dintr-o chestie de trafic de influenta. Sa dai un telefon unui prieten si sa-i spui: primeste-l pe X sau pe Y ca are o problema de discutat cu tine...", a sustinut Madalin Voicu.

De asemenea, intrebat daca stia ce urmau sa discute Paun si Teodorovici, Madalin Voicu a spus ca a presupus ca este vorba de proiecte de "genul acesta" (proiecte europene - n.r.).

"Presupuneam ca acesta ar putea fi unul din motivele intalnirii. Eu sunt un om corect, am avut intotdeauna o conduita pe care nu am abandonat-o, sunt educat, nu am luat niciodata niciun ban de nicaieri, decat pe statul de plata, adica in conditiile in care am facut o munca sau am prestat un anumit serviciu. Deci la mine nu exista problema asta cu spalare de bani", a subliniat Madalin Voicu.

Referitor la implicarea sotiei sale in proiectele lui Nicolae Paun, el a spus: "E adevarat. Pe vremea aceea nu era sotia mea. Ea a primit, fiind cadru didactic si avand abilitati in a preda cursuri legat de primul proiect - nu stiu, era prin 2009-2010 - cateva luni de zile, vazand ca se initiaza acest proiect, a fost asistenta. Dupa care, vazand ca lucrurile incep sa se incurce, s-a retras", a sustinut deputatul PSD.

In ceea ce il priveste pe Nicolae Paun, Voicu a spus ca singurul lucru pe care i-l poate reprosa acestuia este faptul ca nu i-a spus care sunt conditiile proiectului in cauza.

"Eu nu am o suparare pe Nicu Paun. Singurul lucru pe care pot sa i-l reprosez e ca nu m-a anuntat sau nu mi-a spus care de fapt sunt conditiile acestui proiect. Sigur ca ei ma scot in fata ca pe urs", a spus Voicu.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor se reuneste luni pentru cazurile Voicu si Paun

Comisia juridica a Camerei Deputatilor se va reuni, luni, incepand cu ora 10:30, pentru a analiza cererile DNA de retinere si arestare preventiva in cazul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun.

Precizarea a fost facuta, joi, la Palatul Parlamentului, de deputatul Eugen Nicolicea, membru al comisiei.

Deputatul Madalin Voicu a venit joi la Camera Deputatilor pentru a studia dosarul in care procurorii DNA cer retinerea si arestarea sa preventiva pentru fapte de coruptie.

Cerbi si mistreti vanati fara autorizatie, in farfuria clientilor unor restaurante. Functionari publici, implicati in dosar

Cerbi si mistreti vanati fara autorizatie, in farfuria clientilor unor restaurante. Functionari publici, implicati in dosar

liceu, arad, pistol,

Un elev a pătruns cu un pistol într-un liceu din Arad. Unde a fost prins

Audi A4 Avant, confiscat de inspectorii ANAF, scos la licitație

O femeie de 85 de ani, înşelată cu peste 70.000 de lei prin metoda "accidentul"

Bărbat din Galați plecat să vâneze o vulpe și-a împușcat, din greșeală, fiul

Alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel București. FOTO

Reacția la critici a româncei din Anglia șocată de prețurile de acasă: Nu vă arătați patriotismul înjurându-mă

usa incendiata

Incident violent în Baia Mare. Soţul unei femei, revoltat că ea vrea să divorţeze, i-a incendiat uşa

Premiul cel mare la Loto 6/49, revendicat. Ce va face cu cele 2 milioane de € câștigătorul

Bărbatul care a bătut un salvator montan din Borșa, pus în libertate

Copil de 15 ani prins la volan, în Craiova. Minorul a încercat să-i mituiască pe agenți

Pereți mucegăiți și plini de bacterii în clinica Pediatrie 4 din Cluj. Imagini cu clădirea

Şapte turişti au plecat pe schiuri pe un traseu neschiabil din Masivul Bucegi şi au rămas blocaţi