Ce vor face piticii de la clasa pregatitoare, la scoala. Descarcati programele la 10 materii

Ultimul update: Duminica 28 Octombrie 2012 19:46
Data publicarii: Miercuri 29 Februarie 2012 17:44
Categorie: Actualitate

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, a anuntat intr-o conferinta de presa care a durat doar 10 minute ca programele scolare pentru clasa pregatitoare sunt in dezbatere publica.

Cele mai importante declaratii ale lui Catalin Baba:

Asigur toti parintii si cadrele didactice ca ministerul are fonduri necesare pentru toate achizitiile pe care trebuie sa le faca.

• Ministerul lanseaza in dezbatere publica curricumulul pentru clasa pregatitoare.

DESCARCATI PROGRAMELE SCOLARE PENTRU CLASA PREGATITOARE DE LA FINALUL ARTICOLULUI

Declaratiile ministrului vin dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, miercuri, cererea formulata de mai multi parinti de suspendare a ordinului ministrului Educatiei privind inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I, care va inceape in 5 martie.

Mai multi parinti au dat in judecata, in patru dosare, Guvernul si Ministerul Educatiei, cerand anularea Ordinului 3064/2012 referitor la procedura de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare si clasa I.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, miercuri, unul dintre aceste dosare, in care reclamanti sunt patru parinti, acestia cerand suspendarea ordinului privind inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I.

Instanta a respins solicitarea parintilor, astfel ca ordinul ramane in vigoare. Intr-un alt dosar judecat luni la Curtea de Apel Bucuresti, in care 39 de parinti au formulat cerere de suspendare a ordinului, este asteptata in continuare o solutie. Avocatii parintilor spuneau ca o decizie in acest dosar ar putea fi anuntata miercuri.

Totodata, alte doua dosare ale parintilor impotriva Guvernului si Ministerului Educatiei privind acelasi ordin urmeaza sa fie dezbatute de instanta in 2 martie si, respectiv 6 martie. Parintii au dat in judecata Guvernul si Ministerul Educatiei nemultumiti ca in urma acestui act normativ nu isi vor mai putea inscrie copiii decat in scolile de care apartin cu domiciliul.

In actiunea depusa la instanta parintii arata ca Ordinul 3064/2012 este neconstitutional, ca le ingradeste mai multe drepturi si libertati fundamentale prevazute de Constitutie si ca pentru asumarea lui societatea civila, parintii si cadrele didactice nu au fost consultati.

Clasa pregatitoare: cum se face inscrierea si ce vor face copiii de 6 ani la ore. Cine ii invata

Clasa pregatitoare: cum se face inscrierea si ce vor face copiii de 6 ani la ore. Cine ii invata

Clasa pregatitoare: cum se face inscrierea si ce vor face copiii de 6 ani la ore. Cine ii invata

centenar

Românii pot vota logo-ul preferat, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire

Osemintele a trei luptători anticomuniști, exhumate

Motociclistul urmărit si lovit de o mașină de poliție este și el polițist

cristian pomohaci

Pomohaci contestă decizia de caterisire

Șofer de TIR român, considerat erou în Elveția

Incident tragic la priveghi, după ce un om a fost lovit intenţionat cu maşina