Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Lista profesorilor care au girat lucrarile pe banda rulanta ale detinutilor. Coordonatorii scriitorilor de dupa gratii

Embed:

33 de ani, in total, este perioada cu care cei 188 de "scriitori" si "cercetatori" din puscariile romanesti au reusit sa isi scurteze perioada de detentie cu cele 400 de carti scrise.

Teoretic, este rezultatul unei munci asidue ale celor care isi descopera vocatia abia dupa ce sunt inchisi. Dar este si efortul unor profesorilor universitari care isi dau girul pentru lucrarile respective. Si cum o carte tiparita inseamna 30 de zile de detentie in minus, nu e de mirare ca unii au scris cu zecile. Hotnews a publicat lista dascalilor care au vizat asa-zisele lucrari stiintifice.

Gigi Becali a beneficiat deja de prevederile legale si si-a scurtat sederea la Poarta Alba prin cele cinci carti scrise in inchisoare. Au garantat ca sunt lucrari stiintifice : Inalt Prea Sfintitul Teodosie, arhiepiscop al Constantei si Tomisului, dar si fostul consilier personal al latifundiarului din Pipera, profesorul Dan Pavel, potrivit listei obtinute de la Ministerul Justitiei de Hotnews.

"Daca are omu' sase ani de puscarie si iese cu trei luni mai devreme pentru ca a scris trei carti, ce mare lucru? /Daca zic ei ca nu eu le-am scris, nu le-am scris. Conteaza pentru mine ce zice ala si ce zice ala?!", a fost reactia lui Gigi Becali.

Dinel Staicu, fostul patron al Universitatii Craiova, inchis pentru dare de mita, precum si fostul senator Dan Voiculescu - condamnat la 10 ani de inchisoare pentru spalare de bani - au scris, fiecare, cate 10 carti. Pe hartie, cei care au coordonat lucrarile lui Dinel Staicu si apoi le-au avizat, sunt 7 profesori universitari, toti din Craiova.

Coordonatorii pentru Dinel Staicu
- prof. univ. dr. Gheorghe Pirvu (Universitatea din Craiova)
- prof. univ. dr. Nicolae Schigea (Universitatea din Craiova)
- prof. univ. dr. Marcea Dracea (Universitatea din Craiova)
- conf univ. dr. Raducu Emil Buzernescu (Universitatea din Craiova)
- conf. univ. dr. Ramona Pirvu (Universitatea din Craiova)
- conf. univ. dr. Roxana Badircea (Universitatea din Craiova)
- conf. univ. dr. Dorel Berceanu (Universitatea din Craiova)

In ceea ce-l priveste pe Dan Voiculescu, sunt patru profesori, dintre care doi de la ASE Bucuresti, care au supervizat si au girat cele 10 lucrari. In total, scrierile ii vor reduce pedeapsa fostului politician cu aproape un an.

Coordonatorii pentru Dan Voiculescu
- prof univ. dr. Dumitru Miron (ASE)
- prof univ. dr. Dorina Poanta (Universitatea Financiar Bancara Bucuresti)
- prof univ. dr. Ion Smeureanu (ASE)
- prof univ. dr. Valeriu Potecea (Universitatea Romano Americana)

Si Mihai Stoica, fostul manager al Stelei a scris de zor dupa gratii. Trei lucrari, toate vizate de acelasi profesor universitar, ar putea sa ii aduca in curand eliberarea conditionata.

Coordonator pentru Mihai Stoica
- prof univ. dr. Viorel Cojocaru (Universitatea de Educatie Fizica si Sport, Bucuresti)

Alti patru profesori i-au fost aproape "scriitorului" Gica Popescu, fostul capitan al Barcelonei. Pentru ca a semnat patru carti, a iesit deja din inchisoare.

Coordonatorii pentru Gica Popescu
- prof. univ. dr. Marian Dragomir (Universitatea de Educatie Fizica si Sport, Craiova)
- prof. univ. dr. Viorel Cojocaru (Universitatea de Educatie Fizica si Sport, Bucuresti)
- conf. univ. dr. Dumitru Barbu (Universitatea de Educatie Fizica si Sport, Craiova)
- conf. univ. dr. Sorin Ciolca (Universitatea de Educatie Fizica si Sport, Craiova)

De remarcat ar fi ca acelasi profesor universitar doctor - Viorel Cojocaru de la Universitatea de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti - i-a incurajat sa scrie pe Gigi Becali, Mihai Stoica si Gica Popescu. Si fostul procuror militar Dan Voinea apare pe lista profesorilor care au si-au dat girul pentru lucrarile detinutilor. Magistratul, cunoscut mai ales pentru ca a instrumentat dosarele Revolutiei din 1989, garanteaza pentru o parte din lucrarile fostului senator PSD Catalin Voicu, inchis 7 ani pentru trafic de influenta.

Coordonatorii pentru Catalin Voicu
- conf. univ. dr. Dan Voinea (Uniunea Nationala a Barourilor din Romania)
- conf. univ. dr. Eliodor Tanislav (Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Univ. Craiova)>

In total, 400 de lucrari ale detinutilor au vazut lumina tiparului in ultimii doi ani. Fara girul unor profesori universitari, acestea nu ar fi primit statutul de lucrari stiintifice si nu ar fi dus la reducerea pedepselor cu cate 30 de zile pentru fiecare carte scrisa in penitenciar. Daca fenomenul a devenit o afacere sau nu, asta vor decide cei abilitati. Cert e ca mai multi parlamentari doresc modificarea legislatiei in vigoare si eliminarea posibilitatii de reducere a pedepsei cu inchisoarea pentru cei care devin scriitori imediat ce intra dupa gratii.

 Lista integrala poate fi consultata pe www.hotnews.ro.

 

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 10 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: lista, detinuti, carti, inchisoare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed